Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Moyo skrev 2010-05-10 18:03:49 följande:
    LindaMattias:Vi travade runt stan från tio till tre och jag kom hem med en tunika (svart med beige mönster i ringningen och nertill), en ljungfärgad kort tunika och en grågrön kofta med tre knappar upptill (så magen får fritt spelrum). Allt hittade vi på Kappahl och de har inte ens gravidavdelning.  Nu får maken hjälpa mig med beslutet vilken kombination jag ska välja: svart tunika och grågrön kofta eller ljungrosa tunika och en svart kofta. Svarta byxor blir det till, de enda "snygga" gravidbyxorna jag äger. Jag hade tänkt mig en tunika med halv eller trekvartsärm och nu med sommaren i antågande så är det mest bara linnen i affärerna. P.op hade ingenting "snyggt" utan mer basic-plagg och någon skjorta som inte fanns i storlek. Lindex hade byggkaos så där var vi glada att vi ens hittade ut igen, Lilla mirakel hade också mest basic-plagg, H&M hittade jag ingenting att prova på ens. Nä, nåt av de två alternativen får duga, jag kan då säga att jag gjorde mitt bästa.

    Tycker det där onda låter som ligament-ont. Det kan verkligen hugga till rejält, men är du orolig eller det kommer igen så tycker jag att du ska kolla med BM för säkerhets skull.
    Du blir säkert fins i dina nyinköpta plagg. När man är gravid är man ju också ursäktad om man inte kommer i vackraste balstrassen. Det kan helt enkelt inte bli fel =)

    Ja, jag tror att det var ligament-ont. Idag känner jag inget. Bara lite spänt i nedre delen av magen.
  • LindaMattias
    Loris skrev 2010-05-10 20:25:35 följande:
    <3Angående läkaren så var det en ganska stor man, jag la tyvärr aldrig märke till hans namn, dumt nog.. Jag har hört att det är fler som har stött på en riktigt obrydd, arrogant manlig läkare via spec.mödravården och kvinnokliniken, det är säkert samma..
    Den här hemska läkaren som flera av er känner till, han är alltså på specialistmödravården? Bläää, jag som ska på läkarbesök nästa torsdag. Hoppas att jag får någon annan. Gör alla gravida läkarundersökning?
  • LindaMattias
    Andrenna skrev 2010-05-10 20:45:19 följande:
    När det gäller gravidkläder tycker jag det finns dåligt utbud. Känns verkligen så trist att LM ska upphöra. De kör 20 % denna vecka o så ökar de rean med ytterligare 10 % för varje vecka ända upp till 50 %. Var in dit på lunchen idag och det var jättemycket folk, hade inte riktigt tid att köa. Köpte mina mammajeans där tidigare i våras och de är det bästa köpet jag gjort tror jag. Jag tycker inte gravidkläder är anpassade att kvinnor faktiskt har olika kroppsbyggnad redan innan graviditeten, utan jag tycker t ex kejdorna har kläder som är stöpt i samma form. Byxor har varit jättesvårt att hitta men då kom räddningen LM.
    Javisst är utbudet dåligt. Jag hade också världens problem att hitta just byxor. Provade flera par på HM, men hjälp vad illa det blev. Det känns verkligen som att de tror att alla ser ut på ett och samma sätt. Hittade också på Lilla Mirakel. Trodde först att de skulle vara svindyra, men jag betalade 350 kr.

    Nu är det bara en arbetsdag kvar på veckan. Fantastiskt! =)
  • LindaMattias
    LauraMaria skrev 2010-05-10 20:50:02 följande:
    I helgen fick jag panikstressen och åkte till Babyproffsen för att köpa barnvagn. Blev en Brio Happy Classic, allt i svart. Superfin! Och jag tyckte personalen där var superbra, kändes proffsigare än på Barnens hus tyckte jag personligen.Det där med gravidkläder är supersvårt.

    LindaMattias, Det där med sparkarna beror nog lite på hur bebisen ligger också. Jag får för mig att den ligger med fötterna inåt och sparkar då jag känner lite mindre. Men mitt lilla hjärtegull sparkar mycket då jag sitter ner framför datorn på jobbet medan jag får för mig att hon somnar/blir lugnare då jag rör på mig. På nätterna då jag vaknar är det oftast värsta livet, kanske just därför jag vaknar;)Hur är det med tvillingarna? =)
    Hej, länge sedan du var här ionne och skrev. Åh, har ni köpt vagn?! Så roligt!! Vi ska också ha en helsvart. Jag håller helt med om att personalen på Babyproffsen är superbra. Efter att ha sett solsidan var jag beredd på att bli pålurad det allra dyraste, och saker i överflöd, men säkerhet och lågt pris var det de rekommenderade i första hand. Verkligen hjälpsamma och trevliga!

