Inlägg från: lova2010 |Visa alla inlägg
  • lova2010

    Gravida i Västerås trakten

    Medusan skrev 2010-06-07 20:23:11 följande:
    mjuik skrev 2010-06-07 20:17:15 följande:
    Jag är med RH-negativ. Man får väl en spruta efter förlossningen bara? För att inte bilda antikroppar om man skaffar flera barn.
    Jag är också RH-neg och det är inget man behöver oroa sig för alls för det är extremt ovanligt att det blir några konstigheter pga. av det och om det förmodan blir det så är det inte med första barnet utan i senare graviditeter. Om barnet i magen är Rh+ så får man en spruta de närmsta 72 timmarna efter förlossningen för att förhinra att man bildar antikroppar inför eventuella kommande graviditeter. De kollar upp en extra med blodprover när man går på MVC också så oroa er inte tjejer
    Vad många som verkar vara negativa ändå, när man läser om det är det bara 15% av befolkningen. Vi är väl samlade här då, hih ;)
    GRATTIS till examen, du kanske tog examen med en gammal kompis till mig? :)
  • lova2010
    mjuik skrev 2010-06-08 09:40:55 följande:
    Vi har tänkt att åka och kolla på vagn snart. Med beställningstider och sommarstängt vet man väl aldrig hur långt tid det kan ta. Men vilken affär är bra?
    Finns det några små affärer inne i stan som också har vagnar eller är det babyproffsen och barnens hus som finns att välja på?
    vet att barnens hus hade två veckors leveranstid i april, ring dom nu och fråga? vi beställde våran då, men låter den stå där tills tre veckor innan förlossningen, så garantien gäller :)
    babyproffsen hade längre leveranstid när vi frågade, men sånt ändras ju fort beroende på vilken vagn ni ska ha.
    har ni tänkt ut vilketn sort det blir? =)
  • lova2010
    Umm Elias skrev 2010-06-08 09:16:50 följande:
    Familjen Rockström - Jo jag sa det till henne när jag var där sist men fick som svar att det brukar vara såhär och det har varit samma standard i 10 år...Fick ingen riktig respons tycker jag... Ska dit om ett par veckor så jag får väl se då..

    Jag saknar också pappersjournal! Brukade sitta hemma och titta i papprena ju,...

    Angående SF måttet så sa bm till mig att man ska ligga ungefär 2 cm lägre än antal gångna veckor, har man gått 28 veckor ska man ligga på 26 cm (ungefär) så det låter ju perfekt Lova!
    Ja, då var det inte så konstigt att jag låg precis mitt på kurvan ;)
  • lova2010
    mjuik skrev 2010-06-08 11:26:37 följande:
    Åker dit och kollar i eftermiddag.
    Har inte testkört någon vagn alls men om jag känner mig själv rätt så blir det en emmaljunga edge duo kombi. Jag är helt kär i den. Tycker den är snyggare än alla andra vagnar tillsammans.
    Den är dock tung och stor som ett as men det gör inget. Jag vet att jag kommer bli missnöjd om jag köper någon annan.
    Jag skriver jag för jag har bestämt att jag har veto när det gäller barnvagn och min sambo låter mig ha det =)
    haha det låter bra med veto :)
    jag hade också bestämt mig innan, och är supernöjd med bårt val. amn ska lyssna p åsig själv, för kollar man vagn-trådarna här på familjeliv ex är stämningen nästan lite aggresiv, det är en speciell vagn som gäller och alla andra är strunt typ ;)
  • lova2010
    Mirre10 skrev 2010-06-08 11:42:57 följande:
    Jag följer gärna också med på en fika skulle va jätte roligt :) jag är i v 23 + 4
    vi får bestämma ett nytt datum :)
  • lova2010
    IiidaPida skrev 2010-06-08 13:53:42 följande:
    Glöm inte Nisses!
    Det kanske känns konstigt att köpa vagn där, men dom har Brio och Crescent precis som Barnens hus och Babyproffsen, och Nisses är lite billigare också! (Jag har kollat).
    Vi köpte våran Crescent där, och den var över en tusenlapp billigare på Nisses Glad

    TIPS!
    Idag ska vi åka och köpa Babyskydd på Babyproffsen. DOM HAR REA!
    For runt igår och kollade priser, Brio Primo kostade 1495 på Babyproffsen, och över 2000 på dom övriga butikerna, så skynda fynda tjejer!!

    V. 27 hade jag sf mått på 29cm.
    Hjärtljuden låg på 144-150 Hjärta
    ja jag har också kollat på nisses, men just våran vagn fanns inte där :( men en himla massa annat!
    vi fyndade babyskydd i ullared, 380:- galet billigt, riktigt snygg, och dessutom EU-testad så den är säker och använda :)
  • lova2010
    mjuik skrev 2010-06-08 12:04:09 följande:
    Ja, lite veto är aldrig fel. Jag får veto på det här så får han på något annat, på något tråkigt. Som nya extraljus på bilen =)

    Vad blev det för någon för er?

    Ja här inne är det faktiskt lite väl hetsigt. Som att en vagn är bra och alla andra kassa. Själv är jag mera naiv (eller realistisk) och tänker att de flesta är bra. Att alla har sin för- och nackdelar. Men jag har ju varken ett barn på utsidan eller någon vagnerfarenhet så vad vet jag =)
    det blev en brio happy classic för oss, gillar verkligen den klassiska modellen, och att det är fyra ordentliga hjul. vi tog med liggkorg för att jag är helt kär i deras liggkorgar, haha, så snygga! tror den gick på 6700:- allt som allt, och det är helt okej tycker jag. då räcker den ju i tre år!
  • lova2010
    mjuik skrev 2010-06-08 18:42:02 följande:
    Det blev inte ens en vagn idag. Jag är så tråkig att jag vill ha en svart. De skulle få in bilder på de nya färgerna den här veckan så det blir att kolla då. Det kanske kommer någon jättesnygg bland nästa års färger. Tydligen får de veta i vilken ordning de gör vagnarna då med.

    Det fanns så många svarta kvar att det inte var någon fara att inte beställa nu så nästa vecka blir det att kolla igen. Sen blir det säkert en svart i årets modell ändå =)
    svart är snyggt! ville också ha det först, men det blev en dark sky blue ;)
  • lova2010
    IiidaPida skrev 2010-06-08 19:36:40 följande:
    Vi tittade också nere i Ullared.. Men 380:- kändes lite för "billigt" min sambo sa tvärstopp på en gång. Dessutom så ville vi ha att basen skulle vara utrustad med Isofix. Sjukt bra!
    Köpte en Brio Primo - svart & Röd idag på Babyproffsen, Så nöjd! Glad
    Fick även med en babybox! :)
    för billigt? :P dom får ju inte sälja grejer som inte är testade...vet många som köpt därifrån och är nöjda :)
  • lova2010
    Umm Elias skrev 2010-06-08 22:19:46 följande:
    aah, jag fick också sm från kappahl men det gällde inte barnkläderna!! Blev besviken och de hade jättelite reagrejjer ute på hälla, har inte kollat på stan än men brukar inte köpa kläder till mig där ändå..Blev förvånad att det inte gällde barn/bebiskläderna, de brukar alltid vara med!

    Tycker också om Lindex barnkläder men H&M är nog favoriten nu! Iallfall när det gäller kläder till sonen, tycker om dera kvalitet och priserna

    Jag har inte tittat på tradera något faktiskt! Tycker det verkar så svårt, har dock köpt en grej därifrån som sonen älskade! En "nattlampa" i form av en sködpadda man tänder och så blir det stjärnhimmel i olika färger..!
    du måste ju åka och fynda på barnshopen på ängsgärdet, super!
    älskar ocskå att fynda grejer, rea och sånt går jag igång på, haha ;)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten