• Majuuu

    Se hit alla singelkillar! Här hittar ni desperata singelmammor :-D

    Isnogood skrev 2013-02-27 20:12:15 följande:
    Stundtals så har både läkare och sjukgymnaster jag träffat, visat att jag kan hålla med dig där
         
    Jo, sen finns det ju motsatser inom båda yrkesgrupperna.. Obestämd
    men jag kommer bli bästaste sjukgymnasten eftersom vi har en beteendemedicinsk inriktning så ser hela människan istället för bara kroppen. Cool
  • Majuuu
    singel pappa83 skrev 2013-02-27 20:13:12 följande:
    Haha kan ju hoppas, min doktor sa till mig att ja skulle ta det lugnt med ryggen då det va en sträckning, Jaha va kan man göra utan att använda den ?  är iofs värst när ja sitter, tur man går en data utbildning.......
    Många får vid t ex ryggskott fortfarande (tyvärr) rådet av läkare att ta värktabletter och vila. Det är det sista man ska göra om man vill bli bra. Men studier har ju visat att läkarna är sämst på att ta till sig ny forskning och många går fortfarande på det dom lärde sig på utbildningen för en himla massa år sen.. Obestämd För att inte tala om läkares förmåga att ta en ordentlig anamnes... Har själv gått till läkare då jag hade massa yrsel som jag misstänkte kunde bero på lågt blodtryck och lågt blodsocker. Läkaren frågade inget om matvanor, stress, sömn, alkohol, rökning.... Förvånad
  • Majuuu
    singel pappa83 skrev 2013-02-27 20:16:51 följande:
    Förstår va du menar, men han tittar på annat, som bolibompa osv oxå,  men sen när jag va lite kollade jag på div tecknat , på engelska å det har gjort att jag nu är väldigt duktig i engelska, alltid haft minst VG utan att ens plugga/anstränga mig :P 
    Vi hade aldrig några sånna tecknat-kanaler när jag var liten, men jag lärde mig engelska väldigt lätt genom att jag alltid gillat musik och att sjunga. I högstadiet skrev jag dagbok på engelska eftersom jag inte kunde bestämma mig om jag skulle skriva på finska eller svenska. Var väldigt duktig på att både prata och skriva engelska och läste väldigt mycket böcker på engelska. Tyvärr är detdär ju en färskvara och nu är man lite rostig när all engelsk litteratur jag läser är antingen vetenskapliga artiklar eller kurslitteratur. Ska bli skönt sen när jag kan läsa skönlitteratur igen. Då kanske jag ska vara smart och varva finska, svenska och engelska så jag håller uppe alla språken. (Nu blev dethär en liten roman, men jag började planera mitt liv här och nu Oskyldig )
  • Majuuu
    Isnogood skrev 2013-02-27 20:16:57 följande:
    Du får göra som jag, innan jag fick höj-o sänkbart skrivbord på jobbet, sitta på huk med hakan på bordskanten
    Dessvärre, så gör det ont i armarna i stället och i hakan... Obestämd 
    Tyst
  • Majuuu
    Isnogood skrev 2013-02-27 20:25:37 följande:

    Uthållighet är A och O för att en karl skall komma någonstans här i livet Drömmer
  • Majuuu
    Isnogood skrev 2013-02-27 20:48:24 följande:

    Tyst

    Granne med psykavdelning..?

    Drömmer  
    Nejdå, vi kan jobba överallt. Vi är liksom sjukgymnaster som är lite hobbypsykologer skulle man nästan kunna säga, men med lite mer kunskap än en hobbypsykolog. Vi har ett biopsykosocialt synsätt istället för ett biomedicinskt synsätt som varit "det enda rätta"  inom yrket förut. 
  • Majuuu
    Isnogood skrev 2013-02-27 20:58:38 följande:
    Skulle min (föredetta) läkare behövt, då han sa att det omöjligt kunde vara diskbrock jag har, medan sjukgymnasten sa att han var helt säker på att det var diskbrock o inte ville göra någonting med risk för att då försämra tillståndet...

    Flera månader senare, och av annan läkare, så fick jag remiss till magnetröntgen som visade just diskbrock, ett stort sådant. Tyvärr placerat så operation inte är aktuellt, annat för i såfall steloperation, med noll garanti för att jag blir av med smärtorna (jo, jag valde ingen operation o smärtor kvar...)

    problemet med de flesta läkare är ju, att de tar "fall" de inte har kunskap om att bedömma, men inte är människa nog att säga just detta, när det visar sig att de har fel.   
    Precis min syn och erfarenhet av läkare. För stolta för att medge att dom inte kan allt. Obestämd
  • Majuuu
    singel pappa83 skrev 2013-02-27 21:41:20 följande:
    Haha låter ju bra ;)   men föredrar kvalité före kvantité  oxå ! 

    Frågan är VAD man ska göra när man har ont i ryggen, man ska inte sitta.....  man ska röra på sig... man ska stretcha osv men inte för mycket. man ska ta piller men ändå inte, nä tror ja får gå till en ung doktor ist! någon som vet någon snygg tjej 25-35 som är singel och doktor ?
    Har du fortfarande inte förstått att läkare inte är nåt att ha? Förvånad Har du problem med ryggen ska du gå till en sjukgymnast. Man ska röra på sig, ta ut rörligheten (men inte gå till ytterlägen där det gör ont), antiinflammatoriska är bra att ta om det finns en inflammation eller om smärtan hindrar en att röra på sig (men jag får inte ge råd om läkemedel så detdär sa jag inte). Men det är allt jag kan säga såhär utan en undersökning. Bättre gå till någon som undersöker dig ordentligt, dvs en sjukgymnast.

    (Sen kan det nog vara svårt att hitta en läkare som är 25.. Läkarutbildningen är ganska lång....)
  • Majuuu
    singel pappa83 skrev 2013-02-27 22:20:08 följande:
    Jo jag  vet men man kan väll drömma om unga, nya läkare ist för ett gammalt fossil som inte läst en bok sen innan internet fanns.....

    Jag fick muskel avslappnande och ipren  för d va en inflammation, gick på pillerna en vecka, märkte inte ett skit skillnad, förutom att min mage blev sämre än vanligt och att jag va tröttare å slöare än vanligt men fortf lika ont.... så slutade med dom.

    har mest ont när ja reser mig, inte när ja spelar hockey eller går eller nånting... får försöka få en remiss til lsjukgymnast om d inte blir bättre snart!
    Då kan jag glatt informera dig om att det är remissfritt till sjukgymnast så det är bara leta reda på en och ringa för att boka en tid.

    Antiinflammatoriska har ju tyvärr den effekten att dom angriper ytan inne i magsäcken så om man har magsår eller är på väg att få magsår är antiinflammatoriska inte så bra.
     
    Och självklart får du drömma om unga läkare. Skål 
  • Majuuu
    singel pappa83 skrev 2013-02-28 14:27:37 följande:
    Ok men blir d inte billigare att få en remis till en sjukgymnast ?
    Nej, det kostar samma sålänge dom har avtal med landstinget eller tillhör landstinget.
Svar på tråden Se hit alla singelkillar! Här hittar ni desperata singelmammor :-D