Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Om din man kan så är det nog bra om han är med, det är jobbigt med ett avbrytande fysiskt och psykiskt. Jag behövde min sambo som stöd.

    Lycka till idag! 

  • Kattflickan

    Å Fairytale, hoppas verkligen att det går bra. Jag minns så väl hur jobbigt det var, mest med känslorna. Men du kommer att komma tillbaka, du kommer att må bra igen, men det tar tid. Har ni barn sedan tidigare eller är det här första gången du är gravid? 

    Jag tänker på dig! Kram!

    Millan 

  • Kattflickan

    Fairytale: Skönt att det gick fort för dig, slapp du bli skrapad?

    Jag tror inte du kommer ångra att du såg honom. Kan vara lättare att få ett avslut då. 

    Ta hand om dig nu och ta det lugnt, du är väl sjukskriven? Gå inte tillbaka till jobbet för tidigt. 

    Kram!

    Millan 

  • Kattflickan

    Emuz: vet hur jobbigt det är. Hoppas verkligen du får se ett hjärta slå på onsdag.

    För mig har det nästan börjat kännas overkligt att jag har gjort aborter. Fast det bara var i augusti jag gjorde den sista. Men jag minns fortfarande hur min dotter och son som hade DS såg ut.

    Jag genomgår IVF med PGD nu och fick i onsdags tillbaka två friska ägg. Testdag är om en vecka och jag hoppas så att de stannar kvar.

  • Kattflickan

    Fairytale: det är en jättejobbigt tid för dig nu. Det går inte att stoppa tårarna och det ska du inte heller, gråt ut! Jag ville inte träffa folk på jättelänge efter aborterna.

    Det är klart att du har fått en krisreaktion! Du väntade barn! Hoppas du får gå till en bra kurator, jag fick det tillslut, men de närmaste månaderna efter senaste aborten lyckades de sjabbla bort att vi ville träffa en kurator pga semestertider.

    Ta hand om dig, ta det lugnt!

    Kram!

    Millan

  • Kattflickan

    Hej Kravmärkt! Jättetråkigt att höra vad du behövt gå igenom. Förstår att livet är tungt nu! Se till att sörja ordentligt nu så du inte håller sorgen inom dig.

    Det är ingen bra dag för mig. Fick ett svagt positivt gravtest i måndags, på testdagen efter min första Ivf pgd. Idag var tyvärr plusset borta när jag gjorde ett nytt gravtest. Har tagit blodprov men har inga förhoppningar kvar.

    Vi får försöka med PGD igen. Jag hoppas vi hinner innan sommaren. Känns bara så tungt att vi nästan lyckades.

    Ta hand om dig! Nästa gång kommer det gå bra! Kram!

  • Kattflickan

    Första veckorna är jättejobbiga på jobbet. Jag tyckte det var jobbigt att många av mina kollegor hade vetat om att jag varit gravid. Typ alla 50 kollegorna kom in på rummet och beklagade och ville veta vad som hänt. Det var urjobbigt att berätta om och om igen om vad som hänt och alla skulle kramas etc. Jättefint av dem men jobbigt.

    Var glada att ni inte blöder mer, jag blödde typ över 10 veckor efter senaste aborten och fick skrapas igen för att sluta.

    Ta hand om er, Fairytale: det var nog bra med ytterligare sjukskrivning!

    Kram!

    Millan

  • Kattflickan

    Fairytale: Mitt senaste avbrytande var i augusti och det innan var i september-oktober, nästan ett år innan. Efter det senaste avbrytandet tog det lite tid att få remiss till PGD och nu har jag ju precis gjort mitt första PGD-försök. Jag är fortfarande ledsen och gråter ibland över mina barn, en flicka och en pojke. Men oftast gråter jag över hela situationen, att det är så osäkert om jag någonsin kommer kunna få ett barn. Varför ska just jag ha nåt märkligt genetiskt fel för? Det är ju så otroligt ovanligt att drabbas av att få två foster med DS, varför händer det mig för?

    Karolinska har inte hunnit planera min nästa PGD än. De skulle ringa efter påsk, hoppas jag hinner innan sommaren.

    För mig var det också så där med blödningen, man tror den upphört så kommer det lite igen, det är inte riktigt som en vanlig mens. Sen hade jag bruna flytningar ett bra tag. 

    Kravmärkt: Bra att du känner att du snart vill försöka igen. Det är klart att du sörjer att det inte blir barn i september! Så kommer det att kännas ett bra tag framöver. Gick det snabbt för er att bli gravida den här gången?

    Kramar till er! 

    Millan

     

  • Kattflickan

    Fairytale och kravmärkt: bra att ni mår bättre. Min blödning var jätteskum och kunde ibland göra några dagars uppehåll för att sen komma tillbaka.

    Helga och Lindasnummer2: hemskt att ni ska behöva vara med om det här. Känns jobbigt när jag hör att det drabbar andra för jag vet ju hur jobbigt det är. Efter andra aborten hanterade jag inte att vara ledsen först, jag var tvungen att försöka se någon ljusning och hopp om framtiden så jag googlade på diagnoser och behandlingar och såg att PGD fanns. Efter några dagar brast allt och jag bara grät.

    Har ni barn sedan tidigare?

    Jag hoppas verkligen att det går bra för er!

    Helga: jag valde också att vänta några månader efter första aborten innan jag försökte igen.

    Kramar till er alla tjejer! Ni är så starka!

  • Kattflickan

    Jo, jag har varit med om att fostret haft DS två gånger och jag har fått en trolig diagnos. Gonadal mosaik för Downs syndrom. Jag är 37 år och det är snart 2 år sen jag blev gravid med mitt första foster med DS, så det är inte troligt att det är en slump för mig, åldersfaktorn är inte så hög.9

    Gonadal mosaik för DS innebär att delar av min kropp har Downs syndrom, bland annat äggstockarna. Men det är svårt att bevisa och därför bara en trolig diagnos.

    PGD är preimplantorisk genetisk diagnostik, man gör en Ivf, befruktar äggen och låter dem växa till 8 cells stadium, då görs en biopsi och en cell tas ut och analyseras med avseende på en genetisk sjukdom, för mig DS. Om det finns friska ägg kan de sättas tillbaka.

    Jag fick göra PGD för att jag haft två foster med DS och därför misstänks en genetisk sjukdom.

    Min första PGD misslyckades, blev tidigt missfall. Nu väntar jag på att de ska ringa mig och planera in nästa försök, hoppas de ringer snart.

    Lindasnummer2: Vad skönt att du har din son som tröst!

    Jag har börjat fundera en del över äggdonation, om denna PGD misslyckas tror jag det får bli så. Vilket inte är svårt alls för mig, nästan en lättnad.

    MrsC74: Ska inte du föda snart? Hur känns det?

    Millan

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort