Under sommaren och hösten kommer det tyvärr vara svårt att hitta Sempers mjölkfria produkter i butikshyllan. Orsaken till detta är att det råder brist på risprotein som är en av huvudingredienserna i Sempers mjölkfria produkter.
Risprotein utvinns ur vanligt ris, men det är bara en mycket liten andel av allt ris som produceras som är av tillräckligt god kvalitet för att kunna användas i barnmat.
Semper ställer mycket höga krav på både kvalitet och säkerhet och använder bara råvaror som är säkra och trygga med hänsyn till bekämpningsmedel, tungmetaller, toxiner, genmodifieringar osv. Eftersom analysutvecklingen går starkt framåt, så kan vi idag spåra extremt låga halter av många främmande ämnen med hög säkerhet.
- Vi har under en lång period arbetat med att hitta risprotein av barnmatskvalitet, men har nått till en punkt där det inte längre är möjligt för oss att arbeta vidare med dagens recept på våra mjölkfria vällingar och grötar, förklarar Stina Björneholm som är kvalitetschef på Semper.
Semper tvingas därför göra ett uppehåll i produktionen av mjölkfri gröt och välling. Arbetet med att ta fram nya recept pågår för fullt och produkterna beräknas finnas i butik igen i början på 2011.
Så här står det på hemsidan! Så det finns kanske hopp om att de kommer tillbaka efter nyår!!