• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Lägger upp den senaste fikalistan jag kunde hitta igen om någon har glömt... (Jag strök dig, Jeanyn).

    LauraMaria & LindaMattias:
    Visst kan jag ringa någon av er om vart ni är om jag kommer mig iväg sent?

    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias
    Moyo


    Jeanyn
    Lisabettan
    LauraMaria
    Starla
    Andreanna
    Delta1
    Moncchichi
    Pencil
    Loris
    Klaveret
    Lillebror
  • Moyo

    Tack för trevligt sällskap, tjejer!
    Tiden går som alltid alldeles för fort när man har skoj!
    Försöker rannsaka mitt minne, men lyckas inget vidare... att det ska vara så svårt att kombinera nick med "riktiga" namn och ansikten... Hmm...
    Tack för att du fångade upp mig, LindaMattias!
    Loris: Kul att träffa nån med en etta i samma ålder som min lilla tös!

  • Moyo

    lysa:


    Vi blev strandade utan bil idag, så vi kan inte ta oss till stan. Hoppas vi kan hitta en annan dag att träffas framöver!  

  • Moyo

    pencil: Tyvärr är man tvungen att stanna på vårdcentralen under belastningen eftersom de vill se kroppens förmåga att hantera sockret utan att man bränner det med fysisk aktivitet. Jag har tagit med mig en bok och bett om att få låna vilorummet så man slipper sitta ute i väntrummet och glo.

    Klaveret: Visst hade du bekymmer med vadkramper? Jag blev av med det problemet direkt som jag började använda stödstrumpor, nu är det flera veckor sedan jag vaknade med kramp senast.

    Vilken tur att lillan tvingade ut mig i förmiddags, nog för att det blåste som attan men solen var i alla fall framme. Eftermiddagen spenderar vi nog inomhus om jag får som jag vill.
    Jag och en kompis var en sväng på Ikea häromdagen och jag bar hem hur mycket grejer som helst. Det riktigt kliar i fingrarna att få allt iordningställt, men jag ska låta bli just idag eftersom maken smet ivär på egna äventyr så jag inte har någon som bär åt mig. Fogarna gillade inte att jag monterade fem hyllor och ett barnbord med stolar igår.
    Jag sover uruselt just nu, fogarna är inte alls i form. Sammanhängande sömn blir väl mellan 1½ och 4 timmar per natt och jag går nästan på knäna av trötthet även om jag försöker vila när lillan sover på dagen.


     


     

  • Moyo

    LauraMaria:
    Jag har köpt stödstrumpor utan tå.
    Med vida långbyxor går det att visa sig utomhus i dem i sandaler, även om det är på håret. Ibland har jag glömt (läst förträngt) strumporna på morgonen men haft dem på eftermiddagen/kvällen och det gör faktiskt skillnad till natten det också.

    LindaMattias:
    Det låter ändå bra att flödena är bra till båda två, även om skillnaden kan kännas lite underlig just därför. Nya chanser att få se dem på ultraljud måste ju definitivt ligga på pluslistan i alla fall, jag kan knappt bärga mig till veckan efter midsommar när vi ska kolla läget "on the inside"!

  • Moyo

    Pencil:
    Jag tog med mig tandborsten så jag kunde borsta bort den där klistriga sockerkänslan efter "shotsen". Det kan varm rekommenderas även om man bör välja en tandkräm som inte kräver att man dricker efteråt (jag tror inte att man ska fråga om man får heller, utan bara göra det).

    Loris:
    Vi håller äntligen på att fixa iordning eget rum till lilltösen efter 1 år och 8 månader i vårt sovrum. Ska bli sååå skönt även om det bara blir några veckor innan det flyttar in en ny när det väl är klart. Sedan har arbetsrummet flyttat upp på övervåningen, där snedtaket sätter ganska tydliga gränser för det möjliga så det blev nya hyllor dit också. Ungefär samma investeringspeng till barnrummet och arbetsrummet och så ett antal hundringar på mamman (såna bra-att-ha-grejer).
    Bebisen hade jag inte en tanke på när jag var där, får ta igen det en annan gång.

    LindaMattias:
    Det extra UL:et är en tillväxtkoll pga havandeskapsförgiftningen jag fick med lillan, så storlek på bebben och flödet ska kollas. Jag har själv krävt att få det gjort eftersom jag är orolig.

