Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Jag gör en fikalista!

    Fika på onsdag 10/10 kl 11.30, på Station

    LindaMattias

  • LindaMattias

    Hej

    Jeanyn, aj blindtarnsoperation lät inte så roligt. Men är den väl borta så kan den jhu inte jäklas med dig igen i alla fall =)

    Ja, fina bilder på lille Albin HannaMaria.

    Spännand emed flygning Delta1. Hur går det med intensivammningen då? Visst äter hon ganska länge när hon äter. Får du sitta och amma hela tiden?

    Ser fram emot fikat imorgon. Är dock lite nervös för att barnen ska vara lika vakna som senast och vilja ha mat samtidigt. Det borde finnas en uppblåsbar amningskudde har jag kommit på. En med sådan där kontakt att sticka in i väggen så att den blåses upp så att man slipper blåsa själv. Det är ju inte det lätaste att amma båda barnen samtidigt när man åker ut någonstans, men med en amningskudde och en soffa så skulle allt vara så mycket lättare. Hmm.. kanske skulle bli uppfinnare och egenföretagare uinder mammaledigheten. =)

    På fredag kommer mina kära barndomsvänner på besök. Vi har som tradition att ses andra helgen i november allihop. Vi ses inte så ofta eftersom vi är utspridda över landet, så vi började med den traditionen förra året. Rekommenderas varmt. I år ses vi i Umeå eftersom jag har lite svårt att ta mig iväg. Förra året var vi på spa i Stockholm. När de åker hem på söndag har min mamma kommit. Hon stannar en vecka. Så mysigt. Vi ska förbereda och baka lite inför dopet.

    Mina barn ligger och sover i vagnen nu. Ska väl ta en liten prmenad sedan. Handla lite inför helgen. Det är lika bra att börja nu och ta det i omgångar. Det är svårt att handla så mycket när man har vagnen med sig. Ja, Mattias kan ju också handla när han inte jobbar såklart. Och i förrgår var jag på affären utan barn. Nu bor vi ju bara några minuters gångväg från affären, så jag var ju inte borta så länge, men det var ändå skönt att få lite egentid. Har ni varit ifrån era små bebisar något? 

    Nu ska jag plocka ihop lite här hemma. Ha en skön dag!

  • LindaMattias

    Söt-Mika!!  =) Vi ses imorgon. Hoppas att ni inte regnar bort den här gången. Det är väl dock inte så troligt.

  • LindaMattias

    Två gråtande barn och fastkörningar med vagnen varannan meter. Jag vände hemåt. Fy tusan vilket väder, och inte plogat någonstans. Blä!!!!!

  • LindaMattias

    Igår blev verkligen en innedag för oss också. Det gick ju knappt att ta sig ut här igår Andrenna, så det var tur för er att ni var inne. =) Igår städade jag nedervåningen och bakade en kaka. Idag har jag gjort en ananaspaj, tvättat lite och varit och handlat. Försöker förbereda lite inför helgens gäster, och jag tänkte att det gäller att börja i tid med tanke på att det bor två bebisar här som vill bli uppassade =). Imorgon ska jag handla andra hälften på shoppinglistan (det gick inte att få med allt idag) och göra en kycklingpaj till lördagens lunch. Mattias får nog se till att sköta städningen här på övervåningen. Jag har ju varit mer än duktig, så det fixar han nog gärna.

    Jag tycker att nattningarna är så olika. Ibland är det bara att lägga ned barnen, men igår vill eingen av dem somna, vilket ledde till att jag ammade dem båda till sömns i omgångar. Ja, det går ju bra det med. Undrar när mina barn ska börja somna tidigt på kvällen. I och för sig är det ju ganska skönt med sovmorgon, men Mattias får ju vara vaken så länge på kvällen och sedan gå upp innan sex. Stackarn. Barnen sover ju i alla fallbra på nätterna. Sex och sju timmar inatt innan de vaknade och villa ha mat för att sedan somna om.

