• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej tråden!
    Tillbaka i verkligheten efter en veckas semester söderut. Hem ljuva hem! Det blir lätt lite mycket av det goda när man är ute på tur, en 2½ timmes promenad (iofs i maklig takt) gjorde mig helt ledbruten i flera dagar men men... Det var riktigt kul att få träffa släkten och det var en toppenidé att ta det på en vecka i stället för 4 dagar som var originalplanen. Nu blir det att mysa hemma resten av sommaren med lite dagsturer och sådant för att fylla ut tiden.

    Lisabettan:
    Låter inge vidare med värden som tyder på hotande HF.  Jag hoppas verkligen att ni får kontroll på blodtrycket så det inte blir värre och att liten vill stanna i magen tills det är dags. Jag påbörjar tätare kontroller nu också, men bara i förbyggande syfte på grund av HF:en jag fick sist.

    tuds:
    Vi kommer mest troligt att ha långärmat och tights på bebben första tiden, men någon enstaka kortärmad kan vara bra att ha som omväxling, ibland kan det kännas mer lagom att ta på kofta utanpå kortärmat än att ha långärmat hela tiden.
    Vi fick lillan i oktober, skaffade en overall i strl 56 som hon hade fram till februari-mars. 68:an som vi bytte till sedan var gigantisk på henne, men fick duga säsongen ut. En stor overall är enkel att ta på (bara att släppa ner barnet och dra igen) men gräsligt otymplig i babyskyddet när man ska hitta rätt med remmarna. Jag skulle inte gå så högt som strl 68 till i vinter om inte bebben är stor eller växer fort.

    Vi har varit och tjuvkikat på liten! Det ligger och skvalpar en liten "medelsvensson"-bebis därinne, ligger exakt på tillväxtkurvans normallinje och verkar trivas bara fint. Sååå skönt! Nu blir nästa koll på specen i v.38-39 om inget oförutsett händer.

  • Moyo

    tuds:
    Kan ju tillägga att lillan alltid legat lite lågt på kurvorna (strax under normalen), vilket gjort att vi klarat oss längre än de flesta på en lite mindre storlek. Med tanke på att ni väntar er lille redan i augusti kommer nog en vinteroverall i 56 att bli kortlivad, vissa bebbar är ju på väg ut ur 56 redan efter ett par veckor...

  • Moyo

    Li81:
    Men räckte det inte med illamåendet, stackare?
    Hoppas verkligen att ni får bukt med dina dåliga värden och att bebben får fortsätta växa till sig i magen. Statistiskt sett så är ju sannolikheten att det går bra stor så här pass "sent" i graviditeten ändå, men en normallång graviditet är ju att föredra framför snitt och neo.

    Twilfit var ett bra tips! Jag ska ta en tur dit nästa gång jag är till stan. Jag blev allvarligt avskräckt när jag gick på Change höggravid med dottern och de vägrade mig service pga att jag var där innan lillan fötts - "kom tillbaka när bebisen är fyra-sex veckor när brösten antagit sin nya form..." Hmm, VAD? Jag blev så chockad att jag bara åkte hem. Sedan fick gubben slumpköpa medan jag låg på BB och jag måste nog säga att en BH utprovad 4 dagar före "landning" nog hade varit ett bättre köp.

    Loris:
    Härligt med "ledigt", även om man ofta går ut lite väl hårt när man har tid.
    Och visst kunde hon se vem som bodde därinne, så nu vet vi vad det blir - men ingen annan (förutom BM då).

  • Moyo

    Jag kommer inte heller att kunna fara på fika ikväll.
    Maken som jobbar sista två veckorna fick hastigt uppdraget att köra ner en bil till Sala i kväll/natt så jag är själv med lillan. Hoppas vi hinner med en gång till innan bebbarna börjar ploppa ut.

    Angående vändningsförsök så tror jag att man måste bestämma själv hur viktigt det är med ett försök till vaginal förlossning. Jag skulle definitivt ge mig på ett vändningsförsök om det blev aktuellt eftersom jag helst inte vill bli snittad. Man kan alltid ge upp på plats om man inte känner att man orkar med proceduren så man har inte så mycket att förlora. Jag har en bekant som fick vänt sin bebis för några veckor sedan och hon tyckte inte att det var några större problem. Samtidigt kan jag förstå dig, Li81 att har man problem som gör proceduren outhärdlig så skulle kaske min åsikt vara annorlunda.

  • Moyo

    Knyttet och K:
    I Umeå får man inte föda i säte (planerat) eftersom de inte har någon personal med rätt kompetens, däremot kan man få föda i säte i Skellefteå om jag minns rätt.

    Jag passade på att besöka Twilfit när jag var till stan igår - 500 kronor fattigare men ett kryss på att-göra-listan rikare.
    Idag väntar besök hos BM och en tur till lillans mormor och morfar. Verkar bli lagom uteväder idag så länge det inte börjar regna. Skönt! Lillan har sovit sin tredje hela natt i eget rum inatt - hon vaknade ledsen halv sex och fick flytta över till trotjänaren spjälisen i vårt sovrum, men halv sex! Då är det ju morgon! Duktig tjej!

  • Moyo

    Starla:
    Jag hade haft exakt samma problem som dig med Twilfit om det inte hade varit så att det hux flux ligger granne med min tandläkare - mellan Buketten och Lilla mirakels gamla lokaler. Enda orsaken till att jag hittade dit häromdagen. Jag har en Triumph sedan förra gången som jag gillar, fast den hann bli ganska trist och sliten. Blir det behov av någon fler så ska jag kolla in där.

    vägen till tre:
    -37%! Det var en hel del, men samtidigt så har uppskattningen i sig en felmarginal på flera procent så det behöver ju inte vara sååå illa egentligen. Huvudsaken är ändå att de problem man vet om kan man försöka påverka, värre är det om man inget visste. Lycka till på nästa koll!

    Knyttet och K:
    Det går låååångsamt med övergången till eget rum, fördelen är att lillan aldrig velat sova hos oss i vår säng utan alltid föredragit spjälsängen. Inatt blev det hämtning halv två, men jag tror att det var på grund av att hon somnade i bilen och bars in sovande, då blir hon ofta oroligare på natten eftersom hon inte vaknar där hon somnat. Deadline om två månader för då måste den älskade lilla ungen ut för att bebbens säng ska in. Pust! Kanske slutar det med att pappan sover hos lillan och jag och bebben för oss själva - vem vet?

  • Moyo

    Grattis Li 81!!! Härligt att det gick att vända skeppet och planera för en fullgången bebis.
    Igångsättning behöver verkligen inte bli så tokigt, jag sattes igång med lillan och det gick som en dans - sex timmar från värkstart till leverans på en förstföderska kan man inte klaga på.

  • Moyo
    Knyttet och K skrev 2010-07-18 08:22:39 följande:
    Hurra! Jag fick min hp-ansökan beviljad! Gud vad skönt det känns.
    Härligt!!! Grattis!
  • Moyo

    Kikar bara in som hastigast för att meddela att vår son tittat ut - lite väl tidigt så han ligger på barn 4, men allt har gått bra hittills.  

  • Moyo

    God morgon!
    Tack för alla grattis! Och lycka till allihop nu när det börjar närma sig.
    Pyret mår okej, får ha CPAP (andningshjälp), men annars var han stor för v.35+, dryga 3 kg. Förlossningen gick FORT! Fick lite sammandragningar vid nio på onsdag kväll, vattnet gick hux flux vid kvart över tio-halv elva (men det fattade inte jag). Lade mig i badet övertygad om att sammandragningarna skulle ge med sig medan maken hämtade en klocka (mot min vilja - det var ju bara lite sammandragningar). Fyra minuter emellan som minskade till tre, barnvakt fixades och ilfart in till förlossningen. Klev ur bilen 00.10 och 00.56 var han ute. Ingen EDA hanns med, men så här i efterhand känns det riktigt bra ändå.
    Nu ska jag ner på barn 4 och se om pysen vill ha mat.
    Jag mår toppen, känner mig oförskämt pigg, går inte ens att jämföra ens med vecka tre efter dotterns förlossning, men det hade varit trevligare att ligga på BB med bebis såklart.
    Jag hann aldrig packa väskan den här gången heller, suck! Fast nu hade jag i alla fall kollat upp vad jag ville ha med mig så maken har gjort ett hästjobb att packa, ta hand om allt därhemma och tösen och allt runt omkring.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)