Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    Acanthinura skrev 2010-04-20 11:10:24 följande:
    Hej! Jag hittade den här tråden genom att söka på google...Jag är gravid i v. 12 och bor i Västerås. Jag hade varit tillsammans med min kille i 8 år. Och det är helt otroligt, men nu har han dragit och lämnat mig ensam. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Usch mår så dåligt.... undrar om det finns någon i liknande situation? :(
    Av erfaremnhet kan jag säga att det kan bli mkt för killarna i början av grav! Även om barnet är planerat slår paniken in, ta det lugnt det kan hinna ordna sig innan bebisen kommer.. Även om man kan bli riktigt förbannad på dem att de ens vågar göra så.. Om ni inte löser det är du värd bättre och klommer klara dig galant som mamma i vilket fall.. Barn är den bästa gåvan du någonsin kan tänka dig
  • Umm Elias

    Alla ni som vill till Gryta, jag kan rekomendera Norra Bäckby/Skälby, det är superlugnt, bra dagis o skolor och fina lekparker, ställen att promenera på!

  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-04-20 13:47:32 följande:
    ja, jag har några vänner som bor där faktikst, jag tycker det är jättefint, men gryta är så "hemma" för mig, haha. men skälby har blivit så stooort också, känns som att det snart sitter ihop med dingtuna med alla dom fina nybyggda husen :) men GUD!!! stackare! att du vågar på´t igen...vilken tur att ni klarade er båda två... varför hade han så bråttom? längtade han efter er för mycket? ;) nä, skämt åtsido, otäck upplevelse! inte så jag tänker min förlossning direkt... hade också kramp ett tag, men blev bättre på att salta maten och dricka mer kalcium, sen gick det faktiskt över! siade sig att jag hade saltbrist, och ett glas mjölk brukar hjälpa när jag har ont i vaderna faktiskt, musklerna slappnar liksom av. men det är obehagligt!
    ja, skälby har verkligen blivit stort! Vi bor just nu på andra sidan vägen i radhus på bäckby. Trivs som fisken i vattnet trots att det tog emot att leta här från början..Hade fått för mig att Bäckby skulle vara rörigt men det är precis tvärtom! Vi bodde tidigare på malmaberg och fy vad livligt det var där! (Kan ha att göra med om d är lägenhet o radhus/hus iofs)!

    Jag hade hört skräckhistorier om såna skador som jag fick men "det händer ju inte mig" var min tanke så jag var inte ett dugg nervös inför förlossningen.. Själva skadan som uppkom skyller jag helt och håller på västerpås förlossning och den j-va bm som ig emot oss.. Hon skicka hem oss 3 gånger vilket sluta med krystvärkar i bilen, vi hann inte ens hem sista gången. Honm var så jäkla nonchalant första gången vi kom o sa att det alltid tar 24 timmar minst för 1a barnet.. nästa gång vi kom stoppa hon en näve tabletter i handen på mig och sa, åk hem så ses vi imorn, 3 e gången blev jag undersökt (första gången) och var då öppen 7 cm, då kommer hon in o säger ja, jag går o vilar det tar ju alltid minst 1 timme per cm sen gick hon o lämna en bm student m oss. Sonen är född ca 1.5 timmar senare, eftersom han var så stor fastna han och tre bm låg på min mage o pressa medan två andra tryckte bak benen. FY FN söger jag bara, tur att de hann lägga bedövning på mig.. Det enda jag minns sen är att det forsa blod ur mig och de sövde mig för operation en stund senare.. Tack och lov att min son mår bra för det hade kunnat gå riktigt illa pga denna bm och hennes agerande...Läkaren som sydde sydde dessutom fel och avdelning 87 missade att informera om skadans storlek, eftersom det var första barnet trodde jag att man skulle ha RIKTIGT ont och ingen sa ngt annat.. Det slutade med att jag fick akut åka in 10 dagar senare och hade en extrem infektion i kroppen och det visade sig att de missat sy ihop en del av tarmen... Ja..nu ska jag inte skrämma er men den läkaren och den bm kommer hamna på min "VISA ER INTE FÖR MIG DENNA GÅNG- Lista". Ser jag de i närheten av mitt snitt eller mitt barn denna gång vet jag inte vad jag gör... USCH och fy, nu kom minnen tillbaka..

