• Anna76

    Gravida i Västerås trakten

    Jag går också in i v.25 imorgon. Känns toppenbra!

  • Anna76
    lova2010 skrev 2010-05-12 09:50:11 följande:
    Var hos barnmorskan i måndags, och frågade lite om föräldrautbildningen. Hon sa att den skulle "förmodligen" börja i juni, för sen blir det semestrar, men dom visste inte.. Hon lät jätteosäker. Blev lite orolig, bara för att man ska ha barn i augsuti när dom har semester ska man väl inte behöva klara sig utan utbildning?Får man gå på något annat MVC om det nu skulle bli så? :( Blev lite besviken faktiskt...
    Vi har redan fått börja vår föräldrautbildning! Tror inte att ni blir bortglömda, vår känns nästan lite tidig... Igår diskuterade vi förlossning och det känns ju lite avlägset när man är i v.25...
    Det kommer säkert inbjudan i juni.
  • Anna76
    lova2010 skrev 2010-05-12 11:01:34 följande:
    Hoppas det! Längtar så :) Är inte riktigt samma sak att sitta och läsa i böckerna tillsammans hemma :)Fick du reda på något nytt om förlossningen? :)
    Nja, det var inte direkt några nyheter. Vi fick se en film om hur det kan gå till och sen var det lite diskussionsgrupp. Det är bra med en BM som är med, då kan man fråga om man undrar nåt.
  • Anna76

    Hmm, tyvärr kan jag inte hänga med på fikat Vi har fest på jobbet den fjärde. Men gärna en annan gång! 


    Förresten, 100 dagar kvar enligt FLs räknare -Tjoho!! 
  • Anna76
    lova2010 skrev 2010-05-30 10:26:30 följande:
    då ska jag njuta eftersom det är min första graviditet och det inte känns jobbigt än. tänkte höra, hur mycket känner ni av? har ni mycket foglossning, halsbränne, svullnad, sammandragningar osv?jag har sammandragningar då och då bara men annars mår jag oförskämt bra, så jag börjar undra om något är fel..?aldrig är man nöjd ;)
    Jag känner knappt av nåt heller! Passar på att njuta så mycket det går och är stolt över min mage {#lang_emotions_smile} Ingen foglossning, ingen halsbränna, inga svullnader, inga sammandragningar, ingenting. Peppar, peppar, får man väl säga. Det enda som har varit för mig är att jag är trött, men det är ju ganska enkelt att råda bot på.
    Njut!
  • Anna76

    Åh, vad härligt det låter med långledigt! Jag har 6 veckor kvar på jobbet och sen 6 veckor till innan beräknat datum! Man är ju inte speciellt sugen på att jobba nu...

  • Anna76

    Idag har jag varit hos BM! v.29 (v.28+0)
    Bl.tr 110/60
    hB 123
    bl.socker 5
    S/F 29,5
    Hjärtslag 130-135

    Allt såg bra ut, så det var skönt! Solig

  • Anna76
    Umm Elias skrev 2010-06-08 09:16:50 följande:
    Angående SF måttet så sa bm till mig att man ska ligga ungefär 2 cm lägre än antal gångna veckor, har man gått 28 veckor ska man ligga på 26 cm (ungefär) så det låter ju perfekt Lova!
    ..och min BM sa att man ska ligga på ungefär samma mått som antal veckor.. Jag låg på övre kurvan efter första kontrollen, men nu har det vikt av något.  
  • Anna76

    Förresten, jag är också RH-negativ så det verkar vara många av oss här! Det är oftast inga problem, men man tar ett blodprov ur navelsträngen på bebisen när den föds för att kolla om det är olika blodgrupper. Om man hittar nåt som tyder på det får mamman en spruta inom 72 timmar.

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten