• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Moyo, Vad värdelöst att läkaren ville ta tillbaka sitt löfte, man kan ju tycka att ett 20 minuters besök och användning av maskinen inte ska vara så överdrivet mycket begärt speciellt om man har haft problem vid tidigare graviditet.. men men, sjukvården ska väl försöka spara på allt. {#lang_emotions_undecided}
    Vad härligt med växthus, inget slår ju egna grönsaker, bara lukten gör ju såå mycket!! Har ni stort trädgårdsland?
    Jag längtar verkligen till den dagen man har chansen att ha eget.

    Li81, ni får ha det så trevligt i sthlm!

    Nu har svärmor kommit, skönt att flygen gick den här gången! Och de är ute på en promenad! Gissa om jag passar på att njuta av lite egentid!

    I eftermiddag ska vi hälsa på mina föräldrar, de har flyttat ut i stugan, tanken var att grilla men vi får väl se vad vädret har att erbjuda i eftermiddag..
    Snacka om typiskt att det ska vara sånthär väder när man är ledig {#lang_emotions_yell}
  • Loris

    Välkommen MissDezibel och Knyttet och K!
    Skriv gärna in er i tråden för BF!

    Moyo, Det låter ljuvligt :D
    Jag hoppas faktiskt på att kunna övertala min sambo till att vilja flytta till radhus tills dess att vi har råd att köpa eget hus, då har man ju möjligheten att åtminstone ha lite jordgubbar eller smultron tills vidare!

    Jag har inte märkt av några jobbigheter kring värmen, snarare tvärtom, det har varit riktigt underbart att knappt behöva klä sig! <3
    Dessutom behövde ju lillan knappt några kläder, det var också skönt att slippa dra på en massa varje gång vi skulle ut!

    LindaMattias, Vi hade ingen åkpåse utan klarade oss helt på att packa in liten i varm overall, handskar, mössa och vettiga kläder under givetvis.
    I vagnen hade vi fårskinnsfäll och använde helt vanliga fleecefiltar över om det var riktigt kallt.
    Vi fick lillan i april, så hon var närmare halvåret när vintern började! Är man ute och promenerar väldigt långa sträckor eller tänker låta barnet sova ute i vagnen i vintern så är det nog värt att kolla på alternativ.

    Idag tog jag itu med bilen och vårstädade, urs vilken skitgöra! Men äntligen är det gjort för ett tag. Det var perfekt med lite halvsol/halvmolnighet för det, lagom varmt hela tiden Sen vart det till att grilla, årets första grillade kött <3

  • Loris

    Vilket härligt väder! Hoppas det håller i sig! Har någon hört eller läst något om Björkstamarknaden blir av iår? *hoppas* Jag har fått en mer utdragen mage den här gången, den sticker inte ut så vansinnigt mycket! I början växte den på som galet men nu har det lugnat sig, däremot ser jag rund ut! *** Fika låter som ett jättebra förslag Moyo! Jag kan nog nästan när som helst, så länge det är eftermiddag!

  • Loris

    Jag tycker det är svårt att kunna föreställa sig vad som kan komma på förlossningen även som omföderska. Jag var så bombsäker på att gå över tiden och ha en värkstart, istället blev det vattenavgång i vecka 38 med igångsättning 6 timmar senare. Från vattenavgång till födsel så tog det ca14 timmar. Nu känner jag mig lite ställd inför Om det skulle starta med värkar, det sägs ju att det ska gå mycket fortare med andra barnet och att man inte ska stanna hemma så länge? När ska man då veta att det är dags att åka in till förlossningen? Jag vill inte föda hemma eller på väg in, men man vill ju inte heller åka som en jojjo mellan hem och förlossningen. Med vattenavgång kändes allt så självklart. Hur lång tid tog de för er med värkstart, från första värk tills ni åkte in till förlossningen? Hoppas någon vill dela med sig av lite erfarenheter :)

  • Loris

    Knyttet och k, och jeanyn hoppas allt går bra på RUL idag, tänker ni ta reda på könet? :)

