Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    mjuik skrev 2010-07-08 23:07:37 följande:
    Är det verkligen coolt?
    Är det inte mest bara läskigt och gör ont?
    Ont som du aldrig kan tänka dig... Till och med DET är en underdrift men tro mig det är såååååååååå häftigt och helt underbart när det är över.. Smärtan försvinner direkt man ser sin lilla och hela världen stannar typ...Man glömmer bort all den smärta man haft sekunden efter bebisen är ute... En superskum upplevelse men åååh vad cool den är !
  • Umm Elias

    usch jag avskyr Power Meet, håller mig alltid inne denna helg.

    Lova- lillan har drygt 3 veckor kvar, sen måste hon väönda sig...min bm sa igår att de ska helst vara vända i v 35 så det är gott om tid! Jag tror jag kände när min vände sig, för det var en himla rörelse runt runt runt i helgen, så jag tror att det kan ha varit då.. Innan det låg den också rakt över magen med benen ut i högersida och armarna rakt út i vänster...hehe

  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-07-09 18:00:59 följande:
    ja, vi bor ju i stan också, så man hör dem lite från cityringen då och då. kan tycka att det är trist för vissa av bilarna är verligen superfina, och vissa lever in för den typen av livsstil, men så är det en ganska stor grupp som bara vill dricka och stöka :(
    skönt, då kan hon snurra runt bäst hon vill ett tag till då, hihi :) kan du känna vad som är fot osv? jag kan bara urskilja huvud och rumpa från varandra, haha!
    lova, jag har en rumpa under höger revben och en armbåge i vänster sida som sticker ut i stort sätt hela tiden.. Magen ser helknasig ut .. Huvudet ligger rätt långt ner redan men är inte fixerat så det känner jag inte allt, förutom när h*n vickar på det framo tillbaka och vänster ben viker sig..Det är ngn nerv i vänster ljumske som ligger vid huvudet trodde bm och därför viker sig hela benet typ när han/hon rör huvudet..
  • Umm Elias

    Memmal- På vilket sätt känns det annorlunda? Du är väl snart på bf va? Håller tummarna för dig!

    Jag börjar bli riktigt hemsk just nu Tappar tålamodet huuur snabbt som helst, särskilt med sonen.. Han är visserligen i trotsålder men oj vad fort det brister för mig... Kanske är det hormoner blandat med trotset som gör mig till en tickande bomb.. Får då dåligt samvete efter bara o han blir så ledsen när jag blir arg...suck... Känner mig som världen sämsta människa just nu.. Är helt slut, behöver avlastning från maken som kom hem fr utlandsresa i onsdags men som jobbat natt och sovit dag sedan dess... Jag orkar snart inte mer i värmen känner jag..

  • Umm Elias
    Memmal skrev 2010-07-09 19:52:51 följande:
    Sist kände jag tryck under revbenet på höger sida, trodde det var en fot eller två men det var huvudet! Känner jag längst ner på magen så känner jag inte längre en hård boll (huvud) utan mera som ett hårt V.... Jag är absolut inte säker, jag är toknojjig och kommer inte att kunna slappna äv förrän bebisen är ute. Det jag fasar mest för är att det ska sätta igång och att bebisen ligger fel. Jag har 16 dagar kvar till BF.

    Ska ringa förlossningeniigen imorgon för att få en tid under dagen så det får kollas upp.
    hmm, jag känner inte huvudet alls när jag känner neråt men bm var säker igår att huvudet var neråt iaf... Hoppas det går bra imorn för dig, alltdi bättre att gå på en extra kontroll!!
  • Umm Elias

    Ok, skönt o veta hur det ska kännas! Jag tror min har snurrat lite också, konstigt för bm sa att det var väldigt ovanligt att de snurrar efter de lagt sig till rätta... Min ligger fortf med huvudet neråt men mer åt sidan tror jag iaf...om det inte är en axel eller nåt...! Jag kan inte känna vad som är vad, eller jo den jag har på höger sida från naveln till revbenen måste va:ra ryggen, det är så långt och hårt...

    Visserligen ska det inte spela ngn roll för mig eftersom ag ska snittas...

  • Umm Elias

    lycka till i eftermiddag förresten !

  • Umm Elias
    Svampp skrev 2010-07-12 19:54:29 följande:
    Har också varit hos BM idag. Bebis hade vänt sig nedåt! Tjoho! Det var på tiden :D Däremot hade sf-måttet inte växt alls sedan sist så jag ska få tid för tillväxtultraljud. Oroar mig av nån anledning inte, tycker jag känner att bebis växt plus att den rör sig mest hela tiden så tror den mår fint, men det är ju ändå skönt att de kollar upp. Ligger precis runt nedre linjen för vad som är normalt nu. 30 cm vid 35 fulla veckor är ju inte så mkt...
    mitt sf ligger på 29 och jag rör mig upp mot mittenstrecket igen på kurvan,,. Jag är iofs i v 33 så det skiljer 2 veckor.. Ska på tillväxtul och ks planering imorn...börjar bli en anings nervös!

    Jag kan inte siova på nätterna heller! Trots att fläkten står bredvidmig på högsta så svettas jag som en galning...Tycker inte det är roligt med den här värmen alls
  • Umm Elias
    Svampp skrev 2010-07-13 10:13:07 följande:
    Umm Elias: Jo, men när jag gått 33 fulla veckor låg jag också på 29-30 cm vilket är helt normalt, men det borde ha växt ca 2 cm (ungefär en cm i veckan) sedan dess. Förmodligen är det inget problem som sagt, men barnmorskan vill kolla upp det. Det är ju dels för att min kurva avviker, dvs att måttet inte ökat alls, och dels för att jag nu ligger på nedre kurvan, kanske främst den första delen. De vill väl veta att bebisen får näring fortfarande. Sen vet jag inte om det kan vara en indikation på att det är lite fostervatten eller nåt sånt ifall bebisen har växt som den ska. Men, men, jag lär väl få svar. Hoppas jag får veta när jag ska göra ultraljudet snart.

    Inatt vaknade jag och var helt uppsvälld, kunde knappt gå på fötterna och fingrarna var som tjocka korvar, fick ställa mig i en kall dusch. Kändes lite obehagligt att svälla så mycket, men det var ju å andra sidan extremt varmt inatt.
    Ja, det viktiga är att man följer sin kurva. Jag hoppas allt är okej därinne, nu är det inte långt kvar!

    Jag vetesjutton hur man ska göra för att få sova på nätterna faktiskt, värmen gör det så mycket svårare
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-07-13 10:29:13 följande:
    du hade fläkt va? jag sover äntligen normalt igen efter att vi köpte en fläkt som står riktad mot mig under natten. blomspruta bredvid sängen funkar också tycker jag, eller kylklampar inlindade i tunt tyg.
    amningskudden vi köpte får agera kroppskudde åt mig nu också ;)
    ja fläkten står riktat mot mig men det går inte ändå.. Vi bor i radhus med fönster HELA solsidan hela dagen, så det blir trots persienner ca 35-40 grader i huset... Kan inte ha kuddar eller något alls i sängen för det är hysteriskt varmt så jag ligger inge bra m magen heller
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten