• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    LindaMattias:
    Specmödravården har flyttat så man får parkera på baksidan av sjukhuset om jag förstått det rätt (undrar om det är i nya BB-huset?). Stora parkeringen där brukar inte vara något problem att få plats på, men det blir drygare att gå om man måste parkera högt upp. Annars kan man satsa på att det kanske finns plats på vänstersidan när man svängt ner mot förlossningen, där är ett toppenställe. Jag fick just min kallelse till mitt nästa UL efter midsommar med vägbeskrivning och det tycks vara där i närheten.

  • Moyo

    tuds:
    Jag hade lätt kunnat bilsemestra i v.36 förra graviditeten, hade inte ont någonstans och tyckte heller inte att det var särskilt tungt. Jag tycker som Lisabettan. Om ni inte måste bestämma er till 100% nu så kan ni planera för att fara och sedan se hur du känner dig när det närmar sig.
    Det går ju tyvärr inte att bestämma när bebis ska komma, men har du en fortsatt problemfri graviditet är nog risken för en störtförlossning i v.36 ganska liten, även om det inte finns några garantier. Man får nog överlägga med sig själv om man tycker att det skulle vara absolut katastrof att föda någon annanstans än hemma och ta beslut efter det.

    Välkomna i tråden, Kramissara och Syster Maria!

  • Moyo

    tuds:
    Ja, visst är det konstigt att tiden tycks kortare när man tittar tillbaka? Jag tycker att det känns som bara några veckor sedan som vi plussade och nu är man "drygt halvvägs" (som jag fortfarande säger, till BM:s stora förfäran).

    Idag har jag varit på glukosbelastning på morgonen. Bläk, vad äckligt sockerdrickan är! Hur som helst hade jag bra värden och det känns ju bra att ha det hela ur världen nu, även om man blir lite "bakis" efter fasta och sockerchock.

  • Moyo

    tuds:
    Sockerbelastning gör man om man ligger över en viss vikt/BMI (olika i olika landsting) eftersom övervikt medför ökad risk för graviditetsdiabetes. BM mäter även blodsockerhalten när hon tar blodprov så eventuella problem kan även upptäckas den vägen.

  • Moyo

    Hej tråden!
    Länge sedan jag skrev sist, men det känns som om jag inte har något vettigt alls att bidra med... förutom en massa klagomål alltså och det räknas väl inte som vettigt.
    Eftersom jag redan är "ledig" har jag som inget att se fram emot riktigt, utan varje ledig dag blir gråtrist vardag. Hoppas att geisten återkommer när maken får semester.
    Foglossning är ingen lek! Jag blir snart galen!! Gravidnästäppan i kombination med pollen och gräsklippning är inte heller någon höjdare och vadkramperna ska vi inte ens tala om. Jag önskar att man kunde få sig en natts god sömn i veckan i alla fall för sedan bebben tittat ut lär det ju inte bli bättre på den fronten. Nej, nu får jag ta och skärpa mig, nog klagat!!

    Idag har vi i alla fall varit till frisören, jag och lillan. Lillan blev klippt, men det är sannerligen hög tid för en tid åt mamman också, som just räknade ut att det är ca 1½ år sedan sist. Hon satt inte som ett ljus direkt så stackars frisören fick springa runt och klippa i farten medan lillan försökte titta vad hon höll på med.
    Det är både bra och dåligt när frisören fuktar ner håret och klipper sedan, på lillan blev det helt skevt när håret torkade så det ser inte alls särskilt bra ut just nu men jag får väl antingen lära mig att leva med det eller ta fram saxen själv.
    Sedan tog vi oss en tur och köpte blommor till ampeln och övriga krukor som vi brukar ha ute på sommaren, får se när man får orken att ta tag i det där, men först måste jag komma ihåg att köpa lecakulor!
    I morgon väntar besök på Aurora och en tur på stan. Jag vet vilket jag ser fram emot, medan det andra känns mest bara jobbigt just nu. Lillan ska få spendera dagen med farmor härhemma, vilket innebär att jag kan kila runt som jag vill i affärerna! Ska passa på att hämta ut min Babybox om jag hinner.

