• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Lisabettan, vad skönt att höra att allt såg fint ut på RUL Jag var också nervös inför ultraljudet den här gången, just innan kom all nervositet och tankarna fram hehe.

    Moye
    , Kom på att jag glömde fråga, när man gör UL på norrlandskliniken, ska man ta med en egen USB sticka eller får man med en om man vill köpa filmen? Gick det också att köpa bilder?

    Jag har också sen tidigare allergi mot pälsdjur, konstigt nog verkar det ha gått bättre och bättre på senare år men jag skulle ändå helst skaffa sphynx för att minimera risken, man vill ju kunna ha katten i sovrummet också (Läste tidigare att just pälsdjursallergiker eller de som ligger i riskzon för att bli, inte bör ha pälsdjuren i sovrummet överhuvudtaget.)
    Har iofs funderat på cornish och devon rex också men är lite osäker just pga pälsen, vet ju inte om de lossar mycket eller lite hår eftersom jag aldrig varit uppe i raserna.

    Jag gick aldrig till öppna förskolan med dottern, jag har dock funderat på om man ska försöka den här gången, någon som vet av en bra ÖF?
    Gärna en där man får ta med storasyskon på 2-3 år med lite leksaker/anpassat till den åldern så det inte blir megatråkigt för henne?
    Vad brukar det finnas att göra på ÖF?
  • Loris

    Välkommen till tråden lysa
    Kul att se att vi blir fler och fler!
    Jag håller tummarna för att allt ser bra ut på KUB-testet imorgon! 

    Jag har ansökt om havandeskapspenning, hoppas verkligen den ska bli godkänd. Om inte så vet jag faktiskt inte om jag kommer klara av att jobba hela tiden ut pga mina foglossningar och med tanke på att jag har en rätt fysiskt tungt jobb.

    Vi har dagisplats sedan förra hösten åt våran dotter, vi kommer att ha kvar henne 15 timmar i veckan för att få behålla platsen eftersom både hon och vi verkligen gillar dagiset. Det är så otroligt långa köer dessutom, min bror fick sin dotter 6 månader efter vi fick lillan, han har fortf. ingen dagisplats, dagmamma däremot. (Deras förstahandsvl var dock dagis i närheten) På mariehem fick jag höra att kötiden var upp till 2 år för dagisplats

    Nu är vi på bättringsvägen, vi har haft magsjuka sen i söndags, dottern fick dock ett bakslag och började kräkas igen inatt, hoppas det är slut på det nu. Jag passade iallafall på att sanera hela badrummet med klorin nu när jag lagt lillan för middagsluren.

    Ni får ha det så bra tjejer, hoppas ni får chansen att njuta av den härliga vårsolen

  • Loris
    lysa:

    Hur gick det idag? *håller tummarna*

    Om havandeskapspenningen inte blir beviljad så lär jag måsta sjukskriva mig, om det går igenom så kommer jag att gå 60 dagar innan BF, dvs 1 juli.
    Någon annan som kommer ansöka om havandeskapspenning?

    Får man ta ut FP för två barn samtidigt? Det är ju supersmidigt speciellt under första tiden isf.
    Vi har tänkt spara på semestern i sommar, ta ut allt i pengar och spara fram tills bebisen är född och ansöka om semester för sambon då, på så vis kan han ta ut 10 pappadagar + semester.

    Nej tyvärr åkte även jag på magsjukan, men jag hade ändå tur som bara plågades en dag. Det vart dock lite surt eftersom jag inte kunnat jobba på hela veckan.

    Nu ska jag se om dottern är på väg att vakna! Ha en bra dag tjejer!
  • Loris
    Lysa grattis till dom goda resultaten på KUB Vad skönt att kunna släppa den oron!

    Moye aww stackars liten Hoppas att det blir bättre snart!
    Jag tycker verkligen synd om småttingarna när de får problem eller blir sjuka, de tycks alltid drabbas så hårt, som dottern och magsjukan (hon är fortf dålig i magen och har diarre, fastän det bröt ut förra lördagen, för mig gick det ju över på drygt 1 dygn), dessutom är det ju så svårt för småttingarna att förstå vad som händer eller varför de har ont t.ex. urs

    Det verkar vara många som tänker satsa på en tvillingvagn

    Lisabettan, hann du testa ståbräda under vinterhalvåret? Jag funderade lite kring hur det kommer fungera att dra den då det är snö och slask, blir de väldigt tunga att dra?
    Tycker de flesta ståbrädorna ser ut att ha väldigt småa hjul :/

    Jag har börjat få en massa problem med sura uppstötningar, äter jag en normalstor portion till middag runt 17:00 så får jag massvis med sura uppstötningar och blir väldigt illamående då jag ska lägga mig, det blev att besöka apoteket för att inhandla massvis med gaviscon, hoppas det gör susen!
    Någon annna som börjar ha problem med sura uppstötningar?

    Har någon koll på hur det fungerar med föräldrautbildningen som är genom vårdcentralen? Om man får gå eller blir erbjuden att gå som omföderska?
    Jag valde att inte gå hela kursen då jag väntade dottern, missade hela andningsutbildningen, vilket nu känns lite synd faktiskt.
  • Loris
    Lisabettan, tack för informationen! Det är skönt att ha lite kött på benen, nu har man ju faktiskt fortfarande chansen att fundera över alternativen innan bebisen kommer och inför nästa vinter!

    Lillebror, Japp det blev extra UL Vi ska dit den 28/4, ska bli riktigt spännande!!! *längtar*

    Börjar du längta efter UL? Tänkte, det är ju inte vansinnigt långt borta (så länge jag inte kommer ihåg helt fel nudå hehe, i början/mitten av maj?)

    Lysa, då kanske jag borde prata med BM om föräldrautbildningen då. Det vore verkligen intreessant att få genomgå andningsdelen, många säger sig ha haft mycket nytta av att veta hur de ska andas genom värkarna.

    Nu ska jag försöka sätta mig och planera handlingslista inför nästa vecka, det vore skönt att ha handling och planering bortgjort tills på tisdag då min svärmor kommer. Dessutom fyller lillan 2 år på onsdag!

    Ha en bra dag tjejer!
  • Loris

    Lysa: Åh då ska jag kolla på alternativen, om det inte är sådär megadyrt kan det ju vara värt att betala för kursen. :) Tack för det tipset!! angående pris på UL så ligger det på 950 :) det är mycket pengar för att få veta något vi ändå skulle få reda på förr eller senare, men jag och sambon kan bara inte enas om ett namn Hehe, nyfikenheten är också för stor ;) Med dottern kände jag på mig att det var en flicka, vid ul visade det också flicka, nu är jag också väldigt säker på en tjej, graviditeten känns likadan som den förra, och "magkänslan" säger också tjej :) jag har dock haft flera drömmar där jag fått en pojke, det känns lite kusligt när jag är så säker.. Har dina tidigare graviditeter känts olik varandra? Känner du igen dig, symtom och känslor från en tidigare graviditet? :) Jag har pratat massor med min mamma om hennes graviditeter, vi är 5 syskon, först kom 2 tjejer, sen 2 killar och sist jag. Mamma tyckte det var stor skillnad på graviditeterna beroende på könet och kunde t.ex. känna att jag var en flicka utan att ha fått någon bekräftelse :) visst, sånt är ju bara skrönor men ändå skoj att spekulera tycker jag Båda mina systrar som har väntat pojkar mådde pyton hela graviditeterna och kräktes väldigt lätt fram till förlossningen. Jag har å andra sidan knappt kräkts något alls varken nu eller förra graviditeten.

  • Loris

    Välkommen klaveret :) skriv gärna in dig på BF listan, den finns med i tidigare inlägg. Ska ta och lägga in den i topic sen. :) Moye, jag vet vad du menar, ibland blir det bara inte som man tänkt sig. Vi fick igångsättning förra gången pga vattenavgång, nästa värk hann komma innan den första hade släppt, tack vare droppet. Jag hoppas på en "droppfri" och mer kontrollerad förlossning den här gången, hoppas att vi får gå med föräldragruppen, kändes dyrt med nästan 2000kr. Men det kan det nog ändå vara värt. Vad skönt att ha sällskap och lite hjälp, det är verkligen mycket värt. Vi firade dotterns tvåårsdag igår, oj vad mycket leksaker alla kommer med hur ska allt få plats efter några år? Det vart iaf en bra dag för henne, hon var super nöjd med att få stå i centrum och äta massa gott gott ;)

  • Loris

    Wow vad många som hittat hit, välkommna allihopa

    Moye: hahaha, jag vet precis vad du menar med att ha leksaker överallt! På något konstigt vänster så har lillan lyckats invardera vardagsrummet, vi har just nu en docksäng, massa dockor + tillbehör, en rutschkana, en trehjuling, duplo i låda och dockvagn i vardagsrummet.
    Det är ju lite smådrygt att plocka ihop allt varje kväll, men samtidigt så är det rätt skönt att alltid ha henne nära, är jag t.ex. i köket så ser jag henne i vardagsrummet, om hon stängde in sig i sitt sovrum så skulle jag få springa massor fram och tillbaka då man lagar mat t.ex.

    När fyller din tjej 2?
    Det är så skönt om man kan få lite hjälp av släktingar inför sånt där, jag gjorde det lätt för mig iår och köpte det mesta i kakväg så det var bara att göra tårtor, chokladkladdkaka och sockerkaka. Väldigt skönt!

    Nu ska jag ta och kila, vi är bjudna på middag hos mina föräldrar idag! *whay*
    Mammas mat är alltid bäst, eller hur säger man?

    Hoppas alla får en trevlig fredag!!

  • Loris

    La till BF listan nu, om någon saknar sitt nick där så är det bara att hojta så lägger jag till det!

  • Loris

    God morgon :) Redan måndag igen, helgerna går på tok för fort. Jag som hade så många planer.. Nåja, nästa helg kanske. ;) Idag går jag in i vecka 23 (22+0), det känns helt ofattbart! 17 veckor bort så kanske man får hålla en helt ny liten människa i armarna. Moyo: hm, det där lät ju mindre trevligt. Hoppas att man slipper föda mitt i renoveringen.. Undrar vart man då ska ta vägen istället, har du möjligen hört något om vart de planerar att hålla till istället? Li81: Nu börjar ultraljudet närma sig med stormsteg, börjar du också bli nervös/pirrig? Jag kan inte hjälpa att känna mig jätte nervös, konstigt nog nästan mer än inför rul

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)