    Så Klaveret, mens. Ja, det slipper man ju gärna. Min lyser med sin frånvaro, och det hoppas jag att den gör ett tag till =)

    Nu luktar det bajs här... nej, det är inte jag ;)

  • LindaMattias

    Åh det där med spya känner jag igen HannaMaria. Freddie spydde ner saker så att det fyllde en tvättmaskin i morse. Amningskudde, mina kläder, sina kläder, handdukar, filtar. Han nöjer sig inte med att spy bara en gång på morgonen, utan det blir gärna en fyra gånger. Någon som vet hur man kan undvika sådant? Det kommer inte lite heller. Det flödar på golvet. Mums =)

    Ha så kul med syster Andrenna! Mitt besök kommer ju först ikväll, så jag ska ägna dagen åt pajbakning så att vi har lite lunch imorgon. Har nyss varit och handlat lite ingredienser.

    Barnen sover och jag har ätit lunch. Ska nog ta lite shoklad som dessert.

    Haen skön helg allihop!

  • LindaMattias

    Jag har ju också besök av mamma Klaveret. Visst är det mysigt!? Mamma har varit här en vecka, och imorgon efter dopet åker hon hem.

    Idag har vi varit och dukat inför morgondagen. Vitt och limegrönt blev det, och sååå fint. Nu får vi bara hoppas att pojkarna gillar att döpas. De har blivit lite förkylda de små stackarna och jag med. Freddie har sovit nästan hela dagen idag. Jag undrar hur natten blir då...

    Ja, fika låter ju trevligt beroende på när det blir. VI har tid för vaccinering till veckan. Det blir ju spännande det med. Första sprutan (eller det är två va?). Fast Filip är ju van att stickas i och med operationen. Freddie har ju varit mer skonad från sådant.

    Nu kommer Mattias hem med hamburgare. Gott!

    Ha en skön fredagkväll!

  • LindaMattias

    Så skönt att det gick bra på resan Andrenna. Jag hoppas att vår resa till Avesta över jul går lika bra. Ja, jag hörde av André igår att Edwin sover hela nätterna. Skönt. Inatt har jag varit vaken flera gåner för matning. Vet inte varför. Natten innan däremot var jag tvungen att väcka Filip efetr åtta timmar. Det känns som att han behöver lite mat även på natten. Freddie kan ju däremot så sova om han så behagar =)

    Måste passa på fikat på onsdag. Pojkarna ska vaccineras då.

    Nu är våra pojkar döpta. Det gick så bra. Freddie gnällde till någon gång, men tystnade snart med nappen. De gillar ju att bada, så lite vatten på huvudet var ingen fara. En bra präst och trevligt fika efteråt. Helt lyckat med andra ord.

    Nu vaknar ett barn och vill plockas upp.

  • LindaMattias

    Håller helt med Klaveret att tiden bara flyger iväg! Är nyss inkommen efetr en promenad i den soliag kylan. Veckan har på lediga stunder ägnats åt julpyntande. Åh vad det är mysigt att få sätta upp julgardinerna, ställa fram stakar och hänga upp strjärnor, och så som jag då ösa fram allt vad julgrejer heter. Jag tar fram allt på första advent så att det får vara framme ett tag. Efetr julafton är jag inte sugen på att ha det framme längre, men i väntan på julen ÄLSKAR jag det. Sa just till min man igår att det blir jobbigt när pojkarna vill vara med och pynta. Jag har en svag känsla för att det inte blir på mitt vis då =). Jag längtar så mycket till julen. Det blir ju en annorlunda jul för min del - har ju aldrig haft barn någon jul förut. Jag som redan älskade julen - nu blir den bara ännu bättre. Hur firar ni jul? Är ni hemma eller åker ni bort? Jag funderar på att skapa en mysig tradition som inte jag haft när jag varit liten. Julstumpa på morgonen. En självklarhet för många, men nyhet för mig. Har ni några andra mysiga traditioner att dela med er av? 

