• Starla

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej tjejer!


    Jag kan inte heller fika ikväll men jättegärna nästa gång!
    Jag har också hört att Ålidhems ÖF är jätte bra, även om jag inte varit där själv. Alltså väldigt populärt och tydligen mkt folk. 
    pencil: Min mage var inte heller knappt synbar i v20 och jag kände litegrann som du; när ska min mage komma då? 
    Men jag sa till mig själv: den kommer förmodligen att bli gigantisk förr eller senare så bättre senare än förr! {#lang_emotions_laughing} 
    Nu är jag bara jätteglad för att den har växt så pass sent som den gjort, kan inte tänka mig hur min rygg hade varit annars. Så njut om du kan!
  • Starla

    Oj vad mycket ni har hunnit med! Jag ska inte upprepa mig så mkt utan mest säga: jag håller med föregående talare jag med! {#lang_emotions_laughing}


    Loris: Hoppas att du blir bättre! Är det mest huvudvärk som man kan känna igen det på? Kanske en dum fråga men jag har faktiskt ingen aning. {#lang_emotions_undecided}
    Lillebror: Härligt! En spark i baken borde hon fått!
    Skrev en lista på "bra att ha saker" innan avfärd till BB häromdagen. 
    Typ.. näsfrida, ammningsinlägg, bedprotector...oooosv. 
    Jösses, listan blev toklång och ändå tycker jag att jag bara har skrivit ned vettiga saker. 
    Sol i helgen! Snart blir det varmare! Underbart!
  • Starla

    Loris: Ja, det är minsann lite knepigt.


    Moyo: Tack! Mkt bra att veta.
    Nu ska jag till BM och hon ska ta blodprov. 
    Jag är inget fan av nålar alls och sist missade hon min blodåder, inte det minsta kul så hon fick ta den andra armen.
    Jag vet, det blir inte bättre av att man är nervös för blodådern bara drar ihop sig men det är inte så himla lätt att slappna av. Nåja, jag ska försöka vara som en filbunke - lugn! Första föräldraträffen i eftermiddag också, spännande!
    Ha en toppendag tjejer! 
     
  • Starla
    Lisabettan: Jag har som tur är lågt blodtryck men det kan ju alltid vara bra att veta hur HF ter sig för man kan ju så aldrig noga veta. 
    Andrenna: Jag säger välkommen jag också.
    LindaMattias, Delta1: Det var en jättetrevlig föräldraträff! Vi var 12 par där så det var väl också en ganska stor grupp (väldigt stor tyckte BM). 
    Hon informerade vad som kommer att hända och sedan efter presentationen av varandra så blev vi indelade i olika grupper för att diskutera lite frågor och sen hade vi snabbgenomgång med hela gruppen och så fler grupper, fler frågor. Om vad vi ville att vi skulle prata om kommande ggr, förväntningar på livet efter BB och lite sånt. Alla tyckte det var supertrevligt hördes det som iallafall. 
    Nästa gång blir det om att föda barn. Ser fram emot nästa gång också! 
    Moyo: Lät väldigt skönt att få bli lite längre! Är det bäckenet som spökar eller bara allmänt knas i ryggen?
    Det gick jättebra hos BM. Inget missöde med nålen och alla prover var finfina. Hon kände t.o.m  huvudet på bebisen (genom att trycka på magen) och konstaterade att hon låg nedåt på rygg (för hon hörde hjärtljuden så tydligt). Så himla häftigt!
  • Starla

    Moyo: Aaaahh.. se där, då förstår jag att det blir värre än vanligt då. Skönt att få vara iordning ett litet tag iallafall. Bättre än inget! {#lang_emotions_smile} 


    Japp, jag bara blockade att hon skulle sticka mig, låtsades som ingenting. 
    Jag tänkte på det här med flyget, en kopia på graviditetsintyget från BM räcker inte?
    Det är så märkligt att man inte längre kan dra in magen, haha jag lär mig aldrig. {#lang_emotions_dreamer}
  • Starla

    Hallå tjejer!


