Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Jomen jag skriver upp mig på fikalistan jag med.

    Fikalista för onsdag den 18:e Augusti. Vi ses utanför Åhléns kl 11.00.
    Klaveret
    HannaMaria84

  • LindaMattias

    Hm, missade visst att skriva upp mitt namn på fikalistan... gör det här och nu då:

    Fikalista för onsdag den 18:e Augusti. Vi ses utanför Åhléns kl 11.00.
    Klaveret
    HannaMaria84
    Syster Maria
    Loris
    Andrenna
    LauraMaria
    LindaMattias

    Får se hur det blir med fikat dock... Igår var jag på sjukan 3,5 timmar. Skulle kolla ctg och flödet i navelsträngarna som vi gör 2 ggr/v. Då hade båda tvillingarna sämre flöde. Den stora hade klass 1 och den lilla klass 2. (0 är bäst och på 3 plockas de ut). Jag fick vara på förlossningen och göra ytterligare ett ctg med deras apparat, och ctg-kurvorna var fina som vanligt. Nu ska vi dit imorgon igen och kolla ctg, oich sedan ska vi kolla flödet samt viktuppgång på måndag. Suck. Jag tycker att de kan plocka ut dem nu. Tycker inte om ovissheten.

    Jobbigt att han inte gått upp i vikt Moyo. Hoppas att det vänder snart. Ni var så fina i tidningen! =)

    Så dina sammandragningar fortsätter LauraMaria? Har ni andra också sammandragningar? Jag känner knappt någonting. Ja, det drar ju ihop sig ibland, men det är inte så att det gör ont.

     Åh, det är jobbigt när man känner sig nere Pencil. Speciellt när man knappt själv vet varför. Att gråta är ju en ganska bra medicin i alla fall.

    Ha en bra dag allihop. Hoppas på lite mer bebisar inom en snar framtid! =)

  • LindaMattias

    Grattis till tre nya bebisar!! Roligt! Det måste kännas helt fantastiskt!

    Meeeeen, det är nåt fel på min familjelivs-sida idag. Det står att jag skrivit senaste inlägget i tråden, men inget inlägg syns. nu kommer det väl att synas 10 stycken likadana om ett tag bara för det =) Provar igen hur som helst...

    Måste verkligen säga att jag håller med Klaveret om att det är en mycket trevlig tråd vi alla hamnat i. Därför känns det aptråkigt att jag inte kan följa med på fikat imorgon. tyvärr inte pga barnafödande. Jag måste till specen på koll kl 10.30. Om det går snabbt kommer jag efter det, men de två senaste gångerna har jag varit där 3,5 och 2 timmar =(. Men men, det kan ju vara annat imorgon.

    Nu har båda bebisarna dåligt flöde i navelsträngen, den stora hade till och med sämre än den lilla igår. Han som alltid haft normalt flöde. Det var lite mindre fostervatten hos dem nu också. Min läkare kände på tappen igen. AJ!! Den var mjuk sa hon. Men så sa hon nåt som jag inte ritkigt fattade. Hon fick in två fingrar i den yttre... någonting. Vaddå yttre? Vad är det man har en yttre och inre av?

    Jag fasar också för bristningar och kollar magen varje dag. Det känns verkligen helt otroligt att magen kan tänjas så mycket utan att det spricker. Men det kan ju komma än. Min granne berättade att en av hennes kompisar hade fått bristningar över hela magen på väg in till förlossningen. Ja, kommer de så kommer de. Man kan ju inte göra så mycket, men jag smörjer jag med. =)

    Ska nu plocka ihop lite i köket. Det ser så stökigt och tråkigt ut där.

    Ha det bra så ses vi kanske imorgon!

  • LindaMattias
    Klaveret skrev 2010-08-17 16:38:24 följande:
    Hallå alla! Herregud vad jobbigt det är när saker inte är där de ska vara! Speciellt när man är stor som ett hus och väldigt osmidig. Jag var på spec.mödravården idag och till att börja med finns inte parkeringen utanför sjukhusets huvudentré kvar så jag parkerade utanför akuten. Väl inne på sjukhuset visade det sig att spec.mödravården har flyttat...det var låååångt att gå dit. Därefter skulle jag till Kemlab för provtagning och det låg åt helt andra hållet...Vilken promenad det blev!  Men nu är det gjort iaf. Får provsvaren via telefon imorrn.

    Ha en solig kväll!
    Just ja Klaveret, det var ju det jag reagerade på när jag läste ditt inlägg för någon dag sedan. Du gnällde över svårigheterna att hitta parkering på sjukan (fullt förståeligt), och då slog det mig att du nog inte hade koll på att specen flyttat. Nu är det ju hur lätt som helst att få parkering. =) Hade de varit kvar på gamla stället hade jag brutit ihop, så ofta som jag är där på besök. Hoppas att du får fina provsvar imorgon.

    Nu ska jag på middag till goda vänner. Ha en skön kväll!
  • LindaMattias

    Tack för trevlig fikastund idag!! Det var ju kul att det gick förhållandevis fort på specen idag. Fasen vad pissigt med böter Klaveret! Jag har faktiskt klarat mig från allt vad böter, poliskontroller och olyckor heter ända sedan jag tog körkortet. Skönt.

