Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Klaveret skrev 2010-05-16 16:57:50 följande:
    Välkommen Knyttet och K!  Vilken underbar helg vi har haft! Det får mig dock att fundera över hur kul det kommer att bli i sommar när man är ÄNNU större och det kanske är ÄNNU varmare...
    Jag tycker att det i alla fall känns toppen att slippa ta på sig en massa tjocka vinterkläder - för att inet tala om skor. Jag har ett långt sommarlov innan bebisarna kommer, och då känns det ju lungt. Jag behöver ju inte göra så mycket. Att jobba på något hett ställe - typ storkök skulle ju vara mindre trevligt i sommarhettan.

    Ni med barn sedan tidigare (ellar andra som vet). Vad har man i vagnen på höstsidan när det börjar bli lite kallt? Fårskinn? Filtar? Jag vet inte vad man ska ha...

    Ja, välkommen Miss Dezibel och  Knyttet och K !! =)

    Nä, ut på altanen igen. Grillning väntar om ett tag.
  • LindaMattias

    Tack för infon om vad man ska ha för varma saker i vagnen =)

    Förlossningen tänker jag väldigt sällan på känns det som. Jag vet inte hur jag ska förbereda mig eller vad som komma skall. Jag får väl bara hänga med när det händer. Funderar dock en del på snitt. Läste på någon sida att 50% av tvillingar kommer med snitt och 50% vaginalt. Jag vet som inte vad jag ska ställa in mig på.

    Ja, Moyo, mer fika. Blir vi många så lär vi väl ta ett annat ställe än Göteborg - det var ju lite fullt senast. Bestäm ett datum du så får vi hoppas att så många som möjligt kan komma!

  • LindaMattias

    Se där Moyo, så bra att du gav ett förslag. =) Vi kan väl göra en lista på de som kan komma som vi gjorde senast. Jag bestämmer en mötesplats då. Utanför Åhlens, där på hörnet, så bestämmer vi sedan vart vi ska gå. Kopiera listan och lägg till ditt namn. Alltså:

    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias

  • LindaMattias
    Li 81 skrev 2010-05-18 19:47:14 följande:
    Hej hejFika låter trevligt, ni får bestämma en dag så får jag se om jag kan haka på. Jobbar lite olika tider så jag kan inte säga nu hur mitt schema ser ut.Har ni börjat få många sammandragningar? Har haft sammandragningar ett tag men nu tycker jag att dom börjar bli lite obehagliga eller vad man ska säga. Och jag får dom av ingenting, jag kan gå och lunka i lugn takt. Och jag blir sååå andfådd och får som syra i hela kroppen, ungeäfr som man sprungit flera mil.När det gäller förlossningen så har jag väl börjat fundera lite smått, men mer att jag hoppas att det får gärna komma en dag eller två innan. Vill inte gå över denna gång, men vi får väl se :)
    Jag har också börjat få sammandragningar, tor jag i alla fall... Mina är dock inte obehagliga. Det spänner mest.  Jag får också mina utan speciellt mycket ansträngning. Anfåddheten är ju ett kapitel för sig. Helt sjukt att man inte kan gå uppför en liten trapp utan att flåsa som en gravt överviktig flodhäst. Shit alltså. Men detta ska vara normalt alltså?
  • LindaMattias
    Knyttet och K skrev 2010-05-18 20:34:38 följande:
    Jag är också jättestor. Jag har haft stor mage alla graviditeter, men nu har den nog växt snabbare än tidigare. Den är lite annan form också, lite bredare. Förut har den bara stått rakt ut och bakifrån har man inte sett att jag varit gravid. Nu är midjan bredare också. Förlossningen tänker jag rätt mycket på. Mest för att jag längtar. Jag har haft snabba förlossningar tidigare och vet inte riktigt vad jag ska vänta den här gången. Och så funderar jag över en ev hemförlossning. Jag ville föda hemma förra gången, men eftersom jag räknade med bäbis i mellandagarna fanns ingen bm som ville ställa upp. Jag skulle vilja föda hemma den här gången, men vet inte om det kommer funka. Går det lika snabbt som förra gången eller kanske tom snabbare känner jag mig osäker på om en hembm kommer hinna komma och om vi kommer hinna få barnen hemifrån. Vi har visserligen grannar som mest troligt kommer få vara barnvakt och min lillebror bor också nära, men sätter det igång på natten blir det nog ändå tight. Visserligen kan man ju välja att åka in om det sätter igång på natten, och föda hemma om det passar.Nåväl, jag ska nog kontakta hemteamet hur som helst och höra vad de säger. Fysiskt mår jag rätt bra fortfarande. Med lilla A fick jag besvär med foglossning tidigt, men denna gång har jag klarat mig. Jag var lite orolig då jag har ett jobb med en del tunga lyft, men det har gått bra. Jag hoppas dock på hp sista månaden, då kommer jag inte orka. Inte så mycket sammandragningar heller. Imorgon ska vi på rul. Det ska bli så spännande och härligt.
    Hemförlossning?! Intressant. Blir lite imponerad av sådant. Hur kommer det sig att du vill föda hemma? Har alltid undrat lite över sådant, men skulle själv vara för feg för att prova. Det skulle ju dock kännas tryggare om man varit med om en förlossning förut.

