• lysa

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Moyo: Jag hade hoppats att ni nått ett tillstånd av harmoni. Hur länge till är ni två vuxna hemma? Återkom gärna med fler tips du kommer på.

    Jag och maken hade tänkt att han skulle vara hemma ca 1,5 månad på heltid och därefter jobba ca 50% då jag mest troligt kommer att vara snittad (även utan snitt kommer jag nog behöva all hjälp jag kan få). Storasyster kommer även få vara några dagar på dagis à 5 h. Att få amningen att fungera denna gång tror jag kommer vara en stor utmaning då jag behöver vara avslappnad för att mjölken ska kunna rinna till vilket just nu känns som utopi... Men vem vet dottern kanske mognar jättemycket inom de närmaste två månaderna och hon kanske tom börjar sova hela nätter....drömmer...
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa

    Vad härligt med ännu fler bebisar! Ett stort grattis LindaMattias, Lisabettan och Delta1! Tuds lycka till med förlossningen...Håller tummarna...Hur går det för LauraMaria - har jag missat att det kommit någon liten där? Moyo - hoppas att amningen fungerar bättre men kämpa inte allt för länge. Barn mår bra på ersättning också. Amningen med min son fungerade aldrig och jag kämpade i fyra månader med amning, pumpning, ersättning och i retrospekt så var det alldelens för länge. Jag blev en piggare mamma då jag gav upp det hela. Med dottern fungerade amningen utan några större problem.

    Här har inskolningen med dotter börjat och på dag 3 kom förkylning med feber och sedan drabbades även jag och maken. Är såå trött efter nätter med ännu mer bristfällig sömn samt förkylning och börjar gruva mig än mer rörande vad vi gett oss in på med två täta smättningar....Hur ska vi orka? Har inte vågat tänka tanken att den kommande lillasystern ska sova lika dåligt som vår 1,5åring....Nu förstår jag verkligen nanny-konceptet som känns otroligt lockandeGlad. Tyvärr räcker inte ekonomin till...

    Jag hoppas att jag ska orka med yogan på Onsdag och att det ska ge mig en energiboost!

    Appropå det här med att komma i form igen så skulle jag definitvt vilja det. Väger alldelens för mycket nu och vet att jag skulle må mycket bättre av att hitta tillbaka till den form jag var innan förra graviditeten, men det är nog tyvärr ett årslångt projekt eftersom det handlar om jättemånga kilon! Jag tycker det är jättetrevligt med barnvagnspromenader så ifall några av er har lust kommer jag definitivt vara sugen på sällskap.

    Hoppas att ni andra mår bättre!

  • lysa

    Grattis Klaverret, LauraMaria, Tuds och Shioo!!! Vilken manlig dominans det hittills har varit på maginnehållet i tråden...

    Loris: Här är en till som har sömnproblem. Frånsett mitt ofrivilliga vaknande pga dottern förefaller jag ha en tendens att vakna kl 4-5 och därefter inte kunna somna om. Så idag insåg jag i stället för att ligga och vrida mig i sängen så är det det trevligare att sitta framför datorn....Hur gick det förresten med att hitta den barnsängstypen det har på BB? Jag börjar också att bli lite sugen...Lillan skulle ju bli mer skyddad i en sådan från vår andra lilla marodör.

    Jag börjar ha lite dålig koll på när de små underverken tittat ut och jag skulle tycka det vore lite kul med en lista med både BF men också när de smä kommit.

    Pencil: Jag tar föräldrardagar på lillan i magen from nästan 2 månader innan BF, eftersom jag inte kan få havandeskapspenning. Jag skulle inte orka med att jobba och samtidigt är alla symptomen så diffusa att ta på men sammantaget: foglossning, trötthet som nog delvis beror på dottern och emellanåt alldelens för mycket känslor på ytan, vilket gör att det är svårt att motivera sjukskrivning i nuläget.

  • lysa

    Spännande att det verkar vara på gång både för Andrenna och Loris!
    Har det hänt något mer?

    Tack Loris för infon rörande BB-säng - ska ringa och höra om de har någon jag kan hyra

    Klaveret Vad skönt att blåsljudet gett med sig - ska bli kul att ta del av din förlossningsberättelse när du orkar.

    Trist att så många får lida av sina gravidkroppar. Slutet av graviditeten är inte en lek...Jag sa till maken häromdagen att denna graviditet är min sista. Orkar inte må så här någon fler gång... Han kände sig rätt nöjd redan efter förra och deppade inte märkvärt över det uttalandet..

    HannaMaria: Du är inte ensam om att ha bebisen kvar i magen...