    Pojkarna var och vaccinerades i onsdags. Det gick bra - ingen feber eller annat. De skrek lite just när de fick sprutorna, men när jag tog upp dem så tystnade de, vilket ju var skönt. Det hade inte varit någon hit att ha två gallskrikande barn. Är det vid sex månader de vaccineras igen eller? 

    Nä, nu ska jag gå och ta rätt på en kaka jag bakat. 

    Kramar och mys på första advent! 

  • LindaMattias

    Ja, jag vill också fika. Det var länge sedan för mig nu. Den här veckan har jag mest varit hemma, så jag vill gärna komma ner på stan en sväng. Passar onsdag kl 11.30 på café station? Jag gör en fikalista så får vi se om någon skriver upp sig =)

    Fika onsdag 8/12 kl 11.30 på Station

    LindaMattias

  • LindaMattias

    Ja, tack för trevligt fika! Jag vet inte om det är s mycket dyrare på Waynes. Det kan ju vara roligt att variera sig lite.

    Härligt ute idag. Lite kallt, men soligt och härligt. Nu väntar jag på min kompis som ska komma hit och fika. Om ett par veckor ska hon få sin fösra bebis. Ska bli så spännande att se hur små de kan vara. Jag tycker ju att mina är små, men de är ju mycket större än hennes bebis kommer vara.

    Tiden går så himla snabbt. Jag tycker att det nyss var fredag. Och snart är julen här. Ååååh vad jag längtar!!

    Nä, nu ska jag plocka fram fikat medan barnen fortfarande sover.

    Ha en skön helg!

  • LindaMattias

    Hej

    Jag kan inte följa med på lunch. Vi har vid det laget åkt söderut för julfirnade. Jippie! Snart kommer tomten =)

    Angående sovandet så har vi en lampa tänt hela natten. Vi har inte provat att ha släckt. Jag har den för att se när jag ska ge barnen minifom på nätterna, och den står långt ifrån sängen så jag kan inte tillfälligt tända den. Våra barn somnar sent. Vid halv elva kanske. Freddie brukar vi lägga i spjälsängen, säga godnatt till och sedan går vi därifrån. Det funkar oftast jättebra. Filip somnar ofta i pappas famn, och läggs sedan i vår säng. Ibland är det dock Filip som sover i spjälsängen. Och ibland hamnar båda pojkarna i vår säng om jag missar att återställa ordningen efter amning. Vi måste flytta in den andra spjälsängen till vårt rum också, så att båda pojkarna får egen säng. 

    Nu hör jag lite kvitter från källaren. Ska nog gå och hämta upp de små.

    Ha det! 

  • LindaMattias

    Hej igen efter helgerna (eller mitt i en är vi väl nu...)

    Det verkar som att vissa haft det lika fantastiskt som vi på jul och nyår, medan andra fått dras med sjukdom. Verkligen inte roligt. Hoppas att ni haft det hyfsat trots sjukdom.

    Vi var hos min mamma över julen och det var fullt upp med umgänge med familj och vänner. Så mysigt! På nyår var vi hemma med några vänner och åt god mat. Det blir ju tämligen lugnt med två små bebisar. Knyttet, jag gillar att du har nyårsFÖRHOPPNING och inte nyårslöfte. På så sätt kan man ju inte bryta något löfte =)

    Andrenna, här är vi också lite förkylda, eller egentligen bara jag. Men det börjar gå över nu. Vi har också börjat med smakportioner. Idag är fjärde dagen de äter potatis. Freddie äter, och det gör Filip med, men för Filips del slutar det med gråt, fast han hinner oftsst äta det han ska innan gråten kommer. Hur mycket mat ger ni? Ja, de är ju så söta när purén kletar och de grimaserar över det konstiga i munnen.

    Nu ska jag plocka in i frysen. Har frostat av den idag. Mycket välbehövligt!

    Ha det så bra!

