• Lololo

    Gravida i Västerås trakten

    flyttar hit till andra trimestern nu hoppas ni hänger med....


  • Svar på tråden Gravida i Västerås trakten
  • lova2010
    Umm Elias skrev 2010-05-28 13:59:35 följande:
    Jag ska gå på Bäckby... Bytte över dit eftersom vi flyttat dit förra året.. Med sonen hade jag odensvi.. Kanske borde stannat där. Lova2010- nej, ingen fara! Hade bara inte reflekterat över att jag skulle gå själv förrän bm sa ngt.. Jag kände som du i första grva, mannenville inte och därför vågade jag mig inte dit alls. Denna gång hade jag tänkt gå själv..
    du får väl träffa oss här på familjeliv ;)
    visste din BM om att ni redan har barn och så? hon kanske trodde det var ert första?
  • Memmal

    Jag får inte gå på föräldragrupp den här gången för det är mitt andra barn, hade velat lyssna på förlossningsinfon då jag är förlöst med snitt förra gången men BM har lovat mig en egen liten genomgång. Hade jag fått gå på föräldragrupp hade jag varit tvungen att gå ensam då sambon varit tvungen att vara hemma med dottern. Tror ändå att det är viktigare när man väntar första barnet. Låter kanske hemskt men allt är mycket mera speciellt första gången den här gången är det faktiskt mest jobbigt att vara gravid, i alla fall nu i slutet...


  • Lololo

    GRATTIS alla mammor på vår dag --....:)

  • lova2010
    Memmal skrev 2010-05-29 22:31:16 följande:
    Jag får inte gå på föräldragrupp den här gången för det är mitt andra barn, hade velat lyssna på förlossningsinfon då jag är förlöst med snitt förra gången men BM har lovat mig en egen liten genomgång. Hade jag fått gå på föräldragrupp hade jag varit tvungen att gå ensam då sambon varit tvungen att vara hemma med dottern. Tror ändå att det är viktigare när man väntar första barnet. Låter kanske hemskt men allt är mycket mera speciellt första gången den här gången är det faktiskt mest jobbigt att vara gravid, i alla fall nu i slutet...
    fick du inte gå? konstigt :S
    hehe, då ska jag njuta eftersom det är min första graviditet och det inte känns jobbigt än.
    tänkte höra, hur mycket känner ni av? har ni mycket foglossning, halsbränne, svullnad, sammandragningar osv?
    jag har sammandragningar då och då bara men annars mår jag oförskämt bra, så jag börjar undra om något är fel..?
    aldrig är man nöjd ;)
  • Monchichi

    Umm Elias: Nä vad jobbigt du verkar ha det just nu. Lider med dig och skickar en kram. Ibland känns allt bara piss, men det blir bättre.

    Vet hur det är att försöka hålla ordning hemma också samtidigt som det bara dras ner en massa, ingen lätt kombination. Hur gick det med kalaset igår?

    Jag blev också förvånad över att du får inbjudan till föräldragrupp nu med andra barnet, trodde inte det var så, men det var ju bara kul för dig. Hoppas det blir bra ändå efter allt.


     


    lova2010: Njut av att du mår så bra! Jag kände precis lika i min förra graviditet och det var underbart. Tog t.ex. sista träningspasset bara några timmar innan vattnet gick, så pigg var jag också. Som sagt, njut!

    Nu dras jag fortfarande med illamående och trötthet, men det finns ju gott om tid för mig att hinna ändra på det. Är ju bara i v. 11 ännu.

