Inlägg från: molly50 |Visa alla inlägg
  • molly50
    lalasmama skrev 2013-11-03 21:57:30 följande:
    Tips på julfilmer för barn: de fem legenderna (om Jack Frost, jultomten, påskharen, sandmannen och tandfen!) riktigt bra!
    PolarExpressen! Om en pojke som åker och hälsar på tomten! Jättebra!
    Mysiga och spännande filmer!
    Sen finns det en mysig film om när Nalle Puh och hans vänner hjälper en liten ren att rädda julen. Jättesöt för mindre barn. Vet tyvärr inte exakt vad den heter..

    Nån som har andra tips på julfilmer för barn?

    Grinchen kanske. Men den är kanske inte för de allra minsta.
    Men min son,som är 6 år,tycker om den.  
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    ems87 skrev 2013-11-04 16:23:02 följande:
    Jag har köpt grejer till pepparkaksdeg idag. Så ikväll ska jag göra degen! Imorgon bakar vi pepparkakor :) mysigt!
    Det känns som om jag kan göra det rätt tidigt för vi är bara två. När jag bakar vid första advent så är det alltid massor av kakor över som sen blir för gamla. Så imorgon blir det pepparkakor :)

    Hittade färdiga mallar för peparkakshus på affären idag,men tyckte de var lite väl dyra. 40 kr/set.
    De hade även färdig pepparkaksdeg,men har inte bestämnt mig ännu för om jag ska köpa det eller göra egen.
    Det misslyckades sist jag försökte göra en.   
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    ems87 skrev 2013-11-04 17:44:31 följande:
    Arla har ett recept som är hur bra som helst! Det smakar precis som pepparkakor ska och degen blir lätt att ha att göra med. Svenska pepparkakor heter det. Jag tycker färdig deg lätt går sönder och blir lite för mjuk.

    Ok. Ska kika på Arlas hemsida då om receptet kanske finns där. Eller har du det,kanske?

    När jag gjorde egen deg sist så stelnade den aldrig till ordentligt och var nästintill omöjligt att kavla ut. Inte ens fast jag tillsatte mer mjöl. Så vi fick lov att kasta bort alltihop och köpa färdig istället. ;-/ 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    ems87 skrev 2013-11-04 20:33:03 följande:
    Jag har det inte i huvudet :) men sök efter svenska pepparkakor på arla.se

    Ok. Tack!
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50

    Sitter och mumsar i mig årets första vörtbröd. Hade nästan glömt hur gott det var.


    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Frajda 80 skrev 2013-11-05 11:07:55 följande:

    Mmmm, jag köpte mig en limpa igår men jag måste hitta ett godare vörtbröd men än är det kanske lite tidigt.
    Jag köpte pågens med russin. 

    Ja,det kanske det är. Jag brukar oftast baka vörtbröd själv,men kunde inte hålla mig igår när jag såg brödet i affären.
    Det blev pågens här med,men utan russin då jag inte är så förtjust i det. Kan äta det,men föredrar det utan. 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    LCG skrev 2013-11-05 15:35:25 följande:
    Jag måste höra mig för hur det står till med snö hos er andra nu igen! Här där jag bor, Järna i Södertälje kommun, är det fortfarande 8-10 grader varmt och konstant regnande...

    Vi har ju hus uppe i Moskosel i Arvidsjaurs kommun, och min pappa som är uppe där en sväng nu, sms:ade den här bilden på vårt hus till mig i lördags. Snacka om att jag både längtar dit som en galning och till att det ska bli kallt och snö här hemma med!

    Vilken härlig vinterbild!

    Här har det varit grått och c:a 5 plusgrader. Idag kändes det dock kallare så hoppas att det kommer snö här snart.
    Bor i södra Dalarna.   
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Frajda 80 skrev 2013-11-06 10:38:28 följande:

    Har du något enkelt recept där brödet blir så där fluffigt gott?

    Jag brukar gå efter det här receptet:

    Vörtbröd (1 stor limpa eller 2 mindre)

    25 g smör el margarin
    1 dl sirap
    1 st 33 cl lättöl eller 3,5 dl vatten (blir godast med öl tycker jag. Julmust kan också användas)
    50 g jäst
    1 påse vörtmix ( vörtkryddor)
    5 dl rågsikt
    5 dl vetemjöl
    ev russin

    Man kan också tillsätta c;a 0,5 dl kesella om man vill. Det gör brödet saftigare,tycker jag.

    Sedan smälter man margarinet i en kastrull och tillsätter sirapen och ölen så det blir ljummet och blandar det sen med jästen och vörtkryddorna.
    Sedan blandar man i mjölet och ev russin tills det blir en riktig deg.
    Låt sedan degen jäsa i c:a 30 min innan den arbetas ihop och bakas ut och låt sedan jäsa i c:a 30-40 min till innan de slutligen gädas i ugnen på 175-200 c i c:a 30-40 min.
    Sedan brukar jag pensla brödet med varmt vatten några gånger under gräddningen. Det brukar bli bra.

    Jösses,nu blev jag ju sugen!                    

         
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!