    Tvillingarna mår mig veterligen bra. Det sparkas och levs om, och jag längtar så tills jag ska få se dem igen 20 maj. Jag känner också av mycket om jag sitter ned. Ska du få göra något fler ultraljud eller är det mest med tvillingar som man får göra fler?
  • LindaMattias
    LauraMaria skrev 2010-05-10 20:53:19 följande:
    Jo, det där med smärtor från ligamenten. Jag har det också och mest på nätterna då jag ska vända mig hastigt eller om jag nyser. Jag vaknar och skriker nästan rakt ut...ja, det känns ju som att ngt ska gå sönder....fruktansvärt.
    Aj, det låter inge skönt! Det låter som det jag hade igår. Har du haft så hela graviditeten eller kommer och går det?
  • LindaMattias
    Starla skrev 2010-05-11 12:06:38 följande:
     LindaMattias: Ja byta panel på ett souterränghus kan ju få vem som helst att tappa gnistan. Vi ska måla om huset i sommar också med lite hjälp av svärisar. Vet inte hur mkt jag kommer att orka då men jag ska göra det lilla jag kan.  Innan dess; ska det komma gubbar och byta fönster och sätta in altandörr. Jag känner lite som du; bäst de kommer när de ska annars blir jag nog inte rolig att ha och göra med.  Värsta tänkbara scenario: de byter fönster i vardagsrummet precis när vi kommit hem från BB. Så fram med piskan! Haha! 

    Loris: Ja, du har så rätt. Varför kan de inte bara vara nöjda och glada? Jag tänkte lite sådär också; vi väntar också en tjej så grönt blir alldeles utmärkt!  Jag har inte heller gjort några inköp förutom beställt barnvagnen men jag har för mig att man får lämna tillbaka den om nåt går fel.  Usch, det är hemskt att man ska vara så skrockfull men jag är verkligen livrädd (fastän jag inte låtsas om det såklart) för att det ska gå på tok. Min svägerska förlorade sin bebis en vecka innan BF då förra året. Som tur är fick de en till flicka nu i September och det gick hur bra som helst men jag kan inte riktigt släppa det helt.  Fast jag tänker inte på det varje dag men är extra tveksam till att köpa nåt.  Däremot går jag och känner (och kikar förstås) på bebiskläder, hur stört det än låter. haha!  Var inne på Lindex och blev förvånad över hur olika kläderna var i kvalité. Vissa var supersträva medan andra mjuka som en babystjärt! Men det är klart.... jag har ju en hel väska med ärvda babykläder alá superrosa så varför ska jag vilja köpa nytt?  Delta1: Åh vad härligt det lät med en tur utomlands! Det skadar inte i det här fortsatta aprilvädret!  Inget möte för oss på FK, jag borde också gå. Det kanske är som du säger att det inte är så krångligt men vore ganska skönt att få det berättat istället för att försöka bli klok genom alla blanketter. De har ju en tendens märkte jag iochmed havandeskapspenning att vilja ha mkt papper. Det där med att få jämställdhetspengar alá 13500:- eller vad det var lät inte dumt! Näe vet ni vad, nu har jag svammlat nog!  Jag hoppas att ni har en bra dag!
    Ja, jag vet, det börjar bli ett skämt med mina inlägg sm är 100 på rad =), men det var ju så mycket intressant att skriva om... Sorry. Det här är det sista.
     (for now)
    Måla är lite roligt tycker jag, såvida man slipper stå på en stege och balansera. Du får ju hjälpa till så gott du kan. Ingen förväntar sig så mycket från gravida. Du kan ju serva med fika! :) Det brukar ju vara populärt. =)

    Det är min svärfar som förmedlar kontakterna med byggarbetarna. När vi igår återigen tjatade på honom att vi vill ha ett prisförslag samt tidsplan denna vecka, så tyckte han att vi var påstridiga. PÅSTRIDIGA!!?!?! Då har han inte sett en påstridig Linda. Nu har vi valt bort en man för arbetet och satsar på en annan. Min man och han ska kolla på väggen imorgon bitti. Ja, tur att det börjar hända något så att piskan kan stå lugnt kvar i garderoben ;)
  • LindaMattias

    Jag tycker att tjejnamn är lättare än killnamn. Vi har tänkt att vår pojke (om det nu är en pojke som de tror) ska heta Freddie den som inte visar sig blir antingen en Livia eller en Filip. Vi har andranamn och hela baletten klart =). Hoppas bara att våra namn passar på de som kommer ut.

