• lysa

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    oxytocin skrev 2010-09-24 11:19:41 följande:
    Förra gången blev det akut snitt och jag var i väldigt dåligt skick så vi blev kvar på BB i fyra dygn. Hoppas verkligen att jag får må bättre och åka hem tidigare denna gång. Men det tror jag.

    Har du fått tid för snitt redan alltså? Jag har bara fått tid för inskrivning ena dan och så ska jag snittas dan därpå men får inte veta tid förrän vid inskrivningen.

    Ja, det är ju ofta problem med tarmarna vid snitt så jag ska försöka göra det jag kan. Vill inte ha det som sist. Hade inte varit på toaletten på 2 v innan förlossningen/akutsnittet p g a att jag åt Citodon, och hade liksom släppt tanken och trodde och hade hört att förlossningen ger en lavemang och ser till sånt där... men så blev det inte och inte förrän sista kvällen på BB fick jag hjälp med det och då trodde jag ärligt talat att jag skulle sprängas. Skrikandes 

     Har mer dåliga än bra minnen från BB så jag hoppas att det blir bättre denna gång. Hoppas på att slippa stöta på en viss sköterska som både jag & maken tyckte var hemsk, en sån där som absolut inte ska jobba med människor och absolut inte på BB. 

    Så syskonet är bara 1,5 år? Rätt tätt emellan du m a o. Har ni fler barn? 
    syster Maria skrev 2010-09-23 14:47:35 följande:
    I går, den 22/9, 10 dagar efter bf kom lillebror till oss. Vägde 3885 g och var 52 cm lång. Hade känningar när jag vaknade vid 06.30 i morse som snabbt övergick till riktiga värkar. Var inne på förlossningen vid 8-tiden och kl 9.27 var han född. Är lite trött men mår annars bra! Får skriva mer lite senare för nu kommer storebröderna hem från dagis!
    Jag tror att många uppfattar det som milsvidd skillnad mellan akut och planerat snitt där planerat uppfattas som mycket lugnare och att återhämtningen sker mycket snabbare.

    När vi var till specen för bedömning fick vi reda på att det redan var ett snitt uppskrivet före oss och då brukar man automatiskt bli nr 2. Jag skrivs in på Fredagen eftersom snittet är på Måndagen

    När det gäller minifom kan jag verkligen rekomendera preparatet. En bieffekt som det hade för mig var frekvent tömning av magen. Äter du citodon även denna gång? Det som brukar kunna orsaka en hel del obehag/smärtor erfter snitt är tarmrelaterade besvär såsom gaser och förstoppning så gör verkligen det du kan för att få ordning på magen. Är smärtorna i schack?

    Jo, det bllir verkligen tätt med 1,5 år ...Jag har sedan tidigare en 10-åring från ett tidigare förhållande som just nu avlastar en hel del,,,men vår lilla tar desto mer tid och kraft som jag inte har just nu. Tack och lov för dagis! Så otroligt skönt att det är Måndag!
  • lysa
    Knyttet och K: Grattis!!! Jättehärligt med en hyfsat snabb förlossning!
  • lysa

    För en vecka sedan kom vår lilla prinsessa med ett planerat snitt - tänk att hon funnits med oss en vecka nuGlad...Snittet blev en jättefin och mer positiv upplevelse än förra gången. Suverän personal och snabb och proffsig operatör som gjorde att jag inte förlorade lika mycket blod som förra gången. Är så mycket piggare och kan faktiskt bära på lilltjejen och dessutom ta mig upp från vår otroligt nedsuttna soffa utan att grimasera allt för mycket. Initialt hade jag tänkt oss tidig hemgång, men pga illamående/kräkningar postop och att vår dotter inte blev"godkänd"i BB-besiktningen så fick vi stanna i fyra dagar, vilket innebar att vi var ifrån storasyster på 1,5 år i 3 nätter. När vi kom hem var hon jättenyfiken på lillasyster, men sedan på kvällen kraschade hon totalt i tårar och allt var fel. Troligen mycket för att hon var så trött men även en reaktion på att hon varit ifrån oss så länge. Storebror på 10 år har verkligen varit jättegullig med sin nya lillasyster och försöker trösta och vara nära då hon är ledsen. Är så glad att vår familj har utökats med lillasyster...