  • Anna76
    lova2010 skrev 2010-05-30 10:26:30 följande:
    då ska jag njuta eftersom det är min första graviditet och det inte känns jobbigt än. tänkte höra, hur mycket känner ni av? har ni mycket foglossning, halsbränne, svullnad, sammandragningar osv?jag har sammandragningar då och då bara men annars mår jag oförskämt bra, så jag börjar undra om något är fel..?aldrig är man nöjd ;)
    Jag känner knappt av nåt heller! Passar på att njuta så mycket det går och är stolt över min mage {#lang_emotions_smile} Ingen foglossning, ingen halsbränna, inga svullnader, inga sammandragningar, ingenting. Peppar, peppar, får man väl säga. Det enda som har varit för mig är att jag är trött, men det är ju ganska enkelt att råda bot på.
    Njut!
  • lova2010
    Anna76 skrev 2010-05-31 10:40:51 följande:
    Jag känner knappt av nåt heller! Passar på att njuta så mycket det går och är stolt över min mage  Ingen foglossning, ingen halsbränna, inga svullnader, inga sammandragningar, ingenting. Peppar, peppar, får man väl säga. Det enda som har varit för mig är att jag är trött, men det är ju ganska enkelt att råda bot på. Njut!
    Självklart njuter jag :) Men jag har vart laddad för att känna mig tung, otymplig, ha ont osv ;) Har en snäll liten bebba i magen antar jag! {#lang_emotions_heart}
  • Medusan
    lova2010 skrev 2010-05-30 10:26:30 följande:
    fick du inte gå? konstigt :S hehe, då ska jag njuta eftersom det är min första graviditet och det inte känns jobbigt än. tänkte höra, hur mycket känner ni av? har ni mycket foglossning, halsbränne, svullnad, sammandragningar osv? jag har sammandragningar då och då bara men annars mår jag oförskämt bra, så jag börjar undra om något är fel..? aldrig är man nöjd ;)
    Jag mår sådär, bättre nu när en väldigt intensiv period med praktik är över (läser till sjuksköterska och blir färdig om en vecka). Om jag överanstränger mig fysiskt känner jag direkt av foglossning men om jag tar det lugnt känner jag knappt av det. Svullen blir jag ibland men inte så farligt, halsbränna har jag en hel del problem med men omeprazol hjälper bra de gånger jag kommer ihåg att ta det vill säga

    Var glad att du mår bra, man brukar ju säga att trimester 2 är den lättaste och roligaste delen av graviditeten Jag går in i trimester 3 om 2 dagar och jag känner av att jag snart kan benämna mig som höggravid (det kan man göra från trimester 3).
  • lova2010
    Medusan skrev 2010-05-31 13:03:34 följande:
    Jag mår sådär, bättre nu när en väldigt intensiv period med praktik är över (läser till sjuksköterska och blir färdig om en vecka). Om jag överanstränger mig fysiskt känner jag direkt av foglossning men om jag tar det lugnt känner jag knappt av det. Svullen blir jag ibland men inte så farligt, halsbränna har jag en hel del problem med men omeprazol hjälper bra de gånger jag kommer ihåg att ta det vill säga Var glad att du mår bra, man brukar ju säga att trimester 2 är den lättaste och roligaste delen av graviditeten Jag går in i trimester 3 om 2 dagar och jag känner av att jag snart kan benämna mig som höggravid (det kan man göra från trimester 3).
    ja, jag är ju redan i trimester tre. men iofs, när man närmasr sig vecka 36-37 kanske man känner helt annorlunda!
    vad jobbigt med halsbränna, verkar vara många som har problem med det :S sägs ju att man får en bebis med mycket hår om man har halsbränna, haha :)

    drömde om lillan i natt föressten, att hon ammades. i all evighet! haha, jag satt i ett dygn och bara ammade. en mysig dröm, men förvirrande ;)
  • Medusan
    lova2010 skrev 2010-05-31 13:09:30 följande:
    ja, jag är ju redan i trimester tre. men iofs, när man närmasr sig vecka 36-37 kanske man känner helt annorlunda! vad jobbigt med halsbränna, verkar vara många som har problem med det :S sägs ju att man får en bebis med mycket hår om man har halsbränna, haha :) drömde om lillan i natt föressten, att hon ammades. i all evighet! haha, jag satt i ett dygn och bara ammade. en mysig dröm, men förvirrande ;)
    Skönt att vara höggravid och må så bra som du

    När jag var höggravid förra gången så kände jag mig, och såg nog ut som med för den delen, som en strandad val (från vecka 35 och framåt). Jag var stor som ett hus, junde knappt röra mig ur fläcken därför att jag så stor och hade så satans ont av foglossning. Det var ingen höjdare men det behöver ju inte bli lika illa denna gång.

    Jag hade stora problem med halsbränna förra gången med och fick en son med ovanligt mycket hår så det kanske stämmer.

    Snart blir drömmen sann förresten, de sitter ofta fast som iglar vid tuttarna första tiden
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten