• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • Moyo

    Loris:
    Vi skaffade sphynx eftersom jag inte tål vanliga katter, det fanns liksom inte så många alternativ när vi ville ha sällskapsdjur. Men de ÄR dyra i inköp, samtidigt kostar de ju att utfodra och försäkra också...

    Medela Swing är rund, ca 13 cm i diameter. Ska man ha med alla delar (för att kunna använda den borta) så ryms allt i en sån där halvhög godislåda, typ en sån som man köper mandelkubbar i, om du förstår?

    Angående ståbrädor så "förbjöd" kommunen (nu snackar vi tidigt nittiotal) dagbarnvårdarna att införskaffa ståbrädor efter rekommendation från ergonom. Man tvingas stå längre ifrån vagnen samtidigt som man ökar belastningen, inte bra alls tydligen. 

    MEN om ska man till Öppna Förskolan två gånger i veckan och det äldre barnet går själv 50% av vägen så är ståbräda nog det enklaste och billigaste alternativet. Jag brukar ändå ta bilen om det är dåligt före, så jag vet inte riktigt hur vi ska göra. Man skulle vilja testa alternativen innan man bestämmer sig, men det är ju svårt innan bebben ens har hittat ut.

  • Loris
    Lisabettan, vad skönt att höra att allt såg fint ut på RUL Jag var också nervös inför ultraljudet den här gången, just innan kom all nervositet och tankarna fram hehe.

    Moye
    , Kom på att jag glömde fråga, när man gör UL på norrlandskliniken, ska man ta med en egen USB sticka eller får man med en om man vill köpa filmen? Gick det också att köpa bilder?

    Jag har också sen tidigare allergi mot pälsdjur, konstigt nog verkar det ha gått bättre och bättre på senare år men jag skulle ändå helst skaffa sphynx för att minimera risken, man vill ju kunna ha katten i sovrummet också (Läste tidigare att just pälsdjursallergiker eller de som ligger i riskzon för att bli, inte bör ha pälsdjuren i sovrummet överhuvudtaget.)
    Har iofs funderat på cornish och devon rex också men är lite osäker just pga pälsen, vet ju inte om de lossar mycket eller lite hår eftersom jag aldrig varit uppe i raserna.

    Jag gick aldrig till öppna förskolan med dottern, jag har dock funderat på om man ska försöka den här gången, någon som vet av en bra ÖF?
    Gärna en där man får ta med storasyskon på 2-3 år med lite leksaker/anpassat till den åldern så det inte blir megatråkigt för henne?
    Vad brukar det finnas att göra på ÖF?
  • Moyo

    Loris:
    Vi fick filmsnuttar (6-7 stycken) på 10 sekunder vardera (inga bilder) för den där hundringen. Det är nog egentligen mest USB-minnet man betalar för eftersom de bara vill använda sprillans nya minnen i maskinen för att inte smitta den med andras skräp.

    När det gäller pälslösa katter så är min erfarenhet att de inte alls behöver vara särskilt skonsamma, tråkigt nog. Jag tål våra katten bra till vardags, men känner av dem när jag är jätteförkyld och mina allergimediciner slutar fungera.
    Vi kan heller inte ha dem i sovrummet, men det är nog mest på grund av att jag träffar på så pass många av mina andra problemämnen under dagen att katten då blir lite fööör mycket. Sedan är det lite av princip också - tycker att det är bra med en liten kattfri zon härhemma.
    Resten av min familj tål mina nakna katter SÄMRE än "vanliga", tyvärr. Om vi tex ska hälsa på min bror så tvättar vi alla kläder och torkar dem ute, duschar och klär oss i stort sett på bron och han tål oss ändå inte 100%...

    Vi har heller inte varit på ÖF eftersom tiderna inte har stämt med våra rutiner, har hittat dit en handfull gånger bara. Här ute där vi bor så har de särskilda dagar för barn med (små)syskon så jag hoppas att vi kommer att kunna spendera någon eftermiddag i veckan där när bebben kommit.

  • LindaMattias

    Åh, tack för lite info om foglossning. Jag får fråga barnmorskan imorgon och höra vad hon säger. Jag vill inte ha foglossning!!! Inte redan i alla fall.

  • Moyo

    Lisabettan:
    Det är skönt när man fått okej-stämpel från RUL! För mig är det inte förrän då som hela grejen sjunker in.

    Skillnaden mellan dina två yngsta blir knappt 1½ år, eller hur? Hur stor är skillnaden mellan de två äldre (när ni testade med ståbräda)?
    Jag spanar runt på syskonvagnar, men jag vete sjutton vad man vill ha. Hade förhoppning att hitta något bra begagnat, men det verkar inte som om det finns något eller också är jag usel på att söka... Känner mig helt novis på det här eftersom vi fick ärva ALLA grejer till lilla M och varit nöjda med dem.
    Jag känner mig mest inne på en där barnen färdas bredvid varandra och inte bakon/framför, men vad som är bäst vet jag inte.

