• lysa

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Vi har också äntligen varit och tittat på barnvagn. Provkörde ett antal olika. Var inne på att jag ville ha barnen mot mig men dottern är redan nu inte långt ifrån att ta med huvudet i sufletten. Så Emmaljunga syskonvagn gick bort och så även Teutonian dvs barnvagnarna då jag kan ha dem mot mig. Kvar fanns Babytraveln och Urban Jungle som hade en leveranstid på 6 månader! Kände mer för Urban Junglen då den upplevdes mer lätthanterbar men ett antal tusenlappar dyrare. Vet inte riktigt om jag kan motivera det...Min filosofi är att försöka ha möjlighet att vara hemma mycket med barnen och det gör ju inte plånboken fetare. Tyvärr krockar mina konsumtionstendenser ganska ofta med dettaTungan ute....Sedan var det ju det här med leveranstider, men jag hittade ett alternativ på nätet med kortare leveranstid så det kanske löser sig...Klaveret hur gick det med med barnvagnsbeslutet? Knyttet och K härligt att redan ha ett stabilt och kärleksfullt förhållande till några barnvagnar! Jag lider själv av syndromet "gräset är grönare på andra sidan" när det gäller barnvagnar.

    Tuds:
    Så bra med en större lägenhet och på det området ni vill bo! Förstår att flytten inte ligger optimalt i tiden, men det ni skulle kunna överväga är att överlappa lägenheterna en månad för att minska stressen om ni inte har möjlighet att anlita släkt och vänner till flytten. Jag har flyttat rätt mycket. Sonen som är 10 år konstaterade att han flyttat 6 gånger. Det jag skulle göra om jag hade resurser är att packa lådorna innan och markera med det rum det ska till samt innehåll på sådan där täcktejp (man kan lätt dra bort den textade tejpen då kartongen är tömd). Använda riktiga flyttkartonger och leja en flyttfirma för transport av hela bohaget. Vi bor också i en 4:a vilket har gjort att jag nu köpt "Rensa i röran med feng shui" för att bli motiverad att röja för just nu finns det inte riktigt plats för en trebarns-familj...

    Loris:
    Trist med sjukdomar och bristande sömn. Jag fixar inte sömnbrist för närvarande så maken får ta det mesta nattetid. Hoppas du håller dig frisk till på Måndag....


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Klaveret:
    Härligt att ni har bestämt er och att ni redan fått den levererad! Vad blev det för färg på basen och suffletten?

    Maken har blivit rejält förkyld idag så jag vet inte riktigt hur det ser ut med Måndagens kvällsfika...Får utvärdera läget imorgon efm.
    Lysa med Son-00, Dotter-09, BF 22/10
  • lysa

    Inser att jag är rätt internet-beroende efter routern kraschade i veckan så vi har varit internet-lösa...Har inte haft koll på något inser jag: familjeliv, hemnet och alla internet-tidningar...Det känns otroligt skönt att maken har installerat en ny igen - helt klart värt tusenlappen!

    Moyo - det är lugnt att det inte blev något. Efter att maken varit dålig i helgen/början på veckan har även dottern varit jättehostig, så det här med sömnbrist känns igen...Vi åker troligen bort nästa vecka på Torsdag och på Onsdag ska jag till Specen för att disskutera snitt. Ev Tisdag förmiddag skulle kunna fungera. Hur ser din kalender ut? Kul med IKEA. Vi hade ordnat barnvakt för att åka i helgen, men det blev inget pga sömnbristen som en konsekvens av dotterns hosta...

    Pencil - Vi har heller inte gjort klart vår barnvagnsinvestering... Jag velar av och till. Inser att min beslutsförmåga verkar vara hormonellt påverkad.

    Loris - Härligt med de små bebiskläderna...Har du kvar mycket från dottern? Får de plats? Vi har förvarat vår dotters kläder och blöjor i det väggfasta skötbordet och det finns inte riktigt plats för lillayster så vi måste börja tänka kreativt/besöka IKEA för förvaringslösningar.


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Hej alla i tråden!
    Det var verkligen länge sedan. Jag har skummat igenom flera sidor - kul att fler har hittat hit och trist att alla inte får må så bra....Hoppas att det vänder Li81!
    Vi har varit bortresta bla till stugan i Västernorrland och haft en del projekt med hyreshuset i Luleå. En vistelse i den primitiva stugan gör verkligen att man uppskattar bekvämligheter som: drickbart vatten ur kran, diskmaskin, toalett mmGlad Jag älskar att vara hemma i Umeå!

    Jag känner mig lite piggare vilket jag nog får tillskriva järninfusionerna. Har haft det jättesvårt med järntabletterna så nu har jag fått järn i blodet i stället och Hb´t är nu 131 vilket känns lysande. Dock är min kropp jättetung men det beror nog främst på att jag inte hann gå ned mina graviditetskilon mellan graviditeterna. Ligger tyvärr på +14 kg innan jag blev gravid och det känns i lederna för nu har jag gått upp 7 kg ytterligare. Men trots allt så är det bara extrakilon och om man bara har lite energi över så fixar man en viktnedgång. Problemet efter dottern har varit att hon sover som en kratta och jag har verkligen varit så trött...Det som har gett mig mest artificiell energi har tyvärr varit coca cola som även innehåller rätt mycket kalorier...