    Jag rör mig ytterst lite men skulle egentligen behöva vagga lite mer på dagarna. Är det någon som orkar/har lust att luncha eller ta en liten maklig prommis någon förmiddag/lunch har ett window of opportunity mellan 9-14 då dottern går på dagis.

  • lysa
    Loris: Nämen grattis till lilla tjejen! Kul att det även kan bli små töser i den här tråden! Har ni bestämt namn ännu?

    HannaMaria, Lisabettan & Andra intresserade: Jag lunchar gärna nästa Onsdag!  Det passar mig perfekt eftersom dottern är på dagis. Det är mycket svårare med kvällarna då sonen just nu ligger mellan säsonger så det är både innebandy och fotboll som kan skjutsas till.

    Klaveret: Det kan verkligen vara riktigt jobbigt med amningen och sår. Ibland kan det även underlätta med purelan (ullfett). Hade jättemycket sår med 1:an men med 2:an använde jag purelan i förebyggande syfte och fick inga sår. Vet inte om avsaknaden av sår kan tillskrivas purelan, men det kanske är värt att prova? Köpte purelan på Barnens Hus. Annars är värktabletter inte att förakta. Det kan verkligen vara svårt att få amningen att fungera då man har ont och svårt att slappna av. Skönt att gulsoten håller på att ge med sig!

    Pencil: skönt med sjukskrivning...
     
  • lysa
    Fika/lunchlista för onsdag den 8/9 kl 11.00 utanför Åhléns

    HannaMaria84
    Pencil (om jag är nog kry)
    Sofia76
    Lysa
  • lysa
    Andrenna: Ett stort grattis till sonen! Det är verkligen en stor omställning att gå från att själv styra tillvaron till att ens universum får en ny medelpunkten. Osäkerheten brukar successivt ge med sig...

    LindaMattias: Grattis till båda sönerna! Vilken dramatisk början men tur att de upptäckte kärlförträngningen! Hoppas att båda dina godingar mår bra och att ni snart får landa i er hemmiljö!
  • lysa

    Sitter här vaken ännu en natt. Längtar så efter att ha en bebis och inte vara gravid och hoppas samtidigt att jag inte behöver sitta så här då bebis är utanför magen (ber snällt om en bebis som sooover nattetid..)

    Amning är verkligen en utmaning. Jag har också provat en massa inlägg och mina favoriter tror jag också kom fr minimundus men om minnet inte sviker mig så var de i en silkeblandning. Anledningen varför jag föredrog dessa var dels att de skulle ha en antibakteriell effekt men även att det inte luktade lika mycket blött får om mig då jag använde silkesvarianten.

    Knyttet och K: Så ni städar också på dagis. Det gör vi med. Vi har haft ett uppehåll på 4 år men nu är det åter städ en gång/månad...Hur ofta har ni "äran" att städa?

    Ska försöka ta ett glas vatten och hålla tummarna att jag åter får besök av John Blund.

  • lysa

    Jag är också helt matt. Sover som en kratta är vanligvis vaken 3-5 på nätterna och däremellan gör sig kroppen påmind ett antal gånger. Har inte haft energi över till någon gravidyoga. Det är för mycket på kvällarna med sonens alla aktiviteter, förkylningar hos dottern som är inne på sin första termin på dagis.

    Men det är skönt att ha ett slutdatum. Om inget oförutsett inträffar snittas vi 11/10. Vilket snittdatum har du fått oxytocin? Vi kanske är där samtidigt?

    HannaMaria84: Det verkar hända en del grejer med din kropp...Jättespännande...Själv har jag inte några direkta känningar. Jag skulle önska att lillan sjönk ned så att det fanns mer plats för lungorna...

  • lysa
    Oxytocin: Kul att vi kanske kommer vara där samtidigt. Hur länge har du stannat på BB vid det föregående snittet? Jag själv är inte den mest avslappnade med sjukhusvistelser och är definitvt en hemmavarg. Förra gången kravlade jag mig hem dagen efter, men funderar på att försöka stanna lite längre bara jag står ut. Tror inte att det är lika lugnt hemma den här gången med ett 1,5-årigt yrväder till storasyster.

    Har du någonting du tänker göra annorlunda vid det här snittet jmf med föregående? Andra tips? Jag hade hoppats på en tidigare tid under dagen, men får glatt acceptera att även denna gång fasta längre. Det är så jobbigt att fasta när man är gravid...Sedan tror jag att jag gör som tidigare och käkar minifom i förebyggande syfte. Annars lät ju din idé med att vara barnfri helgen innan lockande, men vi har tyvärr inte mor och farföräldrar på orten och Mamma kommer ned på Söndag för att ta hand om lillan Söndag-Tisdag och det är typ max hon kan tänka sig vara borta från hemmet.
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)