Inlägg från: Lisabettan |Visa alla inlägg
  • Lisabettan

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Sofia: vanlig alvedon (500mg) är 2 tabletter var 6e timma. Andra tips kan vara att sova med TNS. Det finns ett 30 min program på dem man lånar av sjukgymnasten som man kan köra när man vaknat. Är det svårt att vända sig i sängen kan glidlakan fungera. Har du möjlighet att gå ner i tid kan ju det vara bästa medicinen annars. Hoppas det blir bättre för dig!

    Loris: Grattis till tösen!

    Klaveret: Usch för såriga bröst. Hoppas att det ger med sig snabbt!

  • Lisabettan

    jeanyn: på min vårdcentral (mariehem) har jag betalat 100kr för att ´hyra TNS och då får jag hyra den från v19 till 3v efter BF. Det är ju ändå samma landsting, så avgiften borde ju inte skilja så mycket.

    Fika/lunchlista för onsdag den 8/9 kl 11.00 utanför Åhléns-hörnet

    HannaMaria84
    Pencil (om jag är nog kry)
    Sofia76
    Lysa
    Syster Maria
    Jeanyn
    Lisabettan

  • Lisabettan

    Grattis till er med nya små!

    Sofia76: Vi var på loppisen, med stormage trots att bebisen är utanför. Stora S behövde nya kläder så det vi hittade på loppisen köpte vi där, resten har vi fått handla idag. Men nu borde det räcka under vintern som kommer.

    Hur länge måste man vänta med träning? Promenader är ju ok, men löpning exempelvis. Har 15 kg att bli av med och vill komma igång med träningen så fort som möjligt för amningen har då inte hjälpt mig tidigare. 

  • Lisabettan

    Tack för trevligt sällskap igår. Härligt att komma ut med bara minstingen.

    Knyttet: min trea tog mer tid på sig än tvåan. Fast inte så vidare lång tid ändå.

  • Lisabettan

    Andrenna: Hade jättestruligt med amningen med ettan. Kan också rekommendera amningshjälpen om du vill fortsätta försöka amma, de är toppen. Problemet med ettan var att hon somnade och fick dåligt tag. Jag pumpade de första veckorna, sen fick vi till det om jag stod upprät och höll henne upprät... lite jobbigt att stå och amma på nätterna... men ganska snart så fungerade det att sitta/ligga och amma också.
    Vill du ändra dygnsrytmen, så väck honom på dagarna.

  • Lisabettan

    Sofia76: fy cas otäckt, hoppas fogarna repar sig.

    Har vägt lilleman idag, ökat ett kilo på knappa två veckor. Inte konstigt att han vill äta ofta. Jag undrar hur han kommer se ut framöver då våra damer varit småätare

  • Lisabettan

    Klaveret: Här kör vi oftast med grötlunch, annars rester. Båda flickorna (och jag) är förtjusta i gröt av olika slag och det mättar bra. Dessutom så funkar inte rester- det åt vi ju igår- får jag höra då (det gäller liksom inte gröten...). Lägger ner mer tid på middagsmaten istället, och med tanke på att det skall fixas frukost, frukt, lunch, mellis, middag och kvällsmat känner iaf jag att jag inte skulle göra annat än stå vid spisen om man skall laga en ordentlig lunch också. Är vi ute och flänger så brukar jag ta med en matig smörgås+frukt.

    Fika är trevligt, men med stora barnen hemma så är det svårt att ta sig iväg, fik och lunchställen är ju sällan barnvänliga. Men, om någon är intresserad så skulle jag kunna fixa enklare lunch & fika hemma hos mig (i Holmsund) onsdag nästa vecka.

  • Lisabettan

    Grattis SysterMaria! 

    Någon mer med skrikigt barn? Han är nästan aldrig nöjd när han är vaken, tror det är magen. Vad är skillnaden på minifom och semperdroppar? Har prövat med mjölkfritt i två veckor nu men ingen skillnad. 

  • Lisabettan

    Grattis Knyttet och K, det låter som en smidig förlossning!

    Vi har äntligen fått bukt med lillemans mage och det var varken semper eller minifom som behövdes. Han åt för ofta. När jag vägrade mata tätare än var 3e timma så försvann problemen. Han kräks inte lika mycket, skriker inte lika mycket, magkramperna är borta. Som bonus kan han sova i spjälsängen istället för våran säng.

  • Lisabettan

    LindaMattias och Moyo: Det finns säkert många barn som behöver äta oftare än var 3e timma. Det vi reagerade på var att om vi gick på promenad och var ute länge så sov han länge. Så vi visste att han klarade sig utan mat. Och när han ätit så kräktes han mycket, ofta började han kräkas medan han åt och ägna sig åt äta/spotta (dvs äta, vrida på huvudet och låta mjölken rinna ur munnen). Första dagen var det skrikigt (men det var det ju innan också...) men redan andra dagen var han mer nöjd. Inatt har han somnat om efter matning/rapning/blöjbyte själv i spjälsängen. Han har lite läten för sig och vrider på huvudet till han somnar.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)