    Åh, jobbigt att ta mediciner, speciellt om man mår sådär dåligt av dem Lisabettan.

    Tack för lyckönskningarna inför morgondagen. Jag hoppas att det inte är fullt imorgon då, och så håller jag tummarna för att jag får se några av er på bb också =). För er som inte var med på fikat så kan jag meddela att jag ska sättas igång imorgon, såvida det inte är helt fullt på förlossningen. Min läkare fick in fyra fingrar på bebisens huvud idag. Känns spännande, men jag är förvånansvärt lugn.Det känns inte riktigt som att vi faktiskt ska dit. Jag känner lite mer sammandragningar nu än tidigare, men inte så att det gör ont

    Nu ska jag och min älskade äta lite tårta för att fira tre underbara år som gifta. Ha det bra. Kram kram!

  • LindaMattias

    Är hemma på dagspermis från barn4. Filip och Freddie kom 19/8 kl 16.07 och 16.17. Från första värken tills de var ute tog det ca 5 timmar. Förlossningen var fantastisk och det gjorde inte så ont som jag trodde att det skulle göra. Hade sex personer i rummet + min man, när barnen kom. En tjej var från Japan, vilket ledde till att jag pratade engelska hela förlossningen =). Freddie var 47 lång och vägde 2910, Filip var 44 lång och vägde 2234.

    Det har varit en omtumlande start för oss med resa till Göteborg och operation av Filip. Han fick en förträngning på ett blodkärl. Operationen gick jättebra, men nu kämpar vi med att få honom att äta själv. Han äter bara lite, sedan sondas han. Nu ska de snart äta igen. Det är en hel del att göra med två små bebisar. Speciellt när Filip ska sondas var 3:e timme.

    Jag har inte tid att läsa tråden, men jag vet att ett par av er fått barn. Grattis! Det är ju så underbart!

    Kramar!

  • LindaMattias

    Sofia 76 - aj så ont att falla. Skönt att allt såg bra ut i alla fall.

    Delta 1 - jag förstår helt och fullt ditt problem att passa tider. Med två bebisar känns det som att man aldrig kommer iväg. Jag fattar inte att allt tar så mnycket längre tid. Här hemma gör vi inte mnycket annat än matar och byter blöjor. Filip sondas fortfarande. I eftermiddags åt han dock riktigt bra ifrån mig. Alltid roligt. Nu är det 45 minuter till nästa matning. Sedan kommer mina svärföräldrar hit med middag ikväll. Mycket uppskattat!

    Vi sover ganska bra på nätterna. Eller Mattias är ganska trött eftersom sondmatningen tar en del tid med Filip. Inatt slet han dessutom ut sin sond, så kl 4 begav sig Mattias och Filip till sjukan för att sätta tillbaks den. Jag ammar Freddie och ammar Filip innan han sondas, och så pumpar jag en gång. Här om kvällen ville dock Freddie äta mellan 16 och 23. Jag var helt slut efteråt. Ska man bara mata och mata då eller?

    Nähä, nu larmar Filip om att han vill ha mat igen. Bara att hänge sig åt amningen igen då =)

  • LindaMattias

    Halloj

    Gud så jobbigt med affärs-historien pencil. Man kan då bli irriterad för mindre!

    Andrenna, jag håller verkligen tummarna för att du ska slippa operationen. Jag har lite ont emallanåt i mina styngn. Är det någon som vet om det är normalt. Det svider lite när jag kissar och så känns det som att det sträcker lite ibland när jag sitter på vissa sätt.

    Jobbigt att bli förkyld SysterMaria. Då får vi hoppas att ni kryar på er innan det blir förlossning.

    Det där med barn som inte kommer till ro känner jag igen. Vår lille Filip har ont i magen på kvällen. Har nu köpt minifom och hoppas att det ska hjälpa. 

    Måste gå och väcka Filip för nu är det matdags enligt klockan. Han verkar dock inte ha märkt det.

    Ha det så bra! 

  • LindaMattias

    Grattias till bebisen SysterMaria!

    Dagarna springer iväg här. Nätterna är lite jobbiga. Barnen kommer till ro först vid ett-tiden, och det enda som egentligen duger är bröstet. Hade ju varit enkelt om man kunde ligga och barnet låg bredvid, men det går inte med två samtidigt tyvärr. Det går ju an nu att vara vaken på nätterna när Mattias inte jobbar, men när han ska jobba blir det ju jättejobbigt för honom att kliva upp. Är det någon som har något tios på vad som kan göras?

    Vi blev i alla fall utskrivna fråbn sjukan i torsdags. Då hade vi ju bott hemma ett bra tag, men då blev det på ritkigt. Jag ammar nu båda barnen, och sondmatningen är ett minne blott. Åh så skönt!

    Jag var och träffade mina kollegor här om kvällen. Mysigt, och barnen skötte sig exemplariskt. Till veckan ska jag nog göra ett besök på skolan. Mina elever frågar tydligen ganska mycket, så det är väl dags för ett besök. Ska bli trevligt.

    Om en vecka kommer vårt första långväga besök. Mamma ska vara här en vecka, och då ska nog Mattias jobba några dagar.

    Nu gråter ett av mina barn, så jag ska nog trösta honom. Ha det så bra allihop!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)