    Angående förberedelser så måste vi nog börja komma igång lite mer. Vi har ju ännu inte fixat vagn eller rensat i röran så att "lillasyster" får plats....
    Lysa med Son-00, Dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Moyo:
    Grattis till sonen och vad roligt att du mår så bra! Vad otroligt stor han var för sin ålder. Var dottern också stor? Kom hon också lite tidigt? Grattis än en gång!
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa

    Fick just tid till mitt snittsamtal på specen. Det blev 7/9. Är det någon fler i tråden som troligen kommer att snittas? Födde sonen vaginalt och hade smärtor i svanskotan ett år efter och därför blev det snitt med dottern och hade tänkt snitt även denna gång, men upplever ändå viss ambibvalens...Det här med att barnet ska ut väcker verkligen en hel del tankar...

    Vad spännande att det snart kommer fler tråd-bebisar. Är det Starla som är på tur efter Moyo?

    Moyo: Det verkar verkligen som att du får stora barn. Hur går det för sonen? Har ni fått lämna barn 4?


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Jeanyn:
    Efter min första förlossning som resulterade i smärtor då jag satt i ett år var jag helt övertygad om att om det någonsin blir någon fler gång så skulle det bli snitt och jag snittades med dottern -09. Började tyvärr på ett lågt blodvärde och blödde en hel del vilket ledde till blodtransfusioner. Klarade mig i övrigt bra på alvedon och voltaren och upplevde det smärtmässigt otroligt mycket lindrigare än en vaginal förlossning. Återhämtningen var också kortare. Eftersom sonen var 9 år då lillasyster kom var det inte några problem med lyft osv. Amningen som inte fungerade med första fungerade bra med lillasyster mycket pga att jag inte var lika smärtpåverkad och förmodligen kunde slappna av bättre. Vi gjorde även så att pappan var hemma den första 1,5 månaden och skötte markservicen vilket förmodligen också gav förutsättningar för amningen.

    Det som talar emot snitt är ju att det trots allt är en operation och att jag ej kommer att kunna  lyfta 1,5-åringen till en början, men det positiva överväger.

    Hur tänker du runt snitt kontra vaginalt?

    Li81:
    Ett igångsättningsdatum innebär i alla fall att graviditetsutmaningen börjar närma sig slutet för dig och jag hoppas att det trots allt känns skönt! Det verkar verkligen som att du fått kämpa nästan hela graviditeten igenom. Lämna gärna en liten rapport hur det gick på specen.

    Delta:

    Vad spännande att det börjar bli nära för dig också...Berätta gärna hur det går för dig!

    Texasaurora:
    Välkommen! Kul att du hittat hit!
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Loris:
    Jag har för mig att dom hade info på BB rörande uthyrning av den sängtyp som de hade där så jag skulle ringa dit om jag vore du. Kul att det såg så bra ut hos BM. Har ditt blodtryck normaliserats?
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa

    Är nu tillbaka i Umeå efter ytterligare en tripp till hyreshuset och släkten i Luleå.

    Åh...Härligt att det dykt upp fler bebisar - grattis Li81 och Kramissara. Fint namnval på lilltjejen - det är samma namn som vi troligen kommer ge lillasyster!

    Moyo - skönt att sonen är utskriven! Hoppas på att kunna få ta del av trix att få en harmonisk familjesituation med en liten som blir storasyster i rätt tidig ålder. Har ni några idéer runt att få storasyster att fortsatt känna sig viktig och knyta an till sitt lillasyskon?

    Lisabettan: Hur långt bort är igångsättningen?

    Angående bil har vi äntligen gjort investering i ny bil. Det blev en kompromiss dvs att jag fick backa från 7-sitsig till makens idé om kombi med roligare motor. Men kombi för oss är en rejäl uppgradering då vi tidigare bara hade tillgång till 4-sitsiga bilar. Jätteskönt att ha det gjort...

    Angående gravidyoga blev jag också inspirerad så jag skickade en webanmälan - hoppas att det kan hjälpa min kropp lite grann. Bara på de senaste 3 veckorna har jag svällt ut och den vänstra fogen låter mig inte glömma sin existens...Sedan tror jag verkligen att jag behöver sysselsättning. Två månaders väntan till är ju länge....

    Ska börja skola in dottern på dagis på Måndag men om allt flyter på så hänger jag gärna med på fikat på Onsdag.

    Fikalista för onsdag den 18:e Augusti. Vi ses utanför Åhléns kl 11.00.
    Klaveret
    HannaMaria84
    Lysa


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa

    Gahh...Min gravidhjärna är inte på topp! Alltså hon kommer ju bara vara på sin tredje dag på Onsdag så jag fixar nog inte att hinna till fikat så jag tar bort mig från listan, men jag hänger gärna på framöver...

    Fikalista för onsdag den 18:e Augusti. Vi ses utanför Åhléns kl 11.00.
    Klaveret
    HannaMaria84

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)