-
Fast om jag sänder med pannkakor, "grädde" och sylt och knappt de klarar av juice, popcorn och en sorts chips så har jag ärligt talat ingen lust att ta chipsen på mitt ansvar också. Dessutom ska han gå i den skolan i tio år så det gäller att komma rätt från början tror jag. Får väl ringa rektorn då då ...Allrona skrev 2010-10-26 15:19:46 följande:JPL - hjälp vad dåligt av läraren! Jag hade nog kontaktat rektorn. Inte ska de väl diskriminera allergiker så! Alternativet är ju att skicka med egna chips men jobbigt för honom att hålla reda på dem hela kvällen.
-
När
När någon säger att den är frusen tänker jag direkt på Hypothyreos. Kollade i listan och "utslag" är med som symtom:Angel Gbg skrev 2010-10-29 11:29:27 följande:Jo det är just det som ställer till det. Jag är väl en av världens mest frusna människor men när jag klär mig varmt och skönt så börjar exemen och jag har t.o.m lyckats få inflamerade hårsäckar pga exemet.
Kanske du kan ha flanell på henne om hon inte är lika känslig mot värme men ändå är kall? Det är mjukt tycker jag
thyroid.se/content.php&CatID=3 -
Ja det är ju sant. En sådan lång lista är nog bättre för oss som vet att vi har sjukdomen och vill kolla hur många symtom vi har kvar trots medicin. Både allergi, hypo och glutenintolerans är ju också rätt allmänna sjukdomar med ofta diffusa symtom. Denna kortare listan är kanske bättre?Kavat skrev 2010-10-29 14:59:06 följande:I stort sett allt på den listan stämmer in på glutenintolerans också... Men även allergier gör ju att kroppen inte funkar som den ska...
www.1177.se/artikel.asp -
Jag har fått mitt nya beslut om vårdbidrag. Som vanligt ¼ för medtid och avslag på merkostnader. Den här handläggaren tycker att jag inte har någon som helst merkostnad för glutenfri kost eftersom barn under 16 får livsmedelsanvisning *rullar med ögonen*. Hur bemöter jag detta?
Jag tror också att det kan intressera er att jag fått beviljat både mjölkersättning och kalciumtillskott! Tror att det hänger på att jag bad läkaren vara tydlig i läkarintyget ang det.
-
Inte vår heller. Innehåller bara rice and millet.Kavat skrev 2010-11-08 13:44:47 följande:Äeh, nej, inte vår...? Nu har jag bara ris-pastan kvar, men inte innehåller den selleri? Vad heter det på engelska?
-
Nu var det iofs rätt länge sedan jag fick något svar på mina inlägg men jag gör ett försök till.
Vi har i veckan gjort ett lapptest på treåringen. Av 10 testade födoämnen så har vi redan uteslutit 7. Jag var alltså intresserad av de tre som "blev över". Potatis, ris och majs. Detta eftersom vi ser att det är något som D får i sig regelbundet som han inte tål. Läkaren verkade väldigt fixerad vid de födoämnen som han bedömt som +++ (tex råg, havre och äggvita).
Jag är mer intresserad av majs och ris som han hade ++ på. Enligt den här sidan räknas ++ som positivt resultat:
www.familjeliv.se/Bloggar-4-7/b99793p1074702.html
Men läkaren var helt ointresserad. Man kan ju ha olika bedömningsmallar men områdena var röda och lätt svullna, så det verkar stämma. Hur skulle ni ha gjort med dessa ++ födoämnen? Ta bort majskorn och majsmjöl och behålla majstärkelse? Riset känns inte så aktuellt att utesluta ... Leta vidare efter något helt annat? -
Du gör ett jättejobb som svara på så många inlägg. Jag fårstår att du inte hinner med alla och missar även sånt som du eg vill svara på. Jag märker ju också själv att det är lättare att svara på sånt som man svarat flera gånger redan än specifika specialfrågor, som mina ofta är.Kavat skrev 2010-11-14 11:26:54 följande:Svarar vi dig inte?
Jag känner själv att jag inte hinner med att svara alla som jag vill svara. Läser ofta när det ammas och blir ibland korta pekfingersvar och tänker att jag ska svara sen på många inlägg, men det finns dåligt med tid över och sen glömmer jag... Sorry.... Men påminn gärna!
