Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Grattis Lise! Så underbart! Det ger hopp till oss andra att ni fått friska barn! 

    Lindis: Superskönt att brevet kom! Då kan du äntligen slappna av!

    Jo, jag vet att det går att få ner THS men de vill först ta ett prov till en månad efter det andra för att se om värdet ändras. Jag känner mig lite stressad, för jag vet att det kan ta några månader åtminstone att få ner det och det måste ner innan ivf. Men det är ju inte jättehögt så jag försöker inte oroa mig.

    Sekreteraren jag pratade med på KI sa att först kommer remissen att granskas av en läkare inom ett par veckor för att se om den är komplett eller om ytterligare prover behöver tas på oss. Om det krävs så kontaktas vi om det. Efter detta skickas bekräftelsen ut till oss. Inom 1-2 månader borde vi få kallelsen till ett första möte på klinisk genetik. Så, vi borde kanske kunna komma dit i januari-februari?

    Millan 

  • Kattflickan

    Här går allt upp och ner. 

    Blev glad i veckan när vi fick kallelse till klinisk genetik i Stockholm i december. Sen blev jag ledsen igår när jag ringde Ackis och fick veta att mitt AMH var lågt. Ska prata med läkaren på måndag om det. Det innebär att min äggreserv är låg. Kan minska mina chanser vid ivf drastiskt.

    Varför kan det inte bara gå bra för mig nån gång!

    Millan 

  • Kattflickan

    Tack Seccasecca! Tror du är den första med ett barn med DS som är så förstående! 

    På mina KUB har nackspalten varit tydligt bred. Jag har ju haft två foster med DS och har troligtvis ett genetiskt fel. Mitt första barn hade en nackspalt på 6 mm.

    Måste vara jätteskönt att din son inte har följdsjukdomar! Kanske därför inget syntes på KUB? Bred nackspalt kan ju även innebära hjärt eller organfel.

    Millan

     

  • Kattflickan

    Hejsan,

    Hur går det för er andra?

    Här händer inte så mycket. Har grubblat en del över amh-värdet men landat i att det enda jag kan göra är att vänta på att få göra ivf pgd, förutsättningslöst för att se vad som händer. Vet att jag har sämre förutsättningar än vad jag från början trodde, men det går inte att göra nåt åt.

    Om inte det sista barnet haft DS hade jag bara ha haft 2 månader kvar nu, barnet skulle ha kommit i början av februari.

    Lindis: Hur mår du? Är det snart dax för RUL?

    Millan 

  • Kattflickan

    Nej, det är inte alla förunnat att vara så vidsynt att man kan sätta sig in i en annans situation och känna sympati. Även om man själv inte skulle fattat samma beslut.

  • Kattflickan

    Haggski: En av mina vänner har en syster med DS. Jag berättade för henne om vad som hänt mig och hon sa att hon älskar naturligtvis sin syster, men skulle ändå ha gjort samma val som jag. Så man kan vara i samma situation som dig och ändå göra ett helt annat val. Allt handlar om vem man är, vilka erfarenheter man har och vilka slutsatser man drar av dessa erfarenheter. Det finns många människor som fattar andra beslut än de jag skulle göra, men jag respekterar dem för det. 

    Lindis:  Jo, jag mår ok, snart ska vi till Karolinska för ett första samtal inför PGD. Vet att mina chanser inte är så stora, men det är inget att göra nåt åt. Träffade kuratorn nyligen och det var bra för mig. 

    Millan 

  • Kattflickan

    Tack Meiji!

    Jag har varit på klinisk genetik på KI nu. Läkaren sa att det är troligt att våra chanser att få ett friskt barn naturligt antagligen är större än att lyckas med IVF PGD pga mitt dåliga Amh värde. Men vi vill ändå testa och ge det en chans. Jag känner nu att jag inte skulle palla med att försöka själva när vi troligen har höga odds för att barnet har DS. Bara tanken på att stå inför en till abort får mig att må dåligt. Jag hoppas att vi får köra igång med vår Ivf i början av året.

    God jul på er alla!

    Millan

  • Kattflickan

    Hejsan allihopa! Vi har kanske alla bytt nicknames nu, jag hoppas ni känner igen mig på min bild.

    Jag ska inom en vecka påbörja min ivf pgd. Ska köra den långa metoden så jag börjar med nässprayen då. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå vägen nu! Vill så gärna ha barn men har nog börjat inse att det kanske inte kommer att gå, trots att jag lätt blivit gravid.

    Men det känns jättebra att vi fick komma igång så snabbt efter vårt besök på karolinska!

    Hoppas det går bra för er andra med småbarn och graviditeter!

    Millan 

  • Kattflickan

    Fairytale: blir så ledsen att höra vad som hänt dig. Vet hur jobbigt det känns. Det är som om ett svart hål öppnar sig framför en. Jag tänkte som du, om jag skulle behållit barnet skulle det varit av egoistiska skäl, inte för barnets skull.

    Jag hoppas avbrytandet går så bra som möjligt för dig. Kram!

    Imorgon ska jag göra äggplock och sen gör de PGD för att förhoppningsvis hitta ett friskt befruktat ägg.

    Millan

  • Kattflickan

    Fairytale: Jag har varit med om två avbrytanden pga att fostret hade DS. Det är mycket ovanligt, så oroa dig inte för att det ska hända dig igen. Vid båda tillfällena valde jag att se fostret och jag har inte ångrat det, men faktum är att när jag är lesen ibland så ser jag bilden framför mig med mina foster och då känns det jobbigt. 

    Vårt första avbrytande tog ca 8-10 timmar och det andra gick lite snabbare. Be om så mycket smärtstillande som du kan. Jag känner verkligen med dig. Vet hur fruktansvärt det är. Jag orkar inte berätta så mycket mer om mina avbrytanden, det är för jobbigt fortfarande.

    Jag gjorde äggplock idag och tyvärr fick vi bara ut 4 ägg. På måndag får jag höra om de blivit befruktade och växt vidare och först på tisdag när vi är på plats får vi reda på om det finns något friskt att sätta tillbaka.

    Millan 

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort