Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    vägen till tre skrev 2010-07-07 21:04:47 följande:
    Jag hade hemskt gärna vellat följa på fikaträffen men jag har haft fullt upp senaste dagarna.... för er som inte vet så håller vi på bygga hus så det är automatiskt huuur mycket som helst. Jag fick dessutom "mindre gädjande besked" igår då jag var in på spec mvc och gjorde tillväxtultraljud på lilla älsklingen som i min vecka 34 (336) uppskattades väga endast 1500 g....vilket är -37% under medel så nu är jag ständigt orolig trots att bebis i magen verkar må bara bra! Men jag kan inte förstå varför den är så liten, och hoppas såklart att den är fullt frisk i allafall.....

    Kram :)
    Roligt med husbygge, även om det är mycket stök medan man håller på. Var bygger ni någonstans?

    Javisst är det oroande när bebisen avviker från normalkurvan. En av mina är mindre, och jag får gå och kolla mina 2 ggr/vecka. Hur ofta går du? Min har som lägst varit på -21%, så det är inte jättemycket, men man funderar ju en del ändå. Huvudsaken måste ju vara att de mår bra i alla fall. Vi vuxna är ju olika stora, så att bebisar är det borde ju inte vara så konstigt.

    Nä, in i duschen nu, och sedan ut i värmen kanske.

    Ha det så bra!
  • LindaMattias

    Hej

    Den här veckan har varit helt upp och ned för oss. I måndgas skulle vi på specialistmödravården och göra ctg och kolla flödet i navelsträngarna (som så många gånger förut). Flödet på den ena tvillingen har varit lite dåligt ibland, och nu var det sämre, så jag skulle hux flux läggas in på sjukan. Vi som skulle börja måla huset.

    Igår var flödet på den lilla bättre och ctg-kurvorna har varit fina hela tiden. Har legat inne på bb och sett en massa nyfödda söta bebisar. Nu har jag fått koma hem, men ska tillbaks för att göra ctg ikväll. Det blir nog ännu tätare kontroller hr framöver. Det känns ju skönt att de ser till att de mår bra där inne.

    Kanske skulle ta tag i det där med babyskydd. Vi har inte varit och kollat på något sådant ännu, men verkligheten hann ifatt lite i måndags när de pratade om att de kanske skulle vara tvungna att ta ut bebisarna tidigare. Jag har fått kortisonsprutor som ska hjälpa till att utveckla barnens lungor ifall de skulle komma tidigare. Känns ju bra utifall att.

    Angående namn så har vi alla namn färdiga. Hoppas nu bara att de passar på personerna som kommer ut. =)

     Nu ska jag ägna mig åt vila i soffan. Doktorn har ordinerat vila, så det är väl bara att följa.

  • LindaMattias

    Hej igen

    Ska snart iväg för att göra ctg, och imorgon har vi ny kontroll av flödet. Hoppas att det ser bra ut. De har verkligen stenkoll. Håller helt med dig Starla att  det är helt fantastiskt att de verkligen kollar upp hela tiden. Det förekommer ju inte direkt i andra delar av sjukvården. Jag är verkligen nöjd.

    Maggan-PimpaStina, haha, vilket underbart namn. Våra små heter Lillklas och Storklas efter någon serie som min mamma läste då hon var liten. Även om vi har namnen klara så känns det inte som att jag vill kalla dem vid deras rätta namn. Tänk om det skulle komma ut tjejer - sådant har ju hänt. Lillklas och Storklas är ju killnamn det med, men de fick de namnen redan innan vi visste kön, så de känns mer könsneutrala.

    Pencil, jag kan också känna liet att man får en klump i magen när saker händer med andras bebisar, men det går ju oftast bra. Märker man inget speciellt så är det nog bra med allt. Och märker de att något är konstigt så är de inte sena att kolla upp det. Jag ska vila och ta hand om mina små bebisar där inne.

    Så du har också varit inlagd Li 81? De pratade om att jag skulle läggas på förlossningen, men det blev bb tillslut eftersom det inte var risk för att barnen skulle komma. Det var ju skönt att det inte var någon havandeskapsförgiftning för dig. Jag håller tummarna för att ni kommer iväg till Lycksele! Själv får jag mest vila. Det ska tydligen vara bättre för moderkakan om jag är stilla. Riktigt tråkigt när alla andra myser utomhus i sommarvärmen. Nåja, allt för de små.

    Lite middag innan ctg på förlossningen.
    Ha det bra!

  • LindaMattias

    Hej allihopa!

    Åh vad jag längtar tills mina bebisar kommer ut. Magen känns enorm och tung. Jobbigt att vända sig på natten, men så är det väl när man ligger på +15 kg... Skulle plocka lite jordgubbar ute på gården här om dagen, men jag kom inte ned till dem. Magen var stenhård och jag kunde med all vilja i världen inte nå någon jordgubbe. Det slutade med att jag brast ut i gråt och att min man fick plocka in istället. Lite känsligare kanske jag blivit under graviditeten Skrattande Min minsta tvilling har vänt lite på sig och ligger nu också med huvudet nedåt, sitället för att ligga tvärs över magen. Kanske det som gör att det inte gåt lika lätt att böja sig.

    Hur gick vändningen Delta1?

    Loris, jag har också börjat få sammandragningar. Förut har det spänt lite i magen när jag gått och så, men de här känns annorlunda. På ctg-kurvorna (som jag ju gjort ganska många av) kan man också se dessa, och det ger ju en föraning om hur värkarbetet kommer att se ut. Kommer ju dock inte att vara såhär smärtfritt.

    Jobbigt med de saknade skruvarna Starla. Vi har ett skötbord som vi inte satt ihop ännu. Tanken har slagit mig att det skulle vara drygt om det var trasigt eller om något fattades och bebisarna redan är här. Skulle så vara fallet så har vi i alla fall inte så långt till Babyproffsen där vi köpt det. Tänk så snart din bebisar ska komma. Bara några dagar bort. Härligt!

    Nä, ut i solen en stund blir det nu!

  • LindaMattias

    Åh stort grattis till er lilla pojke Moyo!! Så härligt att han mår bra trots att han kom några veckor för tidigt.

    Så hur går dina övningar för att få bebisen att vända sig Delta 1? Ha ha, ser dig framför mig när du står där på alla fyra.

    Vi var till specen idag igen. Båda växer som de ska och har fina kurvor på ctg. Den lilla har fortfarande dåligt flöde i navelsträngen, men inget akut. Skönt. Jag längtar så efter bebisarna och vill att de kommer ut snart. Om tre veckor är de välkomna att titta ut tycker jag.

    Nu väntar soffan för lite vila. Kändes konstigt att det var kallt i morse... Men ganska skönt tycker jag. Glad

    Ha det!

  • LindaMattias

    Hallå!

    Händer inget oförutsett så borde jag kunna följa med på fika också.  Nu säger läkarna att tvillingarna ju kan behaga komma ut när som helst. Får ta dagen som den kommer helt enkelt, men de stannar nog inne ett tag till. Bebisarna mådde bra idag när vi kollade dem.

    Gud så spännande att det snart är dags för fler bebisar i tråden! Hur mår ni alla med era magar? Jag tycker att det är fruktansvärt trångt i magen. Jag fattar inte hur de ska kunna växa mer där inne. Den ena snurrar fortfarande på sig och hur det går till vet jag inte.

    Fikalista för tisdag den 3/8 klockan 19:00 utanför Åhléns.

    Klaveret
    Pencil
    LindaMattias

    Nu lite vila innan middagen.

  • LindaMattias

    Gud så spännande Li81. Lycka till!

    Jag har börjat få ont i ljumskarna av mina bebisar, och även i benen och fötterna. Det är tungt, men jag är fortfarande inte alltför leds på att vara gravid. Å andra sidan skulle de ju vara väldigt välkomna ut också... =)

    Li81. Jag har bara sett ett avsnitt av Livet på bb, och då var det en man där som jag skulle ha dödat om jag vore frun (hm, kanske inte dödat, men gud vad han var knäpp!!) Höll på att blåsa upp en gummihandske och petade henne med när hon hade värkar. Han låste dörren för henne när hon var inne på ta och skulle skynda sig ut för att hon fick en värk. Sedan höll han på att prata om doggystyle när hon stod på alla fyra och hade ont för att i näösta sekund säga att han borde vara på jobbet. Hur är man funtad när man håller på så?!

    Aj Oxytocin, vad jobbigt att ha så ont att man knappt kan gå med kryckor.

    Knyttet och K- Jasså, din bebis vill komma genom naveln? Mina kommer nog troligast genom rumpan, för där tränger det mest. =)

    Jag ska fortfarande vila en hel del, men jag har ändå börjat röra mig lite mer än tidigare. En tid gick jag inte alls mycket. Inte ens ned i källaren mer än när jag skulle till och från sovrummet.Det känns dock som att min lilla tvillings flöde i navelsträngen stabiliserats lite, även om det inte är toppenbra. Jag ska snart hem till en kompis och få lite fika. Ska väl lägga mig lite först så att ryggen pallar att sitta sedan. Har ni andra ont i ryggen? Jag tycker att det har börjat bli riktigt tungt med magen.

    Ha en skön dag i solen allihop!

  • LindaMattias

    Hello! Så trevligt med fika igår igen! Och snart är det fika med bebisarna! =) Längtar...

    Idag har jag pratat med försäkringskassan och försökt förstå hur min ersättning kommer att se ut när jag är föräldraledig samt lite om vad som gäller då man får två. Herregud, det rä verkligen en massa saker man måste tänka på samt fixa när man får barn. Skulle ju vara skönt om allt bara kunde skötas per automatik.

    Kollade igenom min bb-väska en sväng idag. Hur många ombyten har ni med till bebisarna?

    Nä, nu ska jag ta itu med att vika tvätt.

    Ha det bra!

  • LindaMattias

    Åh grattis Li81 till er nya familjemedlem. Så härligt att få ha honom på utsidan. Hoppas att du snart mår bättre också.

    Spännande för dig Delta1 som faktiskt vet när bebisen ska komma. Det är inte alls länge kvar till den 12:e ju!

    Jag har fortfarande väldigt svårt att inse att det faktiskt ska komma ut några små människor som ska leva med oss. Det kommer att bli helt fantastiskt, men jag kan fortfarande inte fatta att det ska ske.

    Ska till specen imorgon igen. Imorgon blir i alla fall ett lite roligt besök eftersom vi får veta hur stora de är. Det är ju bara var 14:e dag, och på så vis mer intressant än ctg och ultraljud som vi gör hela tiden. Nästa vecka har jag tre besök att göra, eftersom jag även ska till min barnmorska då.

    Loris, hjälp vad mycket kläder ni har med. Jag kanske måste packa om lite... Jag har bara med två ombyten och så en pyjamas var till mina + en mössa och sockar. Men min väska är ju nästan full... Och då har jag inte med mycket till mig själv heller. Börjar nu fundera på vad jag egentligen har i min väska =)

    Vilket stort och härligt kalas Knyttet och K! Ja, det är sjukt hur fort tiden går med barn. Det gäller att njuta av dem.

    Angående fika på dagen så kan jag nog vara med om det inte krockar med mina besök på specen eller så. Någon kan ju föreslå en tid.

    Nu väntar morgonrocken, soffan och sex and the city snart.

    Sov gott!

  • LindaMattias

    Åååååh så roligt med fler bebisar! Grattis Kramissara!


    Intressant att höra lite berättelse om förlossning Li81. Jag har nog fortfarande inte insett att jag också ska föda snart. Det blir ju en upplevelse. Mysigt att få vara hemma och mysa med bebisen nu.


    Pencil, jag tänkte på dig här om dagen och att ni ska göra era inköp av spjälsäng och dyligt utan bil. Det blir en spännande färd på cykeln då om ni inte hunnit införskaffa bil =). Ja, nu börjar ju snart skolan. Det känns konstigt att inte börja. Det känns som att jag kommer att sakna mina kollegor mycket, men jag får ju snart annat att tänka på. Imorgon kommer då en av mina kollegor hit på lite fika. mysigt.


    Så Klaveret, du har haft sammandragningar. Spännande! Snart kommer det att hagla barn här i tråden =)


    Min halsbränna plågar mig vissa kvällar trots att jag äter medicin, så nu får mina små gärna komma ut.


    Härligt med energi Delta 1. Jag sydde i alla fall upp ett par gardiner igår. om man nu kan kalla det sy upp när man nästar ihop dem på tre ställen =). Jag satt på golvet och kom underfund med att det inte var något för mig.


    Jobbigt när det är tungt på jobbet HannaMaria. Skönt att få börja jobba mindre.


    Har jag missat att du ska sättas igång Lisabettan? När ska det ske?


    Nu väntar teven! Ha det bra!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)