    Knyttet och K:
    Grattis! Jag måste skriva upp i kalendern att vi ska ta oss tid att fira våra 14 år. Gissar att det blir ett evenemang i samma kaliber som ert, men barnfritt och god mat räcker långt.

  • Moyo

    lysa:
    Jomenvisst! Vi är lite förmiddagsmänniskor både jag och lillan, men de flesta vi känner uppskattar inte sällskap klockan åtta-halv nio på morgonen eftersom de knappt vaknat medan vi nästan hunnit fram till förmiddagsmellis.

    Knyttet och K:
    Njut av din tur på stan! Jag hade en perfekt eftermiddag igår och hann dubbelt så mycket som jag hade gjort med en liten i släptåg. *nöjd* Lycka till med shoppingen!

    Jag skuttade in på en drop-in-tid hos frisören igår, men eftersom jag bestämt att spara den långa luggen för att inte får psykbryt när jag ska amma så blev det inga stora förbättringar (min käre man har ännu inte märkt nåt). Skönt i alla fall att bli av med en del av de värst drabbade topparna.
    I övrigt hann jag göra Barnens Hus, Caféet (vad det nu heter), Buketten, Djurmagazinet, M-huset, Babyproffsen, H&M, Obs, Lantmännen och Konsum innan jag begav mig hem - allt på tre timmar och sisådär 1500 kr (av de 900 jag hade när jag for hemifrån ). Haha!

  • Moyo

    lysa:
    Låter som en toppenidé! Slutet på nästa vecka funkar för oss, och visst skulle du på fikat på måndag? Då kan vi byta nummer och eventuellt bestämma plats där och då, annars kan vi ju höras.
    Här på FL använder du "Inbox" för att skicka privata meddelanden - går du in på någons presentation så finns "skicka meddelande" längst ner i pres:en så landar posten exklusivt hos den du skickar till. Du får upp din post genom att klicka på kuvertet i listen till höger om "Logga ut".
    Vad man måste tänka på är att inte skicka för många meddelanden i rask takt eftersom man då anses "spama" och blir utlåst från FL. Dubbelt illa eftersom man inte ens kan meddela att man inte kommer in (går att kontakta FL och få det hävt).

  • Moyo

    lysa:
    19.00 utanför Åhlens (fick leta mig bakåt i tråden eftersom min gravidhjärn inte heller är på topp).

  • Moyo

    Suck! Verkar tveksamt om jag tar mig iväg på fikat imorgon kväll. Det visar sig att maken ska upp till Vilhelmina och jobba - 4 timmars körning enkel väg - så sannolikheten att han hinner hem till halv sju är riktigt liten, även om han far extra tidigt i morgon bitti. Blir jag "bara" sen så hör jag av mig, det vet jag ju redan när han far hemåt igen på eftermiddagen.

    tuds:
    Det är typiskt att allt ska hända samtidigt, hur bra man än försöker planera och fixa, men grattis till nya lägenheten! Kan ni ha dubbla hyror under september så har ni trots allt inte så våldsamt bråttom med flytt och städning, alternativt att de gamla hyresgästerna kommer sig därifrån med ett par augustiveckor till godo. Det hade verkligen varit smidigt om man hade vetat när de små liven tänkt titta ut och hur man själv kommer må innan och efteråt. Jag är inte särskilt förtjust i överraskningar... Har ni släkt och så nära så det finns folk att tillgå kommer det säkert att gå bra hur/när det än blir.

    Klaveret:
    Hur gick det med vagnstittandet?

  • Moyo

    Haha!
    Blev avbruten mitt i inlägget och ser just att du är inne och uppdaterar, Klaveret. Grattis till fyndet!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)