    Flyttar om i datumordning.

    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 September
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober

  • Lisabettan

    Skillnaden mellan barnen är 2 år och 3 månader (i båda fallen)

  • Moyo

    Lisabettan:
    Aha! Så du har också en 08:a (fast en vårvariant)! Trodde att det var en 09:a... sorry.
    Då måste jag säga att det, baserat på ert val, nu lutar åt syskonvagn trots allt, storasyster kommer inte att ha fyllt två när bebben kommer och det är ju långt ifrån alltid man har all tid i världen att ta sig från punkt A till punkt B, vilket är kravet om hon ska gå själv.

  • lysa

    Jag skulle gärna också vilja vara med i tråden - hoppas att det är ok{#lang_emotions_smile}!

    Har två barn sedan tidigare: son född -00 och dotter född mars-09 och har en liten i magen med BF 21/10. Har börjat jobba efter föräldrarledigheten, men det går sisådär... Mår riktigt illa och har redan haft en hel del sjukdagar till följd av graviditeten. Hoppas snart att illamåendet blir mer hanterbart! Blir föräldrarledig igen Juni-Augusti och vet ärligt talat inte om det blir något mer jobb för min del därefter. Har ni andra börjat fundera på hur länge ni ska jobba?

    Är 34 år men kommer hinna fylla 35 år innan liten förhoppningsvis dyker upp och har därmed blivit erbjuden KUB. Kommer att göra det på Torsdag och har redan nu en påtaglig nervositet...Är det fler i den här tråden som gjort KUB? Oro är verkligen ett av mina graviditetssymptom - har redan hunnit med två tidiga privata ultraljud. Det första typ i vecka 7 för jag var orolig för X och det senaste i v 10...

    Angående amningspump hade jag den stora varianten från Medela (elektrisk) och var supernöjd! Så mycket bättre än den manuella amningspumpen från Avent Isis - Man slipper kramp i händerna. Nackdelen är att den låter lite men jag tyckte att ljudet var mer harmoniskt än störande{#lang_emotions_smile}.

    Vi ska investera i någon form av syskonvagn. Känns essentiellt då dottern ännu inte börjat gå! Fördelen är ju också att man kan minimera rymningsbenägenhet och att båda förhoppningsvis kan sova i vagnen på förmiddagen. Är ännu inte insatt i syskonvagnsdjungeln, men har tänkt ta lite krafttag efter KUB-testet...Har inte tänkt upprepa historien. Med dottern var vi ute så sent att vi inte ens kunde välja den färg vi ville ha pga leverens-tid. Den här gången lutar det åt begagnat, men det behövs säkert tid att hitta något som vi båda tycker om...Tänker att den ska vara hyfsat lätt, rymlig sittdel och helst kunna vändas mot mig. Jag vill nog ha barnen bredvid varandra (hoppas att dottern inte kommer att pilla mycket på bebisen....) Blir nog besök på Babyproffsen och Barnens hus till helgen bara KUB-testet går bra...

    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 September
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Lysa: 3:e barnet: BF 21 Oktober


    Lysa med son-00, dotter-09, BF 21/10
  • Moyo

    Hej lysa!
    Jag kommer inte att jobba något alls innan bebben kommer. Vi tog beslutet när dottern var 7 månader att låta henne vara hemma fram till hösten -10 eftersom vi lyckats spara dagar så det räckte och blev över (plus att jag inte har ett jobb att gå tillbaka till).
    I sommar kommer jag att ta ut FP innan BF på bebben medan maken är hemma på FP med dottern, detta på grund av att jag fick allvarlig havandeskapsförgiftning vid graviditeten och inte vill göra om den resan bara för att jag inte har tid att ta det lugnt.

    Vi gjorde också tidigt UL pga oro, jag ville verkligen veta att allt såg bra ut innan vi berättade för släkten, så du är inte ensam!

  • tuds

    Jag kommer att vara ganska ledig ett tag innan förlossningen. Nu i juni blir jag klar med min utbildning och jag har tackat nej till det sommarjobb jag brukar ha, för det är ett ganska tungt jobb som pågår till efter jag är beräknad att föda. Det kommer att bli några inhopp då och då, men till största delen kommer jag att ha en ledig sommar! Det är ju synd att missa pengarna, men jag har jobbat mer än heltid de senaste somrarna och då känns det som om man inte haft någon sommar. Det blir härligt med lite ledighet!

    Någon mer än jag som har fastnat på Tradera? {#lang_emotions_embarassed} Jag gick in där en dag för ett tag sedan och fastnade direkt. Det finns ju fina jättebilliga bebiskläder och jag har inget emot begagnat, så jag har budat hem både det ena och det andra plagget... Det är dock lite svårt att veta hur mycket man behöver. Man kan ju få en "renlig" bebis eller en som kräks och kladdar hela tiden så det blir massor med byten per dag.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)