• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Monchhichi:
    Mitt järnvärde är också på nedåtgående, hur illa det är får jag veta på måndag. Förra gången lyckades jag hålla en acceptabel nivå med Blutsaft eftersom tabletterna fick min mage att slå knut på sig totalt, har sagt i flera veckor nu att jag skulle börja med Blutsaft igen, men det ska ju tas en viss tid i förhållande till mat och det missar jag alltid...

  • Moyo

    Lillebror:
    Det är inte lätt när man inte riktigt klickar med sin BM. Jag känner mig inte trygg med den jag har, men nu när jag har kontakt med Aurora och specen så kommer jag nog inte att byta. Blir det tveksamheter kommer jag att gå förbi henne och kontakta NUS direkt. Jag uppskattar inte alls hur jag bemöttes när mina värden närmade sig gränserna för HF förra gången, men naturligtvis ville ingen oroa mig även om det nog hade varit på sin plata att be mig varva ner lite. Jag upplevde inte att jag hade tid, men med en markerad varning hade jag i alla fall försökt.
    Jag vågar inte klaga på något till BM eftersom det ordinarie svaret jag alltid får på alla funderingar jag har är att jag borde väga mindre vare sig det gäller foglossning eller huvudvärk...
    Hur som helst så tycker jag att du ska fråga om att byta BM om du har möjlighet, man ska inte känna att man måste bita ihop och överleva när deras jobb är att stötta.

    sofia76:
    Samma tanke som jag hade. Hängde med i tråden i det tysta tills tiden var rätt.
    Välkommen!

    Helgen har gränsat till miserabel, förbenade feber! Lillan sov kasst natten mot lördag, klockan två hade hon dryga 38 grader så det var ju inte konstigt. Nu ligger vi fortfarande kring 38 grader med Alvedon var sjätte timme, men efter att ha sovit gott idag efter lunch så orkar hon i alla fall leka. Hoppas att det vänt nu, men ska ändå ringa HC imorgon och se om någon kan ta sig en titt i hennes öron. Inte ens två veckor sedan vi slutade med Kåvepenin. Suck!

    Fika tycker jag låter trevligt! Någon som tycker att tisdag skulle funka?

  • Moyo

    Startar upp en fikalista och föreslår 19.00.

    Fika
    Tisdag 4 maj 19.00
    Moyo

  • Moyo

    Vad kul, oxytocin!
    Nästa gång får vi välja en annan dag, Klaveret. Det skulle vara kul att ses.

    Hoppas fler vill haka på! Någon som vill bestämma vart?

    Vi har varit till BM idag och jag måste säga att jag känner mig överlag ganska nöjd. Det jag har svårt för är hennes laidback attityd när det gäller testerna (tar ni Hb, urinprov, BT varje gång?). Det känns som om jag krusar henne när jag ber att få ta de vanliga mätningarna varje gång istället för att gissa att allt ser ut som förra gången. 
    Hb ligger stabilt på en okej nivå, blodtrycket lite högre än sist, men gott och väl inom normalen. Sf-måttet är större den här gången, men om jag låg strax under normalen förra gången så ligger jag väl bara strax över nu. När jag suckade över mina 5 pluskilon så log hon bara och tyckte att det lät som det skulle. Hennes inställning till vikten kan jag inte klaga på just nu i alla fall! 

    Var skaffar man sig ett foglossningsbälte förresten? Jag frågade BM, men så lyckades vi ramla in på mina icke-besvär med dottern så jag fick inget svar...

  • Moyo

    Fikaställeförslag:
    Café Göteborg (vid Droskan) eller Wayne´s Coffee mitt i stan?
    Café Göteborg har riktigt bra matalternativ, tycker jag. Hur det är på Wayne´s vet jag inte.

  • Moyo

    Tack för det trevlig fikat tjejer! Det måste vi göra om!
    Är helt "bakis" idag, både fysiskt och mentalt, men det var så värt det. Haha! Idag blir det en tur till Skellefteå och justera rygg och nacke så förhoppningsvis kommer jag hem som ny ikväll igen. Lillan ska få spendera dagen med mormor, så vi ska göra oss klara att fara så vi kommer fram före lunch (dags att ÖKA!).

    Lillebror:
    Tummen upp för att du bytte BM och lycka till idag!

    Loris:
    Låter inget vidare det där, men helt rätt av BM att skicka dig vidare.
    Högt BT orsakat av graviditeten är vanligare än HF och kan behandlas med framgång, men bäst skulle naturligtvis vara om allt såg bra ut med några dagars vila ändå. Hoppas det ger med sig.

  • Moyo

    Starla:
    Havandeskapsförgiftning hittar man nog oftast hos BM eftersom de vanligaste tidiga symptomen är högt BT och protein i urinen. Andra symptom som man kan märka av själv är synrubbningar (blixtar/sjärnor), ont i epigastriet (levern), envis huvudvärk och (extrem) vätskeansamling som inte stannar i händer/fötter. Får man sådana symptom ska man ringa och be att BM kollar BT/urin för att se om det kan vara HF.
    Man "ska" ha tre eller fler symptom för att få en diagnos (även om det finns undantag för den regeln).

  • Moyo

    Andenna:
    Hej och välkommen! Ni ligger ganska lika med oss. Vi ska ha vår tvåa i månadsskiftet aug-sep.

    Jag hade en bra dag i Ske-å, känns som om jag är någon centimeter längre nu när ryggen är rak.

    Starla:
    Gick det bra hos BM. Jag har också svårt för nålar, inte så att det gör ont men det är läskigt!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)