Inlägg från: Lisabettan |Visa alla inlägg
  • Lisabettan

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Det finns många som är nöjda med ståbrädor, ta med vagnen och syskonet till affären och pröva hur det känns att köra med syskonet på brädan. För vår del kommer vi köpa en syskonvagn.

    Har haft väldiga problem med foglossning vid tidigare graviditeter. Det finns många bra övningar att göra, tror de flesta BM har ett papper man kan få med saker att tänka på + bra övningar. Om det sitter högre upp kan det ofta vara att man blivit sned. Då kan man få hjälp av en sjukgymnast, det går relativt snabbt att fixa. Man kan se om det är fallet genom att jämföra var höftbenet sitter när man står upp, när man sitter ner med raklånga ben kan man se det genom att benen är olika långa.

    Har varit på RUL idag. Var jättenervös av någon anledning, men allt såg bra ut.

    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 September
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september

  • Lisabettan

    Skillnaden mellan barnen är 2 år och 3 månader (i båda fallen)

  • Lisabettan

    ståbräda funkar så länge det är plogat, men blir såklart tyngre när det är snö.

  • Lisabettan

    Låter ju som att de tänkt till då. Kan ju tänka mig at det skulle bli ett och annat fall av grov misshandel om jag blev tvungen att släppa lustgasen för att byta våningsplan

    Men vad lyxigt med nya BB! Med första barnet låg jag i 4-bäddssal. Ett av barnen blev dåligt och fördes i ilfart till barn4 mitt i natten medan mamman fick ligga kvar och gråta i salen. Dagen efteråt kom det in för många så vi skulle bli 6 som fick dela på 4-sal. Då tackade jag för mig och åkte hem. Andra gången åkte jag hem direkt från förlossningen, ville inte vara med om samma sak igen. Men denna gång ska jag njuta!

    Välkommmen Tinko!

  • Lisabettan

    Ojdå, varför beställer ni så långa förlossningar? Förra var avklarad på en timme och försa på tre. Fast snabbare än en timme vill jag nog inte vara med om.

  • Lisabettan

    Sofia76: Grattis! Vad roligt med ett syskon! Har ni varit på RUL ännu? Tycker det är härligt nu med en stortjej som faktiskt är med på noterna. När lillasyster föddes så fattade hon ingenting utan blev väldigt förvånad när vi kom hem från sjukhuset med en bebis.

  • Lisabettan

    Här händer det saker.

    Starla: Hoppas du slipper HF och att blodtrycket sjunkit.

    Är det någon som vet om ÖF i Holmsund är bra?

  • Lisabettan

    Det enda man bör tänka på ang flyg (förutom stödstrumpor och att dricka mycket om flygningen är lång) är att vanliga försäkringar enbart gäller tom v 28. Med många flygbolag får man flyga senare, men om något händer så är man inte försäkrad. I EU-land har man rätt till sjukvård (ta med försäkringskort som man kan få från FK), men inte ex hemtransport om det skulle behövas.

  • Lisabettan
    Lillebror: Har haft onda sammandragningar under mina tre grav. från v20. Så länge livmodertappen inte påverkas är det ingen fara. Om den är påverkad kan BM kontrollera. Ofta kan ett varmt bad få stopp på eländet, om inte kan du ringa förlossningen.
    Skillnaden på sammandragningar och foglossning (enligt mig): foglossning gör konstant ont medan sammandragningar kommer och går (ont en minut, paus, mer ont). Foglossning känns för mig i blygdbenet och längst ner i ryggen, känns som man skall gå mitt itu och när det blir som värst kan jag inte gå. När jag har sammandragningar så gör det även ont i magen.

    Loris: 5 år är bäst-före för babyskydd, 7 år för övriga. På bilbarnstolar finns därför tillverkningsdatum.

    Idag har vi haft 2-årskalas här hemma. Vad fort tiden går!
  • Lisabettan

    Vi är barnlösa hela helgen för att kunna packa inför flytten. Tänkte få ner allt utom det allra nödvändigaste. Om det går enligt planerna så fixar jag mat för den kommande veckan så kan vi packa ner det mesta i köket också. Vad skönt med hus!!!

    Ni som har pallkrage, vad odlar ni i dem? Är väldigt sugen på att odla lite själv i år, men vi får se hur peppad jag är efter flytten. Risken finns ju att jag bara vill sitta och dricka (alkoholfria) paraplydrinkar på verandan{#lang_emotions_laughing}. Har iaf planerat in flytten rätt bra, för veckan efteråt åker jag till Barelona. Visserligen jobb, men en paus också.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)