    MEN trots allt detta är jag riktigt ledsen att jag inte får uppleva en vaginal förlossning igen Det var så grymt....
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-04-20 16:59:16 följande:
    Kan tänka mig att det är häftigt, detär ju något alldeles speciellt liksom.Vad hette b arnmorskan?? Så man själv kan bespara sig från denna människa, haha. Låter ju inte helt klokt!! Är jätterädd för att ingen ska ta en på allvar när man känner själv att man vill krysta...Jag har ändå bra kroppskontakt, så jag hoppas kunna känna med kroppen lite om vad som är på G. Känner du av skadan än idag? Det borde du kunna få ut försäkring för! Usch vad upprör jag blir!!!Ang. Malmaberg, jo, jag har märkt att lägenheterna och runt odensvi där är det mycket stökigt kvällstid, har gått kvällspromenader genom området förut...Stentorpet också :S Svarade föressten på din tråd om varför man vill föda utan bedövning, hehe ,)
    Ja, jag känner av skadan än idag, har en fistel (ett hål) i tarmen fortfarande.. Vet inte var jag skulle kunna vända mig för att få ersättning. Jag anmälde allt och alla, var tom på nyheterna efter förlossningen men sen rann allt ut i sanden.. Orkade inte längre förrän nu när jag blev inkallad på ett snittplaneringsmöte då jag träffade en av de läkare som undersökte mig efter förlossningen och han höll på o falla av stolen när jag berättade att "hålet" fortfarande inte är åtgärdat.. Vet faktiskt inte var jag ska vända mig men det är ett rent helvete fortfarande...Även om man lätt vänjer sig vid olika saker..

    Kan pma namnet till dig men vågar inte skriva ut det här

    Jag tror att man ska vara riktigt jävla hård och vägra ta skit... Tyvärr måste man sätta ner foten, känner man att man inte vill hem så ska man vägra och inte lyssna på dem.. Både jag och sonen hade kunnat dö om vi hunnit hem sista gången (då bodde vi 3 min från sjukhuset men ändå)...

    Vi bodde på stentorpsgatan första men det är flera år sen, sen bodde vi ett par år på svarvargatan..trivdes bättre där men tycker fortfarande att det är stökigare än här... !
  • Umm Elias
    Blåsbobacke skrev 2010-04-20 22:38:29 följande:
    Min son är född den 15 juni -08. så han kommer vara ganska precis 2år och 3 månader när nästa tittar ut. Var bor ni?
    min son är född 26 maj, så då har vi barn i samma ålder då !
    Vi bor på Norra Bäckby/Skälby! Var bor ni?
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-04-21 15:48:40 följande:
    nej hörrni, vad är det här för väder? :( blev jättetråkigt ju, jag som tänkt gå ut och röra mig lite försiktigt men det både spöregnar och snöar, usch =(
    Jag låg och sov med sonen och vaknade av dunder hagel som forsa ner över huset Trodde taket skulle ramla in...sååå trist!
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-04-21 16:13:53 följande:
    verkligen, det som var så fint väder förut... :S sen går ju tiden hundra gånger fortare när det är fint ute också = snabbare bebis ;)
    hehe, ja... just nu hoppas jag att det går fort, jag har så himla ont i lederna Det limndras dock av min pussgurka till goseson jag här bredvid mig..
  • Umm Elias

    Idag var första gången jag kunde se min lille i magen sparka utåt ! Har känt sparkar ett tag men inte sett dem utanpå magen, hehe

  • Umm Elias

    Jag var visst inte med på listan


    Memmal - BF 25 Juli - Andra barnet - Haga
    Svampp - BF 15 augusti -Första barnet -Kvicksund
    Anna76 - BF 29 augusti - Första barnet - Skiljebo
    Umm Elias - BF 30 augusti - andra barnet- Bäckby (Planerat snitt så det blir tidigare)
    Lova2010 - BF 2 september - Första barnet - Rudbecksparken
    LalaAndTheBean - BF 8 September - Första barnet - Råby
    Tanja Thim - BF 9 September - Första barnet - Hemdal
    Avaritia - BF 13 September - Första barnet - Hemdal
    MigLin - BF 10 Oktober - Första barnet - Irsta
    ByUS - BF 12 oktober - Andra barnet - Irsta
    Lololo - BF 12 oktober- Tredje barnet - Södra Gryta
    Familjen Rockström - BF 22 oktober - Andra barnet - Oxbacken
  • Umm Elias

    GRTTIA LOVA!! Det blev som du trodde

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten