• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hoppas att det hinns med några fler fikaträffar innan bebbarna kommer, jag hade fullspäckat schema hela dagen igår!

    Nu har vi hunnit fixa massor inför bebisen, det är skönt att inte ha det "hängande över sig" sådär i sista minuten, packa BB-väskan måste göras och bädda säng/vagn men det får vänta tills lillan är född...

    Någon som vet hur det brukar fungera för omföderskor med BB tiden föressten? Brukar man stanna en natt eller åker de flesta hem redan samma dag? (Läste i några papper att omföderskor manas att åka hem redan efter 6 timmar om allt sett bra ut och det är lite dåligt om plats..)

    Starla, oj då, då kan det ju starta i stort sett när som helst egentligen! Spännande!
    Jag hade en del molande värk som kom och gick som den ville under några dagar, sen en kväll fick jag ett svep med molande värk (vilket jag fullkomligt ignorerade eftersom jag antog att det  bara var livmodern som tränade) 2:30 gick vattnet, 16:31 var lillan ute

    Moyo, Vad skönt att det gått så pass bra med lilltjejen

  • Loris

    Vilket fantastiskt väder vi fått, Vi har passat på att besöka stranden väldigt mkt sista veckan, så fort solen tittar fram blir det att fundera på vad kylbagen ska packas med hehe

    Jag hoppas att provtagningen går bra för dig, Li81.
    Vad skönt att veta på förhand när bebisen kommer att komma också, jag har börjat gå lite i tankar kring det där.
    Nu har iofs mamma och pappa sagt att de kan passa lillan när det drar igång men det vore ju så mkt smidigare om man visste dag och tid, det känns ju inte jätteroligt om man måste ringa dem 02:30 t.ex.

    Nepp, dags att kika in på FB och sen fundera ut vad man ska hitta på idag!
    Ha en trevlig dag tjejer!

  • Loris
    Kramissara,  Vi köpte ett babyskydd till lillan (hon är 2år nu, så det är inom "bäst före datum" tiden), jag visste inte om att de hade en hållbarhetstid då vi köpte vårat, hade jag vetat det så hade vi nog hyrt ett eftersom vi ursprungligen inte planerade att få en till bebis så snabbt inpå - men livet har sina härliga twists and turns
    Så lite tur i oturen att vi nu har vårat babyskydd som vi också kan använda till syskonet.

    Hade vi däremot planerat för syskon inom 5 år så hade jag nog köpt babyskydd (jag föredrar att ha mina egna grejer framför att hyra/låna.)
  • Loris
    Pencil, Visst är det hemskt att sitta där 2 timmar, men såå skönt när det väl är gjort :D Skönt att värdet såg bra ut också!

    Mona28, Vad roligt med goda nyheter hihi, vad skönt att få det bekräftat ännu en gång!!
    Förressten, i vilken vecka föddes J?

    Vi går nu fortfarande i namntankar, med P vart namnet bestämt relativt tidigt, det var så skönt att inte behöva fundera på det så "sent" som nu, har ju bara 46 dagar kvar till BF och bäsan är fortf. namnlös hehe..
    Vi har ett par förslag på lager men inget känns sådär 100% rätt, saknar den där känslan man hade med P, när jag såg hennes namn på listan var det "rätt".
    Hur går det för er andra på den fronten?
  • Loris
    Knyttet och K, Grattis till HP

    Delta1, Hoppas det gått bra med vändningen idag!

    Visst är det jobbigt det där med vikten, jag gick upp 27kg förra graviditeten, Denna ligger jag på +16 än så länge (v34+1) det känns ändå riktigt skönt att det verkar bli mindre än förra gången iallafall.

    Jag har haft en massa förvärkar och sammandragningar de senaste 2 dagarna, Även om det fortfarande kan dröja flera veckor så känns det som det bästa tecknet på att man närmar sig slutet och kroppen ställer in sig på att bebisen ska ut!!

    Nepp, nu ska jag ta och fundera på en handlingslista, då lillan vaknar bär det av till strömpilen
    Ha en bra dag tjejer!
  • Loris
    Moyo skrev 2010-07-22 17:04:04 följande:
    Kikar bara in som hastigast för att meddela att vår son tittat ut - lite väl tidigt så han ligger på barn 4, men allt har gått bra hittills.  
    Nemen oj då, GRATTIS Moyo Hur mår lillen? Och hur gick förlossningen?
    Det var verkligen tidigt! Hoppas allt är bra med dig och familjen! Kram!
  • Loris
    Moyo,  wow det var verkligen en snabb förlossning! Skönt att det har gått så pass bra ändå, hoppas han mår bra nog att åka hem snart så ni får rå om honom i lugn och ro tillsammans med nyblivna storasyster {#emotions_dlg.flower}
  • Loris
    LindaMattias, Skönt att det såg bra ut på specen, Visst är det väl lite vanligare att man föder tidigare då man väntar tvillingar? (Har fått för mig att många föder ett par veckor innan BF *hmm*).

