• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • Starla

    Idag har jag varit och shoppat en barnvagn. Det blev lite hastigt och lustigt.


    Det var ju meningen att vi skulle få min svägerskas vagn men igår kröp hon
    till korset och tillkännagav att hon skulle behålla den! 
    Fick lite halvpanik då jag vet att väntetiden är ganska lång iallafall, så jag skyndade mig till BH idag och lyckades sälja in en emmaljunga till mig själv (med samtycke av sambo i telefon förstås. haha!
    Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var sååå roligt att köpa en vagn men jag känner mig helt lyrisk! {#lang_emotions_laughing}
    Nu längtar jag bara som en tok tills den dyker upp.
    Hoppas ni får en trevlig Valborg allihop! 
  • Monchhichi

    Kul med vagnshopping!! Vi har en Teutonia Prestige som vi har kvar sen storebrors tid. Trots att han är 3 år så har vi precis ställt undan den. Så den får inte vila så länge

    Hur har ni det med era järnvärden? Jag var hos BM idag och mitt ligger på 101. Lågt med andra ord. Tror det kan vara förklaringen till att jag somnar lite varstans. Jag ska börja med Niferex. Är det nån som har några tips på hur ni gör för att hålla ert värde i schack? Kanske får åka och köpa mig lite jordgubbar..

    Ha en bra helg alla!

  • Moyo

    Monchhichi:
    Mitt järnvärde är också på nedåtgående, hur illa det är får jag veta på måndag. Förra gången lyckades jag hålla en acceptabel nivå med Blutsaft eftersom tabletterna fick min mage att slå knut på sig totalt, har sagt i flera veckor nu att jag skulle börja med Blutsaft igen, men det ska ju tas en viss tid i förhållande till mat och det missar jag alltid...

  • Klaveret

    Starla: Vad blev det för modell på vagnen? Spanar själv på just Emmaljunga eftersom vi hade en sån förra gången och trivdes väldigt bra med den. Modellerna har dock förändrats något...Positivt!

  • Delta1

    Loris: Tack för länkarna. Ska printa ut dem å pricka av.


    Klaveret: Boken "På smällen. Från A till bebis" är inhandlad. Den ser jag fram emot att få läsa. Skrattade gott åt en del bilder bara när jag bläddrade igenom den. Bådar gott {#lang_emotions_smile}
    Monchhiichi: Har haft låga blodvärden sen första inskrivningen. Har knaprat niferex och tycker att tröttheten har stabiliserat sig. Dock är blodvärdena fortfarande låga.......
    Ha en skön valborg alla!
  • LindaMattias
    Monchhichi skrev 2010-04-30 13:36:04 följande:
    Kul med vagnshopping!! Vi har en Teutonia Prestige som vi har kvar sen storebrors tid. Trots att han är 3 år så har vi precis ställt undan den. Så den får inte vila så länge Hur har ni det med era järnvärden? Jag var hos BM idag och mitt ligger på 101. Lågt med andra ord. Tror det kan vara förklaringen till att jag somnar lite varstans. Jag ska börja med Niferex. Är det nån som har några tips på hur ni gör för att hålla ert värde i schack? Kanske får åka och köpa mig lite jordgubbar..Ha en bra helg alla!
    Jag hade ett järnvärde på 108 för 2 veckor sedan, men jag känner mig inte så trött. Fick då börja äta niferex varannan dag. Har hört att många får magproblem,. men min håller sig lugn. Skönt. Åh, jordgubbar kan man ju äta!! Det är ju så gott!
  • LindaMattias
    Loris skrev 2010-04-30 09:41:31 följande:
    LindaMattias, Jo som tur är så bor min bror rätt nära, vilket är rätt skönt. Jag har en till bekant som ska ha nästan samtidigt som brorsan faktiskt (lustigt!! ) men i övrigt så känner jag faktiskt inga som har eller ska få smått snart. Lite synd!Var föräldraträffen genom hälsocentralen?

    Jag måste medge att jag ser fram emot om det blir fika Har det varit några datum på förslag än?
    Åh, härligt med familjen nära!

    Jag vill också fika, men har inte sett några förslag på datum.  {#lang_emotions_smile}

    Grillning ikväll trots det tråkiga vädret. Paratade men min mamma 60 mil söderut. De hade 19 grader och alldeles grönt och fint ute. Ibland (t ex när våren kommer) undrar jag vad man egentligen gör så långt norrut. Men för det mesta trivs jag ju såå bra!