    I övrigt är lillasyster en helt ny individ. Första veckan har hon sovit så där som man läser i böckerna - säkerligen upp till 20-22 h/d vilket jag inte varit med om med de tidigare barnen som båda har sovit ca 14-16 h/d från början. Den väl tilltagna sömnen har ju fördelen att vi hinner med vår lilla storasyster på ett helt annat sätt. Tyvärr är lillasyster inte så jättepigg i amningssituationen. Suger några tag- vilar/filosoferar - suger några tag igen- släpper bröstet- kanske om man har tur suger i någon minut och släpper igen. Har faktiskt inte fått de hårda spända brösten som man brukar få då mjölken rinner till vilket får mig att misstänka att denna mer filosofiska variant av amning inte riktigt skapar den mjölkproduktion som behövs för viktuppgång. BVC kommer hit för inskrivning imorgon och hon skulle försöka få med sig en våg och jag misstänker att hon kommer ordinera pumpning och tillägg.

  • lysa

    Tack för alla gratulationerGlad...

    Jag får även passa på att gratulera Oxytocin, Pencil, HannaMaria och Sofia76 till nytillskotten. Oxytocin vi måste ha varit på BB samtidigt, men jag försökte spana på bilderna och se om jag kände igen bebisen och storebror, men jag tyckte inte det. Vi var mest på rummet med korta utflykter till matsalen och pentryt. Hur länge stannade ni på BB? Vi åkte hem på Torsdagen.

    Visst är vi fulltaliga nu?

    Dottern kör fortfarande en lugnare variant av amning och när BVC var här i Tisdags (5 dagar efter utskrivningen från BB) hade hon ökat 100 g i vikt, men hon har fortfarande inte nått sin födelsevikt. Ska till BVC på Tisdag och vi får se om det har hänt något viktmässigt. Kan tyvärr inte se några som helst bebisvalkar så jag förväntar mig ingen större viktökning. Annars är storasyster sjuk igen med värsta hostan och jag vill verkligen skydda den lilla, men det är ju jättesvårt. Att lära en 1,5åring hosthygien känns som mission impossible. Jag har ju inte träffat någon av er live ännu men jag skulle tycka att det vore jättetrevligt med hemmafikan framöver. De dagar som storasyster är hemma är det svårt med fikamiljö eftersom det finns en del utforskarlusta i den lilla kroppen...

  • lysa

    Länge sedan jag skrev. Har verkligen haft fullt upp med lilla E då hennes mage har varit i olag dvs kolik. Uteslöt först mjölk vilket medförde en gladare bebis men hon verkar inte heller tåla soja och nu när jag läser Knyttet och K´s inlägg börjar jag fundera på om hon tål ägg för även hon har blivit jätteprickig och min kost innehåller just nu rätt mycket ägg, så det kanske är dags att utesluta ägg?!? Kan känna mig så handikappad ibland. Ständigt när hon är ledsen/prickig så får jag ifrågasätta min kost - vad finns egentligen kvar att äta?

    Jag skulle gärna följa med och fika men även för min del skulle vegankost dvs mat utan mjölk och ägg vara bra. Undra om man skulle kunna ta med mat från Rost tex till något annat ställe? Schmäck?

  • lysa

    Knyttet och K: Det var BVC som rekomenderade mjölkfritt då lillasyster också fick kolik. Storasyster hade också problem med magen men vi provade aldrig mjölkfritt. Därefter har vi fått information från dietist om mjölkfritt och olika alternativ. Hade tänkt att ringa om prickarna, men jag tar och provar äggfritt och smörjer henne med miniderm och mildison (mild kortisonkräm). Tycker det är jättesvårt att navigera i allergiområdet och hitta rätt. Jag vill ju så innerligt att mitt barn ska må bra och att jag inte via min kost ska orsaka smärta och obehag...Min kost idag har hittills varit havregrynsgröt med blåbär (blåbär lär inte vara allergent) och havredryck. Laxgryta med lax, squasch och oatleyimat samt ris till lunch. Det blir jättemycket lax för min del och en del kyckling. Om jag bara orkade skulle jag nog vara vegetarian, men tyvärr är jag lite för bekväm. Uppskattar inte alls rött kött.

