Inlägg från: ewaulrica |Visa alla inlägg
  • ewaulrica

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Joinar den här tråden. :) väntar mitt fjärde barn och hade i de båda tidigare graviditeterna (tvillingar med den andra, därav bara två grav trots 3 barn) GBS. De är födda -97 och -99 och inte någon av gångerna var det tal om att jag skulle få något dropp eller antibiotika. Helt galet sjukt när jag nu läser om vad som kan hända! Förmodligen fick jag inte antibiotika vid sista förlossningen pga att det var snitt, och ett akut planerat sådant. vattnet hade redan gått och det tog mindre än två timmar innan jag blev snittad, från det att jag var inne på sjh.

    Men den här gången vet jag lite mer. Barnmorskan ringde i fredags och meddelade att de även denna gång upptäckt GBS i urinen. Jag är endast i v 12 och har redan sammandragningar, så det var bara att hämta ut penicillin på apoteket. Tyvärr när jag läser i mina gamla journaler visar det sig att jag nog högst troligen fått en alldeles för svag dos denna gång. (Kåvepenin 1x2x10) Fast de vill kanske inte sätta in det stora artelleriet på en gång. Sist gick jag på megaantibiotika 2X3X10 utan att det försvann, så det visar sig väl hur det artar sig denna gång. Jag fick iaf knapra penicillin under hela graviditeten... Suck.

  • ewaulrica
    Klotlisa skrev 2010-10-05 15:24:34 följande:
    Övervakning på BB på södersjukhuset sthlm är vad jag förstått endast 1 dygn, hoppas det räcker. Dit ska vi är det tänkt!
    samma här...förmodligen blir jag snittad så jag blir nog kvar längre i vilket fall.
  • ewaulrica
    Ocean WoW skrev 2010-10-05 14:45:01 följande:
    Minns dig! Vi var aktiva samtidigt i GBS trådarna 2007.

    Jag tycker att överlag har det blivit bättre med kontroller, behandling och speciellt att de nu tar GBS mer seriöst överallt. Det skiljer lite på rutinerna från ställe till ställe men det som gäller är att det journalförs, 18-timmarsvattenavgång max, dropp vid förlossning, 3 dygns övervakning på BB. Kände mig mycket tryggare nu 2010 än 2007.
    Hur är det när man föder med snitt? Då finns det inga risker alls va, såvida inte förlossningen startar av sig självt och det blir vattenavgång? (om man har planerat snitt sätter man ju igång allt innan allt startar i vanliga fall)
  • ewaulrica

    Ska hämta ny burk för urinodling i morgon. återstår att se om penicillinet gjort sitt till och om bakterierna är borta... hoppas det! (men jag lär ju få kolla under resten av graviditeten iaf)

  • ewaulrica

    Om man har ett planerat snitt inbokat, behöver man få antibiotika i förebyggande syfte då? Eller hoppar man över det eftersom risken att barnet blir smittat är så liten? eller ger man alltid antibiotika?

    Såg att min mvc-läkare hade skrivit det i min journal, men vet inte om han är virrig och har missat på vägen att jag ska få ett planerat snitt...

  • ewaulrica
    fru Lisa skrev 2011-03-10 10:57:11 följande:
    LEA vad betyder det? att jag inte är välkommen här alltså? klepsiella är som GBS en tarmbakterie. det är ovanligt både med  klepsiella och e-coli, men inte GBS (Förhållandevis).
    Tror inte det är så hon menar :) Hon menade nog bara att eftersom det är en ovanlig form av bakterie du har, så kan inte hon (eller så många andra heller) svara på eventuella frågor osv som du kanske har :) Hon ville nog också bara skriva att det finns några här som också har förlorat sina barn, inget annat...

    Tror nog att du är så himla välkommen hit du också! :)
  • ewaulrica

    Snittades i tisdags med vår dotter.. i journalen och under inskrivningssamtalet så meddelades att jag skulle få antibiotika intravenöst under snittet.. Vilket jag också trodde att jag skulle få.

    Men på bb så fick jag reda på att "de hade glömt det". De fick kolla min dotter extra pga detta, men visst låter det helt otroligt att de kan "glömma bort" nåt sånt?!

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*