    Ha en trevlig kväll och övergång till maj! Nu ska jag gå och slänga ihop en kladdkaka.
  • Starla

    Monchhichi: Ja, verkligen! Men det måste vara ganska skönt att ha kvar sedan tidigare också, en sak mindre att tänka på!


    Jag hade bra järnvärde från början och sen sjönk det till 117 (var också helt slut och somnade jämt), skulle då äta niferex varannan dag, vilket jag gjorde. Besöket därpå hade jag 130 så då blev jag beordrad att sluta. Men jag inbillar mig att sockerärter och annat grönt med järn i också hjälpte till. Håller med Moyo att blutsaft funkar bra om än inte så himla rolig smak. 
    Klaveret: Det blev en Edge duo combi. Hade tittat på en Brio Happy combi tidigare men den här gången kändes den så liten. 
    Har nog blivit påverkad av min svägerska som har en äldre modell av Emmaljunga. Men jag tycker att edgen kändes stabil.
    Min sambo frågade när jag kom hem om jag inte hade köpt någon åkpåse eller lift men näe, det gjorde jag inte. Åkpåsen kan jag köpa sen.
    Det sägs ju att det inte behövs en lift men är det någon annan som har någon erfarenhet av emmaljungan som tycker att man borde ha en sådan iallafall så man kan ta in bebisen om hon/han sover? Har inte så mkt erfarenhet av vagnar överhuvudtaget. Det är som en djungel! {#lang_emotions_tongue_out}
    Nåväl, än en gång: trevlig Valborg! 
  • Klaveret

    Starla: Jag hade lift förra gången och kommer att ha det även denna gång. Det är otroligt enkelt att ta med sin bebis in när man ska fika hos kompisar o.s.v. Lift rekommenderas alltså varmt av mig! Själv är jag och sneglar på Bugaboo just nu, men det känns så tryggt med Emmaljunga så jag är lite tveksam...Tur att man har tid på sig att fundera!


    Någon som har några åsikter/erfarenheter av Bugaboo Cameleon förresten?
  • Lillebror
    Moyo skrev 2010-04-26 18:28:42 följande:
    Lillebror: Här plågas man också av foglossning. Det är ju inget kul alls det här.   Jag hade inga problem med fogarna alls med dottern, inte ens på slutet och trodde i min enfald att jag för alltid skulle vara förskonad. Nu sitter man här i vecka tjugonånting och tar andan varje gång man ska resa sig från en stol eller ska bära lillan till skötbordet. Ajajaj! Tur i alla fall att jag inte jobbar...
    Hej hej!
    Ja det är precis så jag trodde, att eftersom jag var så otroligt pigg när jag var gravid med sonen ända till slutet så trodde jag självklart att jag skulle vara det även denna gång.
    Men när jag pratat om det så verkar det vara många kvinnor som är helt fria från foglossning med första barnet och massor med andra.
    När jag började få problem så ringde jag min barnmorska för att höra vad det var, men hon snäste lite och menade på att det är en del av graviditeten och hur enkelt hade jag trott de skulle vara egentligen? Men skickade mig ändå till en sjukgymnast, han konstaterarade på en gång att det är foglossningar och jag har börjat använda ett bälte, och det underlättar lite men fasen vad jag har värk på jobbet!

    Jag skulle höra av mig till min BM igen om det inte gett med sig på 2 veckor...vilket det inte gjort! Men jag drar mig lite för att ringa till henne eftersom hon var så otrevlig när jag pratade med henne sist! Någon som har erfarenhet av att byta BM mitt i en graviditet?

    Jag har en tjej som är nyss fyllda 20 som jag jobbar med. Hon frågade mig för någon dag sedan när det var dax för mitt barn att födas.
    - Runt 3 oktober, svarade jag.
    - OJ VAD LÄNGE, jag som knappt kan vänta tills 1 juli då jag ska flytta hemifrån svarade hon

    Jag har samma problem med viktuppgång som jag sett andra skriva om här. Iofs så har jag "tröstätit" en del nu när jag haft värk och jag har ingen våg hemma. Men magen växer i en vansinnig takt och nog tror jag vågen nog visar en hel del +.
    Jag har tittat på kort när jag var gravid med sonen och då var jag lika stor som jag är nu i v 17 som jag var då i v 27

    Hänger gärna med på fika jag med om det är på kvällstid eller på en helg!
    Trevlig valborg på er och ha en skön helg!
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)