    Förresten är det någon av er som ska fika som passerar förbi öst på stan gåendes på vägen dit? Lust att följas åt?

  • lysa

    Det var verkligen trevligt att få träffa några från tråden igår - jag tar gärna en lunchrepris nästa vecka. Syster Maria: guld värt med flexibel personal på dagis. 

    Jag och lillasyster promenerade till Maxi längs med älven idag  - jättehärlig sol men isande kylig vind som gjorde att jag var tvungen att ta en liten detour till Lindex för att köpa en halsduk och så blev det blev en hel del barnkläderSkrattande. Fanns en jättesöt tomteklänning till Storasyster samt en hel del annat som fick följa med hem.

    Så det är många i tråden som har kopplingar norröver. Jag själv kommer från Luleå. I helgen åker vi till Piteå för att få lite avlastning av Mormor ska bli jätteskönt med tre dagar i Norrbotten

  • lysa

    För mig fungerar både Onsdag och Torsdag och gärna kl 11 så att det finns marginal för att hämta storasyster som ska hämtas kl 13.45. Då hinner man ju prata lite merGlad

  • lysa

    Jag träffas gärna på Onsdag. Kan du fortfarande Jeanyn? Vad sägs om Sagami? Där brukar det finnas 2 olika varma rätter att välja mellan och så naturligtvis sushi.

  • lysa

    Jag får ta och kolla lite senare på morgonen hur din natt har varit Jeanyn. Vi är friska så vi kommer gärna till Sagami. Om det är någon fler som kan komma så vore det ju också jättetrevligt, men December brukar ju vara en rätt hektisk månad.

    Angående hemmafika så är jag definitivt på. Storasyster är hemma Måndagar och Fredagar. Vågar knappt skriva att det har börjat gå lite bättre att åka bil med storasyster så jag skulle tom kunna våga mig iväg till Vännäs. Känner igen det här med att ha svårt att få tid med att skriva (nu är kl tex 05 för att det ska finnas utrymme att skriva lite mer med båda händerna). Lillasyster har varit betydligt sämre med magen igen och skrikit större delen av eftermiddagarna och kvällarna. Nu har jag även exkluderat havre/vete. Få se om det blir bättre. Moyo - jag har aldrig lyckats få till liggamningen. Jag skyller på mina brösts voluminösa omfång och bröstvårtornas konstruktion i kombination med att lillan inte har så stort sugbehov på natten. Däremot vill hon gärna ligga vid bröstet hela kvällen till kl 01 om hon fick bestämma, men jag är så otroligt kvällstrött så jag går och lägger mig vid 21 så då får maken, lillasyster och flaskan ha en date fram till 01 då jag tar över. Därefter ammar hon ca kl 02-03 och vid 05-06.Utan mina kvällssovningar fixar jag inte natten i övrigt. Jag blir så otroligt grinig.

    Knyttet och K - får verkligen ta och gratulera till att  H¨s mage har börjat tolerera mjölk. Vilken bra tajming med tanke på julen som är i antågande. Hoppas att det håller i sig!

  • lysa

    Jeanyn - va trevligt! Jag promenerar nu iväg med Storasyster till dagis och därefter ned på stan för lunch och ärenden!

  • lysa

    Jag kommer också gärna men jag kan inte stanna så länge ska hämta storasyster från dagis. Jag kanske måste smussla med något annat att äta med tanke på min intoleranta bebis. SysterMaria skulle du kunna tänka dig att promenera med mig innan? Jag skulle behöva få lite mer motion så jag promenerar gärna lite extra också och det är ju så trevligt med sällskap. Vi skulle kunna ses vid tunneln som går från Sofiehem ner mot promenadstråket mot älven.

  • lysa

    SysterMaria: Jag går gärna till tunneln och vi kan mötas kl 10.30. Har som projekt att ta itu med mina extrakilon. Jag försöker och se om jag lyckas med meddelandefunktionens hjälp skicka mitt mobilnr till dig, så att du kan höra av dig om något kommer emellan.

