• lysa

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Angående amning:

    Efter första barnet var jag övertygad om att amning och jag var ett svårmatchat kapitel. Jag hade sår, hade mycket ont från min brutna svanskota och var väldigt stressad över anmningen och hade ett mycket litet stöd av min dåvarande sambo. Eftersom sonen inte gick upp i vikt som han skulle så blev jag allt mer stressad. För honom räckte inte enbart bröstmjölken så han fick ersättning också, men för att öka mjölkproduktionen så skulle jag också pumpa. Kommer ihåg hur helt matt jag var! Allt cirkulerade runt maten. Amma-Göra ersättning-Pumpa-Amma-Göra ersättning-Pumpa. Kämpade i retrospekt alldelens för länge dvs ca 4 mån. Jag önskar att BVC då hade varit mer stöttande i att sluta amma.

    Inför barn nr 2 nio år senare hade jag bestämt att inte kämpa med amningen på samma sätt men att ge det en chans.
    Med barn nummer två funkade det i princip problemfritt. Den lilla damen var mycket intresserad av amning och "kämpade" på ett helt annat sätt vilket förmodligen fick igång mjölkproduktionen. Jag åkte dessutom hem dagen efter snittet och har en underbar stöttande man som skötte alla markservice, så jag fick sitta i min soffa i mitt egna hem i lugn och ro. För mig personligen tror jag att stöttning är jätteviktigt men även att vara i hemmijö. Blir stressad av sjukhus. Dessutom att slippa ha ont på samma sätt som efter första förlossningen var verkligen guld (även om man naturligtvis inte är smärtfri efter snitt men jag kunde sitta och för mig var det guld{#lang_emotions_smile})

    I perioder kändes det som om hon bodde vid bröstet. Ammade dottern tills hon var 13 månader mot slutet enbart nattetid. Blev gravid då dottern var 10 månader så de sista månaderna var lite kämpiga då jag helst bara ville sova på natten..


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 21/10
  • lysa

    Välkommen Kramissara & Syster Maria - jättekul att vi blir bara fler och fler...

    Ang spec-MVC så ligger det i "nya huset" på sjukhusområdet bredvid geriatriken. LindaMattias förstår verkligen ditt parkeringsdilemma - det är ju jättesvårt att hitta p-plats. Vi ska dit på Onsdag men det blir troligtvis inte bil för oss utan vi promenerar. Det är äntligen dags för rul! Förresten vad blev det för vagn för er?


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 21/10
  • lysa

    Nu har vi också äntligen fått vara på dateringsultraljudet!. Väldigt nervöst och spännande och nu vet vi att vi väntar en liten tjej{#lang_emotions_smile}. Jag trodde att det var en kille men jag hade fel...

    LindaMattias: Babytravel Dublin verkar fin! Vi har funderat på den, urban jungle och emmaljunga twin nitro....Vi har inte kommit lika långt som er i beslutsprocessen.

    Jeanyn: Vi är nu i Luleå för att hyra ut lägenheterna så lägenheterna är tyvärr i "fel stad", vilket det även kan kännas för mig ibland... Inte helt lätt att bo i Umeå och ha hyreshus i Luleå.

    Li81: Ja, så här tidigt vill man ju inte besöka förlossningen. Bra ändå att BM tog dig på allvar och undersökte dig. När ska du på specen?

  • lysa

    Tack för gratulationerna{#lang_emotions_laughing}! Det känns verkligen roligt att veta att vi har en liten tjej där inne. Fördelarna är ju att jag handlade ganska mycket till vår dotter som är 14 månader och det blev mycket tunikor, rött och rosa. Jag som sa innan dottern att jag tyckte mest om unisex kläder{#lang_emotions_smile} och att det minsann inte skulle bli några rosa plagg....Tänk hur det kan bli...Rosa är ju bara så fint (tycker jag nu)...Angående shopping har jag ännu inte kommit igång, men eftersom jag hade en tradera-säljande period så har jag inte så mycket kvar i de minsta storlekarna - så lite borde jag få shoppa! Hur går det för er andra?

    Skönt att vara tillbaka i Umeå. Vi har troligen hyrt ut lägenheterna, så vi skickar kontrakt idag. Känns otroligt bra...Nu är det bara deklarationseländet. Jag hoppas på fint väder idag så jag och dottern kan tillbringa lite tid i lekparken så att maken får lugn och ro för att göra deklarationen.