    Fantastiskt med långhelg!!! =) Hoppas att vi alla får njuta av sol och värme.

  • LindaMattias
    Andrenna skrev 2010-05-12 20:16:49 följande:
    Hej allihopa!Jag tycker att tjejnamn är mycket lättare än killnamn. Vi hade redan klart med tjejnamn när vi fick veta att det är en liten kille därinne så det var bara att tänka om=). Vi har några namnförslag på killnamn men inget bestämt: Hjalmar, Ruben, Harry, Arvid, Malte, Henning, Rasmus. Men vi får se vad han heter när han kommer ut, d v s om han passar till något av dessa. Andranamn har vi redan klart, det var lustigt nog lättare att bestämma sig för det.Underbart med en långhelg nu. 4 dagar ledigt känns inte helt fel. Inleddes idag med grillbuffé på Droskan med min kära sambo. Trevlig helg på er allihopa!
    Gulliga namn! =) Vad har ni bestämt för andranamn då? Andranamn var absolut lättare! Men även där har jag finare kvinno-släktnamn. Men det är ju så kul att få döpa efter människor man älskar/älskat. Våra fullständiga namn är:

    Freddie Oskar Mattias
    Livia Linda Kalista
    Filip Jerker William (tor jag)

    Om det skulle visa sig att de sett helt fel på ultraljuden och vi skulle få två flickor så gillar jag Gry.

    Grillbuffé på Droskan lät jhur trevligt som helst. Själv fick jag äta min middag i ensamhet då min man valde att meka för länge. =( Gladare miner idag när solen skiner och vi är lediga!! =) Kanske skulle kratta lite...
  • LindaMattias
    Moyo skrev 2010-05-13 10:23:40 följande:
    Ibland känns helgdagar helt värdelösa... Jag fick sitta uppe med lillan mellan midnatt och tre så fogarna och ryggen är på uselt humör idag, undrar om barnet håller på att få öroninflammation för tredje gången på 2½ månad.  Så less!Tio i åtta ringde svärfar och fick upp hela familjen, vi brukar i vanliga fall redan har ätit frukost då, men det var ju typiskt att han skulle ringa så tidigt just idag för att säga att han skulle komma förbi klockan elva. Jag ville ha sovmorgon!Jag måste sätta om mina gurkplantor, helst idag men definitiv i helgen. Dags att städa ut allt rat ur växthuset så vi kan sätta ut elementet och plantorna kan flytta från tvättstugan. Säger som råttan i Askungen - "jobb, jobb och jobb...". Och det här är 100% självförvållat till på köpet! Men hemgurka är ju väldigt gott också.
    Aj aj aj med sjukt barn och ont i ryggen. Hoppas artt du har hunnit vila lite mellan trädgårdssysslorna. Det tar verkligen på att göra små sysslor i trädgården med mage har jag insett idag. Hoppas att din gurka blir fantastisk så att du får lön för mödan =)
  • LindaMattias
    Andrenna skrev 2010-05-14 22:19:23 följande:
    LindaMattias: Vilka fina namn. Jättegulliga!! Andranamn på vår gosse blir nog Karl(min kära sambo heter det i andranamn så då får han heta lite efter sin pappa), jag skulle nog kunna tänka mej att han fick heta t ex Hjalmar Karl André. Men som sagt förstanamnet är svårt att bestämma sig för. Vi har så många alternativ och vet inte riktigt vilket som är bäst. Vilken helt underbar dag idag. Har inhandlat två klänningar på Kappahl. Sedan solat på altanten och grillat med vänner på kvällen. Nu blir det en film i soffan. Helt rätt dag att ta ut en semesterdag.Trevlig helg på er allihopa.
    Ja, det finns många fina namn... Hoppas bara att ens favoriter passar den/de som kommer ut.

    Verkligen helt perfekt väder flör en ledig dag. Såg att ni låg och pressade när vi körde förbi idag. =) Jag har planterat lite i blomlådorna och fixat lite här ute. Det var varmt och jobbigt, men vårträdgården tar sig =). Snart soivdags. Sov så gott!!
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)