    Vilket kanonväder det har varit i helgen! Vi har kört ris och stockar och bytt fönster. Så nu är jag helt slut och äntligen har fått sätta mig ned i soffan efter helgens bestyr.
    Nu har jag haft en period (några dagar) då jag har känt av fogarna mindre, jag är såklart väldigt glad. Trodde inte att det någonsin skulle kunna kännas lite mindre en tid. Fortfarande stel och så men jag har verkligen tagit det lugnt och den isande smärtan har uteblivit. 
    Angående sammandragningar; kan förstå att det är ännu jobbigare om man får det tidigt. Jag är mest förvånad över att det finns. 
    Har jag väl aldrig i mitt liv hört att man ska få det här också. 
    Snopen blev jag när magen blev hård för första gången. Har inte vant mig än och tycker faktiskt att det är lite obehagligt men som BM sa; om det inte gör ont och drar ihop sig flera ggr på raken alltså konstant jobbande sammandragningar så är det som det ska vara. 
    Jag blev också orolig när en sammandragning kom bara sådär när jag satt helt rakt upp och ned; jag hade ju läst att man fick sd när man körde över gupp i vägen eller var kissnödig.
    Så jag frågade såklart BM, nej det kan man få om man är hård i magen också eller om bebisen rör på sig så det är heelt normalt. Se där!
    Tänk att det är så mycket som man inte vet trots att det finns otroligt många kvinnor som går igenom samma saker. Det är ju inte så dumt med sådana här forum ändå. {#lang_emotions_dreamer}
    Jag hoppas ni alla får en trevlig söndag! 
  • Starla

    LindaMattias, Andrenna: Jag kan bara tala för mig själv såklart men mina sammandragningar känns lixom i hela nederdelen av magen, alltså livmodern som drar ihop sig, den förbereder sig på det som komma skall. 


    Magen blir hård precis som man läser om och ja... det känns som precis som det låter; en sammandragning, svårt att förklara. Det gör inte ont för mig iallafall, det är bara en sån konstig känsla. 
    Jag vet inte om det hjälper så mkt men så känns det för mig. {#lang_emotions_smile} 
    Min bebis rör sig också mest när jag ska sova... men de säger ju att de sover när man går omkring. Eller för den delen sover ganska mkt överhuvudtaget. Hon vill gärna hålla mig vaken med kickboxing på kvällarna och mornarna när jag helst vill somna om. En riktig buse!
    Nåja, nu ska jag också sova säng. 
  • Starla

    Moyo: En till med en massa byggandet som måste bli klart innan bebis kommer! Snacka om att man har en deadline att hålla! {#lang_emotions_wink}


    Jag har bara köpt kläder på H&M, känns lite tråkigt ibland då jag tycker att utbudet är litet men samtidigt vill jag inte lägga ut en förmögenhet på kläder som inte kommer att användas så mkt. 
    Är ingen säljapåtradera-freak heller så... försöker köpa kläder som funkar även efter graviditeten. 
    Har funderat på att kika lite på lilla Mirakel efter någon ammningsBH dock. Av det jag har sett på nätet så har de ju en del fina lite finare kläder.
    Men det är knepigt... bara för att man är gravid så ser ju inte alla likadana ut, har svårt att hitta nederdelar i vanliga fall och inte blev det bättre nu. Mjukisbyxor har blivit min bästa vän, sad but true. {#lang_emotions_undecided} Jag hoppas du hittar nåt! 
    monchhichi: Hoppas det går bra idag, så spännande!
    Loris: Oj! Det lät inte det minsta bra det där. Är glad över att vi bestämde oss för att köpa en ny. Min svärmor verkar dock inte lika glad av någon konstig anledning. Vänta bara tills hon ser att den olika nyanser av grön, då kommer hon att smälla av. haha!
    Ha en bra måndag! 
  • Starla

    tuds: Det låter som livmodern, den blir hård och släpper sedan efter igen när sammandragningen är över. Min livmoder ligger lite mer åt högersidan. Men du kan ju såklart ha rätt.  Jag är inte den som är den! {#lang_emotions_wink}


    Tänk bara på att man ska varva ned lite om det är sammandragningar tills det har släppt igen. De känns mer och mer ju längre man är gången också... i början känner man dem knappt. 
    Lilla Mirakel upphöra?! Ååh.. typiskt. Då måste man antagligen vara snabb. Å här sitter man och är halvkrasslig. Attans!
  • Starla

    tuds: Jag kan inte heller, haha! 


    Jag bara upprepar det BM sa till mig när jag beskrev mina sammandragningar, dina lät som mina. Men allt är möjligt! {#lang_emotions_smile}
    Lät mycket mysigare med en rumpa eller huvud än en livmoder! 
    Jag är också kort (154), får numera sitta lite halvlutande bakåt för att magen är så högt upp. Man kan ju undra hur alla "orginal-delar" egentligen får plats och vart sjutton de ligger egentligen. Man blir ju som en annan blåsbälg! {#lang_emotions_surprised}
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)