    Loris: Har du hunnit shoppa mycket babykläder? Tycker din dotter om att gå i butiker? Min dotter har en fas just nu där hon inte alltid tycker det är kul att vara i barnvagnen och jag orkar inte riktigt bära min 13 kilos guldklimp så att dra i väg till Strömpilen för att titta på barnkläder på Lindex är inte lika lockande som när hon var liten. Då var jag nog dit 1-2 ggr/vecka.

    Li-81: Håller tummarna att det går bra på Måndag

    Blomsteröga: Ja, du får ju onekligen långt till jobbet. Ska du veckopendla till Luleå?


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Blomsteröga: Vad kul att det såg bra ut på ultraljudet - grattis! Alltid skönt att se att det ser bra ut med den lill* !
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa

    Sitter nu här i soffan och har min första föräldrarlediga dag. Det känns härligt så här nu på morgonen då dottern sover...Få se vad jag tycker i eftermiddag. Dottern kan vara rätt intensiv. Planen för dagen är att ta oss ut, luncha med en kompis och göra studiebesök på kvällen på dotterns nya förskola.


    Knyttet och K:

    Härligt med ett välklätt barn{#lang_emotions_wink} & att ni vet vilken vagn ni vill ha...
    Grattis till 13 år tillsammans! Mysigt att få lite tid bara med mannen...Vi ligger i lä när det gäller antalet år - vi har bara fått ihop snart 3 stycken men jag hoppas på många fler {#lang_emotions_smile}.

    Angående present till ditt kommande syskonbarn så skulle jag satsa på något egenhändigt skapat om jag hade den förmågan (dvs i mitt fall köpa...). Jag tycker att man aldrig har nog med filtar/täcken etc, dessutom skulle det kännas lite extra speciellt om det fanns en liten broderad hälsning från moster. Jag skulle bli jätteglad om vårt barn skulle få ett personligt lapptäcke. Lycka till! Berätta gärna vad du bestämde dig för...

    Loris:
    Bra att ha en mutbar dotter...Angående rosa så har jag själv aldrig haft ett rosa plagg före dottern, men det var som om det smittade av sig från dottern så jag har några rosa mammaplagg. Trodde aldrig att jag skulle köpa rosa men när jag ser på dotterns klädhög så domineras den av rött och rosa . Vad har ni för andra inköpsplaner? Jag ska köpa en syskonvagn och kanske en sovgunga och lite kläder, men i övrigt finns ju det mesta och vårt lilla boende sväljer tyvärr inte hur mycket grejer som helst...


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Moyo:
    Det är ju helt ok att klaga - livet som gravid och föräldrarledig (förresten är ledig ett missvisande ord!) kan ju helt klart vara tungt! Jag är nu hemma med dottern. Har märkt att dottern tycker det är roligt med andra barn. Vi hänger ofta i lekparken/sandlådan på förmiddagarna. Så orkar ni palla er in till stan skulle det vara trevligt med lite vuxen sällskapGlad.

    Li81:
    Vad skönt att det såg bra ut hos specen.

    Klaveret:
    Har också förvillat mig in på Lilla Mirakel. Det är så lätt att shoppa järnet då det är 50% men eftersom priserna från början är rätt saftiga så flyger hundralapparna iväg...Jag köpte bara till dottern utanför magen. Den som är inuti mig har jag ännu inte shoppat till...

    Loris:
    Härligt med tredje trimestern! En annan grej som är skön med att ha kommit så långt är ju att man kan rädda barnet om det skulle komma igång för tidigt. Själv är jag halvlägs.
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Moyo:
    Kul att ni kan tänka er att hitta på något på förmiddagen. Vi skulle kunna ta det antingen imorgon, tisdag, torsdag eller fredag nästa vecka. Vill helst inte lägga ut mina privata uppgifter "öppet på nätet" men du kanske vet någon smart funktion på denna sida alternativt kan tid och plats bestämmas och så ses vi där. Är det någon annan som är sugen på lekpark på förmiddagen så är det bara kul med flera!
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    Moyo:
    Vad bra att du har koll på familjelivs funktionerGlad. Jag ska efter det här inlägget göra ett försök att skicka meddelande. Jag kommer om inte något oförutsett att dyka upp på Måndag men har i mitt gravida tillstånd både glömt bort tid och plats. Har du pejling på det?
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
  • lysa
    ...Skönt att man inte är ensam, men vissa är ju lite mer företagsamma...Tack för att du kollade tid och plats!
    Lysa med son-00, dotter-09, BF 22/10
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)