Inlägg från: Lisabettan |Visa alla inlägg
  • Lisabettan

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Knyttet och K: betalade ni resan med kort? Våra tjejer fick vattkoppor så vi fick ställa in en resa över valborg. Via kortföretaget fick vi tillbaka allt utom skatter, men skatter fick vi tillbaka från flygbolaget, så i slutändan fick vi tillbaka rubbet (och inom en vecka!). Blev förvånad över hur bra försäkring man har via kortet.

  • Lisabettan

    Blä!!! måste få gnälla lite. Har varit på mvc i morse och kommer behöva gå på täta kontroller för havendeskapsförgiftning (inte utvecklad än tack och lov) plus att lilleman visar tendenser på att vilja kommma ut. Kan inte EN graviditet iaf få vara normal! Jag som var så glad över att slippa kryckor och faktiskt kunna gå denna gång, men nu ska man ligga i sängen till lungorna är färdiga.

  • Lisabettan

    Loris: hade det med 1an, nu har jag haft protein i urinen rätt länge (3 senaste gångerna, så från v. 19), men nu var det +3, och blodtrycket har stigit. Men som sagt, inte havandeskapsförgiftning än. Förmodligen är det väl att jag hade det med 1an som gör dem extra uppmärksamma (min gissning)

  • Lisabettan

    Är hemma efter en semestertripp. Skulle vila eftersom värdena inte var så fantastiska, men tiggde om att kunna åka iväg så nu har jag fått spana in förlossningar/MVC i södra sverige för att kunna ta prover. Träffade en BM som fick mig att bli alldeles stum. Hade glömt papprena och då sa hon käckt "så då är du papperslös precis som zigenarna". Och det var inte den enda helknäppa kommentaren... Men, det otroliga är att värdena har blivit bättre!

    Hoppas det går bra för er andra som kämpar på!

  • Lisabettan

    Moyo: Grattis! Vad skönt att allt gick bra trots att han ville ut tidigt.

    Li 81: Vad trist med dåliga värden igen. Men skönt att få en tid för igångsättning, det blir säkert superbra.

    Fikar gärna nu till veckan. Fler som kan på onsdag kväll?

  • Lisabettan

    Åh vad spännande med fler bebisar på väg. Längtar så, är spyless på att vara gravid och jag har bara gått 34+ veckor. Har börjat inse att det kan vara 9 veckor kvar om jag har otur. Hade en massa onda sammandragningar och var tvungen att ta det lugnt tidigare, men nu när det är "fritt fram" så är det stendött där inne.

    Ni som varit på förlossningen/BB, får man inte jättebindorna och nättrosorna nu för tiden? Den storleken man fick där går ju inte (mig veterligen) att köpa själv...

    Fikalista för tisdag den 3/8 klockan 19:00 utanför Åhléns.
    Klaveret
    Pencil
    LindaMattias
    HannaMaria84 , troligast, jobbar natt
    Syster Maria
    Andrenna
    Lisabettan

  • Lisabettan

    Loris: menar du att i vissa ställningar så kan bm hålla emot på något sätt så att man inte har lika lätt för att spricka? Läste om det när jag väntade tvåan och har för mig att det inte har lärts ut på utbildningen jämt så att det också beror på om den bm man har kan tekniken. Men fråga din bm, hon lär ju ha bättre koll än mitt fiskmåsminne. Men sen måste det ju också bero på hur man är skapt. Förra gången gick jag från öppen 7 cm till bebis ute på tre värkar utan att spricka.

    Knyttet: Fick också papper från FK men tydligen är det något som de skickar ut per automatik när de får in moderskapsintyget. Jag behövde iaf inte skicka in papprena (uppdaterade sgi i maj). Ring och kolla.

  • Lisabettan

    Har fått vara inne på förlossningen en sväng i helgen, men ingen bebis fick man med sig hem inte utan bara medicin och tid till specen. Skall väl inte klaga, är ju bara i v35+. Men medicinen är inte så bra att kombinera med bilkörning, så en fråga: någon från H-sund som skall på fikat imorgon? Kan få skjuts in till stan men inte hem eftersom flickorna sover då.

  • Lisabettan

    Grattis Li81!!! Vad härligt med lite bebisdoft även om du säkert är medtagen efter snittet.

    Har varit på specen idag. Blä för alla dessa kontroller. Nu vill jag ha nykläckt bebis här hemma istället!

  • Lisabettan

    pencil: med första barnet jobbade jag till 6v innan bf. Blev då sjukskriven. Det var jättejobbigt psykiskt, för jag var tvungen att vara sängliggande=dötrist samtidigt som jag var jätteorolig för barnet. Med andra barnet jobbade jag till dagen innan, men då 50%, hade då varit sjukskriven halva graviditeten och fick taxi till/från arbetet betalt av FK för att kunna jobba. Min stora skräck var att behöva bli sängliggande även då, så det var jätteskönt att kunna jobba. Nu tänkte jag jobba till det är dags (heltid).

    Vi har nog fixat det mesta inför bebis. Måste bara inhandla pyjamas i minsta storleken och hyra babyskydd. Men nu när vi vet på ett ungefär när det är dags känns det lättare (blir igångsatt). Och lättare att greppa för storasystrarna, nu kan vi ju säga att det är si och så länge kvar.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)