    Åh, lycka till på ultraljudet imorgon. Vi ska på ultraljud på torsdag för att kolla in våra igen. Längtar!
  • LindaMattias
    Klaveret skrev 2010-05-19 08:23:56 följande:
    Ja, hörrni, det börjar bli lite tungt även om jag inte vill erkänna det riktigt. Nu blir det två hektiska veckor med heltidsjobb plus scenrep nästan varenda kväll fram till 22...Hur ska det gå!? Framförallt känner jag mig ganska OSMIDIG!  Det ser lovande ut angående fikadatumet. Hoppas många kan komma den här gången. Om det är fint väder kanske vi kan sitta i rådhusparken om vi blir ett par stycken. Ha det bäst alla!
    Jag känner också att det är lite tungt. Mest på natten när jag ska vända mig. Undrar hur det kommer kännas om 10 veckor til...

    Scenrep låter roligt? Vad gör du på scenen? =)
  • LindaMattias
    Klaveret skrev 2010-05-20 09:05:36 följande:
    LindaMattias: Jag är med i operakören och i den här föreställningen är det mycket koreografi, vilket är jättekul...och jobbigt! I veckan har vi haft kostymprovning och självklart blev det lite klurigt med mina kläder så de måste köpa en ny klänning till mig. Hoppas att den är töjbar för premiären är ju två veckor bort...
    Operakör, det låter aha, roligt. Jag sjöng i kör förut - dock en gospelkör. Verkligen roligt och vi hade en sjukt bra ledare som tyvärr flyttade till USA. Hoppas att allt går bra för dig med sång, koreografi och klänning =)
  • LindaMattias

    På tal om förlossningar så tycker jag att det är svårt att veta vad jag vill ha för smärtlindring och så. Jag vet ju inte hur ont det gör och jag känner att jag får bestämma där och då vad jag vill ha.

  • LindaMattias
    LauraMaria skrev 2010-05-19 21:31:12 följande:
    Känner igen det där med att det faktiskt börjar kännas lite tungt nu. Men som jag läste i någon av alla dessa vecka för vecka-beskrivningar. För vecka 29 stod det så här: Nu är du officiellt höggravid! Oj vilket pirr jag fick i magen då...det är faktiskt inte länge kvar nu.Svårt att andas kan jag ha vilket säker också beror på svullna slemhinnor och pollenallergi.I natt vaknade jag av världens mest hemska sendrag i benet - och inte i vaden där man kanske normalt brukar ha utan snarare på utsidan av vaden - skitskumt. Någon som haft något liknande.Nu har vi också varit på föräldrautbildning...så där tyckte jag. Det bästa var det om amningen tror jag. Smärtlindring och annat har jag redan läst på så mycket om.Hur tänker ni er med det? Är det hela smörgåsbordet eller tycker ni liksom jag att en nål i ryggen är lite läskigt det med?Fika, ja vad trevligt! Jag ska fira min far och bror som fyller år helgen innan och kommer kanske vara trött eftersom firandet sker i nordligaste Lappland...men jag tror och hoppas att jag ska kunna komma. Jag känner att jag inte har så mycket tid att kommunicera här utan att det ger mer att träffas tror jag minsann =) FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.LindaMattiasMoyo JeanynLisabettanLauraMaria
    Hej! Ja, det var ett tag sedan du var här inne. Det är svårare att ta sig in på datorn när det fina vädret lockar där ute. Höggravid?! Åååh, det lät härligt. Har magen växt mycket? Nu längtar jag tills jag kommer till den veckan. Var ju dock på läkarbesök idag, och han sa att min livmoder nu var fullgången. Kanske kan jag räkna mig som höggravid redan nu i vecka 25 då? {#lang_emotions_tongue_out} 

    Allt såg så bra ut som det kunde sa de, och bebisarna följer sina kurvor. Vi ska nog få två pojkar - nästan helt säkert. Den blyga vill inte riktigt blotta sig, men det såg då ut som båda hade pung i alla fall. Det verkar bli täta besök på spec.mödravården här framöver. Ska dit om tre veckor igen, och sedan är det nog varannan vecka som gäller. Många besök...

    Ha en skön kväll!
  • LindaMattias
    Åh, Monchhichi vilken dröm att komma in och vara 9 cm öppen. Jag vill att mina ska komma fort, och att öppningsstadiet ska vara lugnt och inte jätte-plågsamt.

    Jag lämnade tröttheten bakom mig i vecka 12 kanske. Är dock förundrad och imponerad över hur man genomgår denna med barn sedan tidigare. Man måste nästan få superkrafter, eller?
    Knyttet och K, grattis till er friska bebis med allt på rätt ställe. Jag tycker att det är helt ofattbart att de kan se så mycket på ett ultraljud.

    Kul att så många skrivit upp sig på fikalistan! =)
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)