Inlägg från: matilda maräng |Visa alla inlägg
  • matilda maräng

    Jag längtar till jul!!!

    UndrandeSökare skrev 2018-11-27 12:50:38 följande:

    Är det nån här som ska laga julgodis innan jul?

    Vilka sorter ska ni göra?

    Nån som har något tips på recept på gott julgodis?


    Förr gjorde jag massor av olika sorter. Hade två toppenrecept, ett på gelégodis och ett på en fudge med rostad mandel. Fudgen kallades ?strykande åtgång?, och det var ett helt korrekt namn. Recepten har jag nog nånstans djupt ner i nån låda.
  • matilda maräng
    UndrandeSökare skrev 2018-11-28 16:05:33 följande:

    Det låter jättegott, kan du tänka dig att leta upp båda recepten och lägga ut här?


    Kan se om jag kan hitta dem i helgen.
  • matilda maräng
    UndrandeSökare skrev 2018-11-28 16:05:33 följande:

    Det låter jättegott, kan du tänka dig att leta upp båda recepten och lägga ut här?


    Sorry, har inte hunnit leta reda på recepten ännu. Men jag jobbar på det, lovar. :)
  • matilda maräng

    Jag köpte hem klenätter häromdan. Så gott! Och så köpte jag engelskt mulled wine, en alkoholfri variant. Ska pröva imorrn till adventsfikat.

  • matilda maräng
    UndrandeSökare skrev 2018-12-08 14:16:38 följande:

    Har du hittat julgodisrecepten nu som du sa du skulle leta fram ? På fudge med mandel och det andra?


    Sorry, kan inte hitta min gamla godisreceptmapp. Mycket irriterande!
  • matilda maräng
    Nandez skrev 2018-12-08 18:16:33 följande:

    Vad synd.


    Ja, verkligen. Ville göra en mandelmasserulle med torkad frukt och konjak som jag minns som mycket god. Men men, man får väl googla lite istället. Och apropå det, har sett varianter av den där fudgen på nätet. Bara att googla på strykande åtgång.
  • matilda maräng
    legomum skrev 2019-07-07 00:35:09 följande:

    Nu har jag "satt" vaniljstänger i romflaskan för hemgjord vaniljextrakt. En liten julgåva till familj och vänner till jul.

    Det blir så gott att baka på <3


    Mycket intressant, vill veta mer. Hur många stänger till hur mycket rom? Snittar du stängerna? Ljus eller mörk rom? Eftersom du satt det redan nu så antar jag att det måste få dra flera månader?
  • matilda maräng
    legomum skrev 2019-07-09 09:09:17 följande:

    Du kan använda whiskey eller vodka också. Allt beror på vad du själv gillar. Det ger en viss extra krydda bara.

    Men ljus rom för att svara på din fråga och ingen dyr sak heller.

    Men till 700ml som är den vanliga flaskstorleken här så har jag i 10 stänger. Jag varken snittar eller delar dem även om man kan göra det om man vill.

    Bara puttar ner och skakar om.

    Man behöver inte dela och dra ut det som finns inuti iaf.

    Sedan låter jag flaskan stå i skåpet , skakar om flaskan när jag kommer ihåg det.

    Ju längre du låter det stå och dra/mogna så godare blir smaken. Vissa tycker att 3-4 månader räcker andra säger 10-12 månader.

    Vid jul har min flaska stått i ca 6 månader så det är väl nästan på gränsen för lite för min del men helt klart ok.

    Tar jag bort 3 dl från flaskan kan jag fylla på med 3 del ny rom/vodka eller vad du nu använde och låta det dra i 3-4 månader till så har du mer.

    Fyller du på får du aldrig slut på vanljextrakten.


    Tack! Måste absolut testa.
  • matilda maräng
    fluu skrev 2019-09-20 20:11:04 följande:

    ... världens godaste kanelkaka med konjaksmarinerade aprikoser ...


    Åh, recept, plz.
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!