  • Loris

    LisaBettan: wow det var verkligen snabba ryck! Vilken vecka föddes de i? Vart inte värkarbetet väldigt intensivt? *** Jeanyn, Vad skönt att allt verkar ha sett bra ut iaf, vi funderar på att nöja oss med två, och som det ser ut blir det ingen pojke för våran del, jag vill ändå tro att de kommer att ha väldigt mycket glädje av varandra med större chans till liknande intressen och så även då de blivit lite äldre tack vare att de har samma kön. Iofs är jag uppvuxen med en bror som var ett år äldre än mig, vi hade mycket glädje av varandra då vi blev lite äldre, men som barn bråkade konstant tills vi var 7 år, det fanns också alltid ett livet glapp eftersom våra intressen var rätt olika.

  • Loris

    LauraMaria, Det känns lite som att man får se hur förlossningen ser ut inför valet av smärtstillning, förra gången tog jag eda efter att de drog upp tempot på igångsättningen, innan det tyckte jag att det räckte med lustgas. Jag var redan innan inställd på att jag helst ville undvika men ändå var öppen för eda så det förenklade det hela när jag väl låg där. Hur tänker du/ni andra kring val av smärtlindring?

  • Loris

    Nu var det ett par dagar sen man hade tiden att kika in, hoppas ni alla mår bra och har fått götta er i sommarvärmen
    Vi har haft det rätt körigt med att besök hit och dit, jobb och samtidigt viljan att ta tillvara på sommarvärmen. Nästa helg gifter sig dessutom min äldsta bror så vi har fått panik åka runt stan och leta efter kläder som man kan ha på sig. Det är verkligen inte det lättaste.. Jag provade en del plagg inne på b.la. lindex som såg "gravidmage-vänliga" ut, men jösses vad vissa plagg kan göra med figuren haha.. Till slut dök iallafall ett bra alternativ upp på H&M's mammaavdelning!

    Andrenna
    , Jag har bara haft positiva erfarenheter från att amma, det gjorde inte ont, jag fick aldrig ens sår av det! Och ändå hade jag ett riktigt litet matvrak..
    Jag tror faktiskt att det är många som kommer minst lika lindrigt undan!
    Om jag ska vara ärlig så tycker jag att det enda som är riktigt jobbigt med amningen är att man alltid måste vara beredd med papper/handduk eller vad som helst för att stoppa mjölkflödet om de tvärsläpper (annars blir både mamma och bebis dyngsura, inte så jättekul, speciellt inte när man är ute på vift :-s)

    Angående det där med epidural tror jag det kan ha en effekt åt båda hållen, det finns de som har fått ett helt avstannat värkarbete och de som har fått hjälp i sitt värkarbete tack vare den, efter att jag fick epiduralen lagd så öppnade jag mig helt på väldigt kort tid, jag kunde slappna av och låta kroppen göra det som den skulle. Innan spände jag mig för mkt vid värkarna, så det gick inte framåt.

    Men sånt tror jag faktiskt också att man själv märker av då det väl är dags, ligger man i flera timmar och har pinvärkar utan att livmodern öppnar sig ens lite så kan man ju prata med barnmorskorna på förlossningen om alternativ, de är väldigt duktiga på att hjälpa en och ge råd.

    Nepp, nu ska jag passa på och hoppa in i en lååång skön dusch medan svärmor är ute och promenerar med lillan!
    Ha en bra dag tjejer!

  • Loris

    Jag tror att jag ska kunna följa med, skriver iaf. upp mig

    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias
    Moyo


    Jeanyn
    Lisabettan
    LauraMaria
    Starla
    Andreanna
    Delta1
    Moncchichi
    Pencil
    Loris
  • Loris

    Lillebror, urs vad otrevligt det lät med en så långdragen förlossning.. Hoppas verkligen du slipper gå över tiden den här gången, kan tänka mig att det nästan måste ha toppat listan över jobbiga saker med graviditeten. Själv hade jag svårt att bärja mig trots att lillan föddes i v.38 :s Åhå ska ni på nordicrock? Skulle verkligen vara en upplevelse att se Europe spela live. Vi ska dock på bröllop i helgen så för oss blir det blir inget av :/ Jäkligt synd!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)