  • LindaMattias

    Klaveret, nu ligger Filip och sover i Sixtens pyamas. Sixtens tomtedräkt och såväl röda, som pepparkaksbruna kläder kom till användning på julafton =) Så bra!

    Oj, Sixten äter mycket. Mina äter inte mer än någon tesked. Kanske skulle kämpa med att öka på lite. För Freddies del blir det nog inga problem. Det är ju Filip som tvekar lite.

    Så jobbigt med Albins hud. Hoppas att ni får något mirakelrecept av läkaren så att det går över snart.

  • LindaMattias

    Oj, blev lite avbruten igår då jag skrev mitt inlägg...

    Åh det är många små som äter mycket. Idag gav jag mina totalt sex iskuber med mat. De har hittills bara provat potatis, men idag gjorde jag morotspuré som de nog ska få imorgon. Det går så bra med matande, hoppas att det håller i sig  =)

    Det här med en hel portion potatis, vad är det Moyo? Jag funderar lite på hur mycket mat de behöver äta för att jag inte ska behöva amma dem efteråt.

    Ja, gröt kanske vi också skulle prova Andrenna. Det verkar ju som sagt poppis =)

    Gick det bra med vaccinationen då Moyo? Vi ska till bvc, dock inte för vaccin, utan för vägning och mätning. Det var länge sedan sist, så det ska bli spännande.

    Nu vill mina barn ha mat. Ha en skön kväll!  

  • LindaMattias

    Hej hej!


    Ja, nu hade det kommit många inlägg.


    Pencil, det var inte igår! Jag vte inte om det hänt något särskilt här... Bara en massa barndiskussioner och så fikadejts-tider =) Mycket intressanta saker man får ventilera och få tips om. Jag har ingen erfarenhet av känslighet mot ersättningm, men det finns de ju folk här inne som har, så du kan säkert få några bra tips.

    Vi har inte heller varit på några längre resor, bara 60 mil bort i bil, och våra barn sov hela tiden under resan. Känns som att underhållning är viktigt.

    VI har inte heller varit på babysim, och jag vet inte hur jag skulle bete mig för att kunna bada med barnen. Det skulle vara svårt att ha kontroll på båda tror jag. Eller vad tror ni?

    I veckan passar inte fika för min del, för jag får besök av min faster. Mattias jobbar borta i veckan och ska även ska vara borta på kurs och arbeta på annan ort ett par till veckor i vår. Det känns inte som någon hit att inte få avlastning på en hel vecka. Nu kommer ju min faster, och så kan min mamma komma och bo här någon vecka. Det är skönt. Jag är inte sådär jättesugen att vara ensam med barnen så länge. Filip har dessutom slutat att ta flaska det målet som vi brukar ge på kvällen, så det är en kamp med gråt om man ska få honom att dricka ur den.  Kanske skulle prova med lite gröt istället...

    Lite diskning och sedan palsternacka och lite banan till barnen. Igår provade jag att inte amma dem efter maten, men Freddie blev hungrig ganka snart. Måste nog få i sig lite mer mat för att hålla sig mätt.

    Ha en skön helg!! 

  • LindaMattias

    Halloj

    Jag kan inte komma på fika nu på fredag, och nästa fredag är också uppbokad.

    Jag tycker att dagarna går jättefort. Vi brukar vara ute och gå, leka hemma, hälsa på kompisar eller få besök, gå på café, hälsa på på jobbet, pyssla med diverse saker i hemmet som städning, barnmatskok, tvätt etc. Jag åker inte gärna ner på stan själv, men nu när min faster är här så har vi varit ned på stan och strosat. Jag och min man brukar också fara ned på stan ibland. Jo, det kan ju vara ett projekt att ta sig iväg, men det är helt klart värt det. Roligt att träffa folk och kul för barnen att komma ut i världen också. 

    Åh, spännande med babysim HannaMaria

    Nä, nu vill Filip ha sällskap 

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)