  • lysa

    God Jul från oss också! Här blir det inte mycket till julfirande. Familjen är däckad i influensa. Just nu sover alla förutom jag och för en timme sedan bestämde jag och maken att vi firar jul någon anna dag då vi är piggare. Finns inte ens på kartan att han lämnar sängen.Hoppas att ni alla andra är friskare och att ni får en riktigt härlig jul med era nära och kära!

  • lysa

    Fortfarande sjukt här hos oss, men julklapparna är i alla fall utdelade på juldagen...Lilla E blev sämre i natt så vi kontaktade sjukvårdsrådgivningen tom två gånger. Tycker det är superduper svårt att bedömma så här små barn och deras marginaler är ju så små. I alla fall beslutade vi oss för att avvakta. Temperaturen ligger konstant på 38,1 och blöjan har i alla fall varit lite blöt. Kriterierna för att åka in förutom föräldraroro var bla ej blöt blöja på 6 h, andningsfrekvens över 50/min, &/eller andningssvårigheter.

    Jag har som den enda i familjen hittills klarat mig, men börjar känna mig tung i huvudet och har lätt frossa. Hade lilla E på bröstet nästan hela natten med hennes lilla mun hostandes mot mig så det är inte konstigt om jag åker dit också.

    Det är ju inte riktigt det här som är min vision av julen...

  • lysa
    God fortsättning på er också!Glad

    Uppdatering av sjukdomsläget i familjen. Maken blev sämre igår med ännu mer frossa, kräkning och var bitvis nästan okontaktbar med 39,5 graders feber trots maxdos ipren på dag 6 av influensan. Så idag åkte vi till citymottagningen med honom. Han har både lunginflammation och öroninflammation. Vi kollade även Klara i öronen som är inne på dag 10 med feber och hon hade öroninflammation. Förhoppningsvis blir båda bättre nu när Kåvepenin är insattGlad.

    Emma ligger nu på bröstet och sover i sjalen - tack för inspirationen att försöka återigen med sjal. Det har verkligen varit helt suveränt.

    Syster Maria: Vad mysigt det låter med en utedag med skridskor. Jag längar verkligen ut är rätt less på lägenheten nu då jag frånsett någon tripp till Maxi, Apotekete och Citymottagningen inte fått se mycket av världen den senaste tiden.
  • lysa

    Är så less på det här. Klara är inte bättre. Har haft skrikattacker 3-4 h/natt, så idag fick hon en annan antibiotika. Maken verkar heller inte fått en sort som riktigt har träffat spiken så även han har fått ny antibiotika. Båda är inte i form och Emma är fortfarande sjuk. Vi kommer nog förutom en isolerad jul få ett isolerat nyår. Längtar verkligen efter att få träffa folk...Men jag får passa på att önska ett Gott Nytt År och hoppas att ni som är sjuka blir friska och att ni friska förblir friska!

  • lysa

    Nu är alla antibiotikakurer avklarade och vi börjar se ljusare på tillvaron igen. Lilla E´s mage är lite mer ur rytmn just nu, men det är förmodligen antibiotikans förtjänst. Jag har ännu inte börjat provocera med mjölk, soja, ägg och vete/havre ännu men jag avvaktar och för vår del resonerar vi som knyttet att vi troligtvis senarelägger smakisarna. Vill gärna ha lite lugn och ro först.

    Loris: Vad kul att höra av dig! Tiden går verkligen fort!

    Angående nytt år så är min målsättning att röra på mig och också gå ned i vikt. Ska försöka ta barnvagnspromenader och styrketräna i hemmet 2 ggr/v. Jag har kommit ned i min pre-lillaE vikt, men har 9 kg kvar till min pre-storasysters vikt och därefter skulle jag behöva ned 5 kg till för att känna mig konfortabel och då väger jag ändå 8 kg mer än när jag träffade min man 2007Glad.

  • lysa

    Jag kan inte luncha imorgon men på torsdag. Någon annan som kan?

  • lysa

    Jag och systermaria går och lunchar imorgon kl 11. Har inte förankrat lunchsställe, men ifall någon fler vill hänga på så kan vi synas utanför Sagami.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)