Jag längtar till jul!!!
lollsan: Vilken whiskey blir det?
lollsan: Vilken whiskey blir det?
Bara så ni vet så finns de parabener i Bodyshops produkter
Det är anledningen till att jag inte heller handlar där. Synd, för de har en hel del som luktar gott.
Letade efter solskydd till sonen i somras och var in på ett apotek där jag fick ett lite snorkigt "parabener är faktiskt godkända av EU så det är inte farligt" när jag sa att jag letade något utan det i.
var på ikea men här har de inte öppnat julavdelningen däremot hade de börjat packa upp julsakerna i en annan butik - sia saker. där brukar det bli dyrt
Håller på att baka årets första vörtbröd, hoppas det blir bra.
Är sugen på att handla julsaker jag också så det blir nog en sväng i helgen tror jag
Vörtbröd 2 limpor
50gr jäst
50gr smör
5dl svagdricka
2-3dl russin
1dl mörk sirap
1tsk salt
1msk mald ingefära
½tsk malda nejlikor
550gr rågsikt
240gr vetemjöl
Lägg russinen i en bunke och slå över svagdrickan. Låt stå i ca 30 min.
Smält smöret, häll ner svagdrickan och russinen och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och slå över degvätskan. Rör ordentligt.
Blanda ner sirap, kryddor och mjöl. Knåda degen ordentligt i 5-10 min, den kommer vara lite kladdig fortfarande.
Strö över lite mjöl och jäs under bakduk i 30 min. Vik degen ett par gånger och låt jäsa ytterligare 30 min.
Dela degen i 2 och forma som 2 limpor. Lägg på plåt och jäs under bakduk i 1 timme.
Snitta limporna, pensla med uppvispat ägg och grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 20 min (har man en termometer så kan man kolla med den, limpan ska vara 92 grader i mitten).
Vi använde ekologiskt rågsikt och vetemjöl eftersom det har bättre jäskraft i sig.
I år är 3 julen vi bor i vårt hus men första julen som hela huset är klart (vi har byggt själva). Vi brukar ha en kungsgran i vardagsrummet men nu funderar jag på att ha en gran i allrummet på övervåningen också