    Det känns verkligen som att det kunde starta när som helst för rätt många i tråden nu, så spännande!

    Li81,
    Hoppas att värdena håller sig iaf  någorlunda bra tills det är dags.

    Ang. fika, så går inte onsdag denna vecka för mig heller, kan i stort sett när som helst så länge inte maken jobbar i övrigt.

    Jag har skrivit en "todo lista" för tråkiga stunder, den har innehållit allt från att städa ur och sortera inneförrådet, rensa papper och skåpar (sånt där man gärna skjuter upp annars) till att rengöra, tvätta o koka upp babyleksakerna och sängkläder. Jag har till och med hunnit med att sortera igenom min egen garderob vilket var riktigt skönt, jag hittade kläder längst bak som nog inte sett dagsljus sedan vi flyttade in hit hehe
    Mycket fick sig en tur till soporna, en del ska doneras och min garderob har nu plats att fyllas upp med nytt då  bäsan är ute och extrakilona är väck (Hoppas att det ska bli en liten extra kick för att kämpa lite hårdare för att få bort vikten )
  • Loris
    Tuds, Det var en bra inställning ;D

    Jag försöker tänka lite så att man ändå får "lön för mödan" och förlossningen kommer ju att komma om man vill det eller ej, men som tur är så handlar det om ett par timmar (förhoppningsvis!!!) och sen är det ju över.
    Jag har väl iofs "turen i oturen" att jag glömt och förmodligen förträngt mkt av just smärtan.. Det hjälper nog på traven.

    HannaMaria84, (har gått igenom ett par listor för att få lite inspiration) detta har jag packat/tänkt packa i BB-väskan:

    MVC dokument
    Börsen ( idkort )
    Tofflor
    Kläder till efter förlossningen
    Handduk
    Necessär (duschcreme, schampo, balsam, tandborste, tandkräm, hårborste, deo, extra hårsnoddar, diadem)
    Bebiskläder (ett par uppsättningar) + fleeceoverall till hemfärd (bra att ha med om det är kallt)
    Bebismössa
    Något mindre ätbart och drickbart för maken under förlossningen
    Mynt (ifall det behövs under förlossningen, det kan ju dra ut på tiden och männen får inget att äta, automater ftw=) )
    Digitalkamera, digitalvideokamera + laddare och eventuellt extra minneskort och batterier
    Mobiltelefon + laddare (fick ett papper från min BM där det stod att man gärna fick använda sin mobiltelefon på BB, ska givetvis fråga personalen innan men det vore verkligen smidigt om det gick =D )
    Någon bok/tidning
    Riskudde
    Mp3 spelare

    Om någon har tips på något mer som kan vara bra att ta med, så, hojta gärna

    Imorgon ska jag till BM, ska bli spännande att se hur magen har växt, sist så var SF måttet rätt litet (men bebisen ska visst ha legat en aning konstigt just då det mättes, och så var det en annan BM eftersom min var på semester).

    Jag måste avvakta och se om jag måste vara hemma med lillan på kvällarna nästa vecka eller om jag kan dra mig ut en sväng innan jag skriver upp mig på fikalistan.
  • Loris
    Tuds, Det kan nog vara smart att packa ner lite blöjor utifall att. Det ska jag lägga till!

    Starla, oj oj, det är verkligen nära! Håller tummarna för att bebisen vill titta ut snart

    Satt precis och kollade runt på BB's hemsida också, Här finns en länk till lite info från BB för tiden man ligger där och vad som kommer hända under den tiden,
    www.vll.se/Sve/Lokalt/Nedladdningsboxar/Filer/BBinfo.pdf

    Egentligen letade jag efter numret till de som hyr ut bebissängar, jag kan inte hitta det någonstans och jag kommer inte ihåg vilka det var som höll i uthyrningen.. Någon som har deras nummer eller vet vilka det är som håller i det? *hm*
    Det vore så skönt att ha en sån säng just första 1-2 månaderna innan man går över till spjälsängen.

    Jag var hos BM idag, allt såg fint ut och måttet var jättebra 33 cm och 142 hjärtljud.
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)