• Memmal

    Gravida i Västerås trakten

    Tack alla! Jag har fått sova ut och vi mår jättebra men nu när jag testat att föda både med snitt och vaginalt så kommer jag aldrig någonsin att föda vaginalt igen, det var inte häftigt, jag glömmer aldrig smärtan, det var inget jag inte hade kunnat vara utan. Snittet var så mycket enklare och mindre smärtsamt. Enligt mig så är en vaginal förlossning helt klart överskattat.

    Menar inte att skrämma er som har förlossningen framför er men jag har flera timmar som är helt svarta pga. smärta och stark smärtlindring. Det var inte så jag ville att min förlossning skulle bli.

    Men nu är hon här och allt är bra :D äntligen...

  • Memmal
    mjuik skrev 2010-08-05 17:14:00 följande:
    Jag blir inte rädd, jag bestämmer helt enkelt att min förlossning ska bli som Umm Elias istället. Fast utan att spricka då, det lät inget vidare. Det klarar jag mig bra utan =)
    Jag hade också bestämt mig för en bra förlossning men det blir inte alltid som man tänkt, inget man kan styra över direkt!
  • Memmal

    Min största dotter är född i december, första vintern hade vi varken åkpåse eller overall till henne. Vi hade fleeceoverall och filtar/täcken i vagnen. En tjock overall känns så stor och bylsig på en så liten människa och en åkpåse tror jag inte vi hade fått plats med i vagnen.

  • Memmal

    Intressant läsning Umm Elias, så totalt motsatt min erfarenhet av kejsarsnitt. Ska nog följa ditt exempel och skriva en förlossningsberättelse, de delar jag kommer ihåg. Kan nog vara vettigt att gå igenom det i huvudet ordentligt.

    Grattis ännu en gång till den fina prinsessan!!!

  • Memmal
    MadeByUs skrev 2010-08-27 13:51:54 följande:
    Vad härligt det låter
    Det är härligt när båda sover ;)

    Jag har Alva på dagis tisdag-torsdag och jag känner att det tar ett tag innan jag kommer in i vardagen med två barn hemma. Det är inte så lätt alla gånger att få båda nöjda men visst är det underbart med två fina barn ♥
  • Memmal
    lova2010 skrev 2010-09-01 14:17:46 följande:
    TACK! =) Vart går alla på ÖF? Jag tror jag hör till Skallbergets eftersom vi bor vid Rudbecksparken..?
    Man går vart man vill. Jag gick till Skallberget förra gången och trivs jättebra där. Har tänkt gå dit den här gången också trots att det är en bit att gå för mig.

    Odensvi ÖF rekommenderar jag inte!

    Pinglan har babyrytmik på torsdagar kl. 10, 11 och 14 och det är toppen! Rekommenderas verkligen. Kommer att gå 10 eller 11 senare under hösten.
  • Memmal

    Det var personalen jag hade problem med på Odensvi, kände mig inte välkommen alls där.

  • Memmal
    lova2010 skrev 2010-09-02 18:43:42 följande:
    vart ligger det på skallberget någonstans? :) är skallberget och pinglan samma sak? helt nybörjare är man, haha..Flört
    Skallbergets ÖF ligger på Skallbergsgården, tror att det är Skallbergsgatan men jag är inte säker.

    Pinglan är Pingstkyrkans ÖF, ligger vid Oxbacken. Pinglan har jättebra och poppis babyrytmik, det är verkligen jätteroligt.
  • Memmal

    Kan vi inte göra en nya lista så vi har lite koll på när de bebisar som kommit är födda och när de som ännu inte kommit är beräknade. Jag har ingen koll alls längre.

    Jag börjar här så kan ni väl haka på!

    Memmal: Maja 2 augusti BF+8


  • Memmal
    Familjen Rockström skrev 2010-09-09 21:23:34 följande:
    Måste fråga er som fortfarande är gravida.. hur ligger era bebisar i mage? menar åt vilket håll dom ligger..
    min bebis ligger med ryggen och kroppen åt "mitt högra" håll och benen åt vänster (känner mest sparkar på vänster sida)

    men har nu fått reda på att det är helt FEL att om barnet ligger så kommer det komma ut i vidöppet läge! det gör att förlossningen blir lång och mer smärtsam och som nästan alltid slutar med sugklocka. nu är jag så nervös så jag dör!! därför undrar jag hur era bebisar ligger.. min barnmorska har inte berättat för mig att min bebis ligger åt fel håll :( 
    Jag hade inte hört talas om något sådant innan jag läste det här! Min Maja låg så, förlossningen blev långdragen, smärtsam och slutade med sugklocka! Vet inte om det berodde på det, ingen sa något men nu börjar jag ju fundera....
  • Memmal
    Svampp skrev 2010-10-04 20:16:08 följande:
    Här verkar det som att lilltjejen har kolik... skrik hela dagarna om man inte bär runt och vaggar henne... tur att hon verkar kunna sova på nätterna iaf (även om hon inte somnar förrän 22-23). Helt otroligt hur trött man kan bli av bebisskrik... Tur att hon är så söt de få gångerna hon ler iaf så man kan glömma hur jobbigt det är nån gång då och då...
    Prova att ge semperdroppar och lägg henne på mage, funkade för oss med Alva.
  • Memmal

    Memmal: 2 augusti, Maja
    Svampp: 25 augusti, Alice
    Tanja Thim: 1 september, Ella
    Medusan: 7 september, Cornelis
    LalaAndTheBean: 15 september, Quinton
    Pyttet: 27 september, Annie
    Mirre10: 29 september, Julia 
    Lololo: 8 oktober, Eliott

    --------------------------------------------

    Familjen Rockström BF 22 oktober


  • Memmal

    Min Alva dregglade och gnagde på händerna tidigt, vi trodde tänder men första tanden kom vid 9 månader. Maja är likadan men jag förväntar mig inga tänder än på ett tag. Det behöver alltså inte betyda tänder....


Svar på tråden Gravida i Västerås trakten