Ja, vi har ju lite misstänkt majs på sonen, men jag har inte vågat forska i det. Men han får inga eksem av majs, dock diarré om han äter majskorn (mer än någon matsked så är det kört). Har även tyckt mig märkas att han reagerar på den gula majspastan men att glutis går bra. Jag vet inte om den innehåller mer stärkelse i eller varför. Men jag har inte tagit bort majs helt ur kosten men bakar hellre på andra saker än majs osv. Kan ha majsstärkelse i t.ex men skippar helst majsmjöl och mer bovete, teff och ris i. Men som sagt jag vet inte om han är allergisk egentligen och så här funkar det i och med att han heller inte får eksem av majs.
Angående provsvar så har vi väl konstaterat tidigare att olika läkare tycker olika. Och det är ju en bedömningsak. När vi gjorde patchtest när lilleman var ett år så dokumenterade jag det jätte noga och enligt mig (och Miralicias kommentar i länken) så var det utslag på mer än vad de tyckte när de kollade. Men om man jämförde med innehållet i "kopparna" så motsvarade utslagen i tex råg precis på den lilla fläck där råg hade legat mot hans rygg. Hela koppens yta var alltså inte täckt, men det var ju bara råg i knappnålsstorlek mot huden. Sen såg man tydligen att vete var jätte utbrett och spritt sig, men var inte där det mer i kanten (och enligt fotona som jag tagit där vete var), men hon tyckte inte heller att det var en sk. klockren reaktion så kontentan av det var att vi måste provocera och se om det funkar för man går alltid på reaktioner hos barnet.
Så lita på ditt eget omdöme. Testa lite fram och tillbaks och se hur det går, men undvik majsmjöler om du kan och se om det blir bättre?
Skitsvårt för man vill ju inte direkt ta bort ris och majs om man inte måste, men man vill ju inte att de ska ha ont.Jo du har ju rätt i att läkare gör olika bedömningar. Det var bara så underligt att sitta där när läkaren sagt att D var allergisk mot något mer och sedan stirrade han sig blind på sådant vi redan uteslutit. Fast jag märkte ju av samtalet att han inte hade så bra koll på vad vi äter och inte äter och han trodde nog att vår lista var kortare. Iaf så känns inte ett liv utan majsmjölk och majskorn särskilt betungande om vi kan fortsätta att använda Lailas Gula/majsstärkelse. För visst finns det inget mjöl med vetestärkelse fast utan guar mfl?
Fjärilskexen, som vi kallar dem, går ju tyvärr bort. Milli friend?. Dem med en tatuering på påsen. Även om jag bakar mycket så uppskattar barnen köpegrejer av och till.
-
Åh vad tråkigt. Som om ni inte har mycket nog redanKavat skrev 2010-11-14 21:15:56 följande:Hm.. Ja, vi har haft barn med feber i veckan. Dottern spyr inte så lätt, men lilleman... Han och liten spyr ikapp typ. Nästan varje gång han har ätit något så har spytt upp det... Och det är inga mängder han satt i sig... Har ingen aning om hur mycket (läs lite) han ätit och druckit som han behållt sedan i onsdags... Går ju inte att kolla.
Han är annars ok, alltså han sitter mycket still och säger att han inte orkar något (förståligt) men blir lite oroligt när det känns som det kommer upp lika mycket som det kommer ner och då är det inte ens magsjuka utan en förkylning med 39 graders feber en dag, annars har han legat mellan 37 och 38...
Äntligen kissar han "normalfärgat", så gissar att faran är över för denna gång. Men hur ser/vet man om de är uttorkade? -
Ja, bifall för faktiska mjölkkostnader och kalciumtillskott men utan glutenfritt kom vi inte upp till lägsta gränsen.Kavat skrev 2010-11-14 11:46:56 följande:Jag ska försöka återkomma till dig och mama law, när jag hinner.
Men jag tycker det är löjligt lite med 1/4 för er... Avslag på merkostnade, men bara vissa utav merkostnaderna eller, eftersom du fick för mjölk bl.a? -
Jag vet inte om jag missuppfattar men jag hittar det inte??Kavat skrev 2010-11-14 19:02:05 följande:Tog mig tid.