    Klaveret:
    Jag köpte mina utan tå på Pahne textil på nätet, inspirerad av det enda par jag har från sjukhuset sedan förra gången. Jag gillar att kunna vicka på tårna. De har ganska lång leveranstid tyvärr, men jag trivs väldigt bra med mina vackert randiga halvstrumpor.

  • Moyo
    lysa:
    Tisdag (imorgon) har jag BM och så där typiskt misslagomt klockan halv tio också. Hmpf!

    Loris:
    Haha! Det är tur att man har familjen! 
    Nog är det härligt ändå att man kan se en liten bit av sig själv i de små - här har vi en riktig liten vattengalning (precis som mamman när hon var liten) och envis är hon så det räcker (som mamman igen). Pappan har bjudit på ett fordonsintresse som gör att folk som ser lillan stå och titta helt fascinerat på byggabetsplatser nickar igenkännande och säger "ja, se pojkar och traktorer...." 

    Barnrummet är i stort sett klart nu. Det som inte är gjort ännu är de tre tavlorna som ska upp - ska fixa skruv idag eftersom vi bara hade fel sort hemma. Sedan ska vi iväg till helgen samtidigt som maken jobbar sista veckan nu så jag tror att lillan får sova kvar hos oss den här veckan så vi inte tappar rutinerna. Det är tillräckligt hur det urartat bara nu under helgen när vi lyckats vända dygnet så barnet somnar för tidigt på kvällen och vaknar nästan outhärdligt tidigt på morgonen - i morse var det morgon kvart över fem.

    Det har varit så himla kul att fundera och ordna barnrummet att jag vet inte vad! Och lillan älskar det, även om man märker att hon ännu inte riktigt vant sig vid de nya grejerna.

    Vi har också lite sisådär med förvaring inför nästa bebbe. Det kommer helt klart att bli en omställning att hämta lillans kläder från hennes garderob/byrå innan man går till badrummet där lillis kläder kommer att förvaras istället. Det kommer att dröja sådär tre-fyra dar så har nog halva lillans garderob flyttat in i badrummet igen...

    Vi har kvar allt sedan lillan var bebis, förutom absoluta hatobjekt. Det har blivit ett antal plastbackar staplade i garaget sedan hon kom, men när man hade planer på en till så kändes det dumt att göra sig av med grejerna. Den här gången blir det att sortera i två högar. "Kuriosa" och "kan doneras om det inte blir fler". Ambitioner, ambitioner... förmodligen blir det precis likadant igen, drivor med kläder i vårt sovrum för att tas itu med "sen".
  • Moyo
    pencil:
    Vi hann inte gå färdigt föräldrautbildningen innan lillan föddes (början på oktober), men så kan det tydligen bli för en del höstmammor eftersom jag vet fler som råkat ut för samma grej. Mitt tips är att ni ringer till förlossningen själva när ni närmar er BF (efter flytten 1 sep naturligtvis) och ber att få komma och ta er en titt med guidning. Det ska inte vara något problem att få göra det utanför gruppen fick jag veta när jag inte kunde följa med på grund av att det krockade med jobbet. Att jag sedan inte hann alls eftersom lillan kom två dagar efter gruppens tur, det var ju en annan femma.
  • Moyo

    LindaMattias:
    Stackare! Magsjuka är verkligen det äckligaste som finns. Vi hade en släng kring jul och jag blir alltid lika överraskad av hur skakis man blir. Huga! Krya på dig!

    tuds:
    Jag funderar också på en Manduca (har provat hos en kompis), men som sagt, de nya är dyra och man vet ju inte ens om bebben kommer att vilja åka sele ens. Vi hade en Baby Björn till lillan, men den fungerade bara medan hon var riktigt liten och korta stunder. Nu har BB iofs även gjort en ergonomisk variant som fått bra kritik, men den kostar också en hel del, plus att det inte finns något begat ännu.

    Loris:
    "Sovmorgon" till tjugo i sex idag, det tar sig! Även om jag gillar sju mycket bättre...   

    Idag blir det koll hos BM, den sista hos "min" BM innan hon går på semester. Nästa gång, efter midsommar, blir det den andra BM.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)