Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    myran83 skrev 2010-12-04 10:48:32 följande:
    En fråga till nån som vet om nå mönster till mössor i vuxen storlek som är gratis?
    Jag har kollat runt lite och hittat till barn men inte vuxna.
    Det är ju bara att förstora en barnmössa, mät höjden på en mössa du har hemma och mät huvudet. Jag brukar ta bort ca 4 cm på omkretsen mot huvudmåttet men det beror på hur elastiskt tyget är.
  • tinni78
    emmize skrev 2010-12-04 20:22:50 följande:
    Efter att tagit en liten paus med sämnaden så är jag igång igen Här ska göras lite julklappar till flickorna. Nu har jag dessutom tänkt att prova på saker som jag faktiskt inte gjort tidigare. Det jag tänkte prova på är trosor till stortjejen. Vart kan jag hitta ett bra mönster till sånna? Tänkte även göra tröja, body, bodysuit, klänning och nattskjorta...sen får vi se hur mycket av det jag hinner Är gräsänka för tillfället å med två små finns inte så mycket tid över till sömnaden då tyvärr....
    Trosor finns i senaste numret av Ottobre, men jag vet inte om mönstret är bra.
  • tinni78

    Men vad det är dåligt med inlägg här i tråden, är det all julklapps- och marknadssömnad som gör det så lungt? Idag har jag sytt en enligt mig jättesnygg velour mössa till mig själv, jag kom på efter att jag hade sytt den att maken kunde få den (han har tjatat om mössa i snart 1 år) men den var som tur var för liten till honom .


  • tinni78
    Hjärtefröjd skrev 2010-12-08 00:04:57 följande:
    Nu är jag lite förvirrad. Jag ska sy mössor till min kompis barn med 43 respektive 50 centimeter runt huvudet. Men hur stora ska jag egentligen göra mössorna?

    Jag inser att de bör vara mindre än huvudmåttet eftersom jag syr dem i interlock, men hur mycket mindre?
    När jag syr i interlock brukar jag alltid ha en söm i nederkant och te.x. enfärgat tyg på insidan eftersom interlocken inte håller formen lika bra som jersey gör. Jag brukar klippa 3-5 cm smalare än vad huvudet är beroende på hur elastiskt tyget är och om det är en eller två sömmar.
  • tinni78
    gewjyn skrev 2010-12-08 21:14:56 följande:
    Är det någon som har köpt minikrea-mönster från NeaNobelle? Vad tycker ni om dem och vad kostar de? Kan inte hitta något pris på hemsidan. Gillade flera modeller och att dubbelstorlekarna gick "omlott" dvs 50/56, 56/62 osv. Avskyr dubbelstorlekar annars, känns som att det antingen är för litet eller för stort.
    Znok har dom också, där står priserna.
  • tinni78
    mlu0914 skrev 2010-12-08 20:59:06 följande:
    Hej alla hjälpsamma sytokar!

    Jag sitter och syr på två tröjor just nu och kom just framtill att jag nog måste ha mudd i slutet av ärmarna men hur vilket mått ska jag ha på mudden? Ärmmuddsmått på strl 80 och 86?

    Tack på förhand!
    Jag vet inte hur det ska vara eftersom jag bara har lagt till mudd utan mönster på mina tröjor men jag brukar ta ca 5-6 cm dubbelvikt (alltså totalt 10-12 cm) på längden också på bredden brukar jag någon cm kortare än vad ärmslutet på tröjan är.
  • tinni78
    Knastroll82 skrev 2010-12-10 19:45:18 följande:
    Nån som sett att det är ett barn med apor och lejontröja på sig i nya ICA reklamen?
    Jag såg det förut, men jag blev lite osäker på om det var apor och lejon eller gula troll från MT.
  • tinni78
    emptythorn skrev 2010-12-12 08:31:21 följande:
    Helt fantastiskt är det! I onsdags så beställde jag från JNY och SoS, fredag kom postis med paketet från JNY.
    Och nu gick jag in och sökte på mitt SoS paket, och se där posten har skickat ut brevavisering i fredags. Men det har ju förståss inte kommit till min låda så jag kunde hämta det, men på måndag... Jäkligt bra leveranstid! Speciellt så här i juletid, när man som sagt inte sitter sysslolös.

    Har ännu marknad i dag, och nästa helg. Det är på samma ställe så jag slipper packa ner och upp sakerna men försäljningen är inte bra överhuvudtaget, för nån av oss.
    Du vet att du inte behöver vänta på brevaviseringen om du har kollinumret, då är det bara att skriva upp det och ta med till utlämningsstället.
  • tinni78

    Jag använder 2,5 mm tvillingnål när jag kantar trikåkläder, jag hade 4 mm först men det blev inte alls bra. När jag skulle köpa 2,5 mm ville han i affären knappt sälja den till mig, han sa att det inte blir bra men det har inte jag märkt något av. Däremot använder jag 4 mm när jag fållar.


  • tinni78

    Jag använder vete i vetevärmarna . Hur länge dom ska micras beror ju på storleken. Jag har gjort runda ca 20 cm i diameter, jag hade med tre sådana på förlossningen och det var superbra.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd