Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Pejgan skrev 2010-10-26 09:30:01 följande:
    ...eller möjligen denna:
    uklassinus.blogspot.com/2007/11/its-all-gone-...
    mrsIce skrev 2010-10-26 08:41:32 följande:
    Kan det vara denna..?
    athome.kimvallee.com/2010/03/retro-mamas-sewi.../
    Det var ingen av dem jag tänkte på men det spelar ju mindre roll, tänkte göra mig lite tygfrukter till ett välgit vitt fat som behöver piffasd upp lite. Panduro har fantastiskt fina tyger. Tänkte hämta lite inspiration från bloggarna vill nog rita mig ett mönster i 4 delar så man kan ha olika tyg.

    Tack för hjälpen!
  • Ullerull

    ett paket från mjuka tyger låg på ica tills det skickades tillbaka för jag fick ingen avi så jag viste inte att det gick att hämta. Nu skickade Anna det igen utan mera frakt så det var ju bra.

    Päron, försök ETT utvärdering:

    Det gick inget vidare, mönstret blev väldigt stort, det gör väl iof inget för dt är ju bara att förminska, men så där fina som i misslce:s länblev det då itne, lite kantiga och sneda. Undra om det går bättre om man syr ihop dem med vanliga maskinen istället för ol, kanske skulle prova det.

  • Ullerull
    Jalapeno skrev 2010-10-26 20:44:13 följande:
    ullerull retro-mama.blogspot.com/ hon säljer mönster, men det borde man rimligen inte behöva köpa
    Ahh, det kan man...men njaaaeeee.....så hyffsad är jag på att rita mönster att jag borde få till det så småningom, har testat ett päron men det blev gigantiskt och lite "kantigt" i sömmarna, funderarp å om det kan vara bättre att sy ihop det med vanliga maskinen istället för ol, ol:en gör ju ganska stor sömsmån?
  • Ullerull

    å viket snyggt "bil-set"

    och vilken snygg nesccesär 

    känner igen det där med tiden, gubben minisolerar  garage/förråd och lilldotera min hon är helt hopplös det går knappt sy något när hon är vaken och kl 20:30 när barnen somat är jag oftast ganska trött...suck...

  • Ullerull

    Svårt det där med matchning jag ringde och frågade om den enfärgade limevelouren passade en grön/lime rndiga, men det var inte 100 sa hon, men jag är ju lite kinkig. Men om inte hon säger att det är perfekt så tänker jag ju inte köpa det så det blev bara enfärgad velour. Väntar på att den ska komma hem., har en beställning som väntat allt för länge nu, det ska både broderas och sys dragkedja så det ska bli kul att börja med det.

  • Ullerull
    uppochner skrev 2010-11-02 17:53:47 följande:
    Är det någon här som har maskin av märket Brother som kan tycka till lite?
    Har en brother nv-900, sy opch brodermaskin och mamma har en ol från 90-talet som jag sytt en hel del på. Vad vill du veta?
    plura skrev 2010-11-02 18:42:35 följande:
    Håller med, oftast så syr jag med avvikande färg på mudd eller mörk på ljust plagg. Men ibland vill man ju ha helt matchat och det är trist att de inte finns alla gånger.

    Dottern älskar lila och även om jag tänkt färga en del av hennes rosa och vita kläder, så undrar jag om nån sett lite fina lila tyger?
    Jag tycker inte det är så svårt at hitta lila, jny har en del bla stjärnor, jofotex har fåren (lila, lime och vitt) som är jättefina med matchande underbar velour, mudd samt trikå till, znok har grodor med lila botten..Det var det jag kom på nu, stoff och stil kanske också har något lila. Lila ränder på velour borde gå att hitta, tror jofotex har det.

    ........................................................................................................................

    Ang det här med dyg och nyans som diskuterades för någon dag sedan. Jag beställde limevelour hos jofotex och fick igår hem MOSSGRÖN velour, samma som jag redan har, en fasligt svår färg, jag har itne klippt i den en för den är knepig att matcha och min stora tjej vill itne ha den färgen. SUCK! Jag som har en beställning som ska var klar så fort som möjligt och hon har fått vänta för att jag var tvungen att beställa lime velour, skapligt missnöjd vill jag lova. Hur kan man sälja något mossgrönt som lime. Köpte även lime flodhästar, tänk om jag trodde att de matchade...knappast säger jag bara.
  • Ullerull
    uppochner skrev 2010-11-03 22:23:57 följande:
    Rent generellt om den är bra. Gör den fina stygn, något som krånglar etc?
    Nja, det är vl i nget jag reagerat på, lite slddrig pressarfot tycker jag, men det gör ju inget när den är nere. Brodriramen är ju lite i minsta laget men för mig räcker det bra. Kul att man kan kombinera egna stygt, gjorde en täcksöm som blev väldigt lik en cover pro-söm. Kul! Det har fastnat tråd i spolhuset ett par gånger. Har inte testat att sy i riktigt tjockt flrea lager jeanstyg. Jag använder mest ol och cp:n så jag har vl inte sytt jättemycket på den. Lite dekorsömmar, raksöm, satängsöm, dragkedjor, ååå just det, tetade att sy fast knapp, guuud så bra det var, ALDRIG mera ska jag sy fast knappar för hand. 
    Det är svårt att bara berätta, fråga så ska jag svara. Det finns lite broderier å så at kika på på mitt "ställe". 
  • Ullerull

    Nu ska jag börja sy upp ett gäng dregglisar MEN sedan jag skaffade min huskylock går det inge vidare i svängen. Med min Elna var det inga problem


    När jag svänger så puttar den upp lite tyg så att et blir en bulle under sömmen, förstår ni? Och om jag råkar så lite tyg som klipps av kniven så åker det itne ner utan följer med bak och fastnar under sömmen = INTE snyggt..


    Har ni några tips?

  • Ullerull

    Å vad ni är snälla som hjälper till med småkläder till minisarna! En eloge till er!

    Jag hade tänkte rita ett sån där gulligt mössmönster på fyrkantiga bebismössor med en liten topp, brorsan ska få en liten när som helst och jag hade velat skicka ner en sådan till honom (eller hmm, till bebisen) någon som vet ungefärligt mått på en av fyrkanterna, alltså höjd & bredd till en nyfödd?

  • Ullerull

    lite efter men jag svara i efterhand, harl ite riktigt tid att hänga här varje dag.

    Såg ni snackade tyg, jag har fått hem lite hjärtanvelour från mt och den är heeeelt underbar, har itne tvättat den än dock. Ska bli snygga julklänningar.
    Har även en bit av jny:s stjärnvelour, itne samma goa som hjärtanen, men den funkar helt klart, superfint

    Det vore ju inte helt tokigt med en svändg på mässan, men vi norrlänningar får väl bara vara avis och slänga iväg en beställning helt enkelt. Just nu blev det en från znok, guuud vad jag slängt ut pengar på tyg sista månaden...jösses

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd