Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Grattis till bebisen Knyttet och K. Det var ju skönt att du hann innanför dörrarna innan han såg dagen ljus =)

    Intressant med matningen Lisabettan. Så man kan alltså mata dem för ofta också. Våra barn verkar hungriga oftare än var tredje timme. Söker med munnen och de blir som inte lugna förrän de får bröstet. Var det så för er lilla kille också eller? De skriker ju så hjärtskärande.

    Fika hade varit trevligt, men min mamma är här på besök. Men i och för sig så skulle ju hon kunna komma med. Ja, vi får se vad vi tar oss för där på onsdag runt lunchtid. Min man ska jobba nästa vecka då min mamma är här. Då får jag ju uppassning av mamma, och Mattias kan spara några pappadagar.

    Dagarna går så fort och man hinner nästan ingenting. Jag har verkligen insett att jag inte kommer att stå med maten klar när min man kommer hem från jobbet och ha det någorlunda bortstädat, vilket jag på något sätt trodde att jag skulle kunna. Vi hinner nästan ingenting nu när vi är två. Jag måste nog sänka kraven på mig själv. =)

    Ikväll blir det pizza. Ska bli gott. Jäklar vilet ät-tempo jag fått. Kastar i mig maten. Inte bra, men det gälle rju att passa på medan båda barnen är nöjda.

    Ha en skön helg alla höggravida och alla mammor! Kram

  • LindaMattias

    EN FRÅGA. JAG HAR SÅ HIMLA ÖMMA BRÖSTVÅTOR. DE ÄR RÖDA OCH JÄTTEÖMMA. JAG SMÖRJER MED BRÖSTMJÖLK OCH EN SALVA FRÅN APOTEKET SOM HETER PURELAN. Oj, inte meningen att skriva med stora bokstäver. Någon som har tips om vad man kan göra? Det kan väl inte vara meningen att det ska göra såhär ont?!

  • LindaMattias

    Ja, tack för trevlig date idag! Det var så roligt att se en massa bebisar. Så fina! Roligt att så många nu är utanför magen. Och snart kommer din lilla bebis också Malin. Jag antar att du Malin kommer ihåg mitt namn, men jag skriver in mig på listan ändå =)

    Sofia76 = Malin
    LindaMattias = Linda

    Klaveret, hur vet man om det är svamp man har förresten. Tanken har inte slagit mig. Det är ömt och lite rött.

    Ikväll har jag en betydluigt bättre kväll än gårdagskvällen. Då grät barnen flera timmar i sträck båda två. Ikväll är det lite gråt, men mest från Filip. Nu är det dock tyst och lugnt. Det är så hemskt när de gråter och är alldeles spända av magont. Usch!

    Imorgon ska vi till sjukan och kolla upp Filips hb. Han får järndroppar pga av lite lågt blodvärde, men det har förhoppningsvis gått upp nu. På eftermiddagen ska vi till kyrkan och kolla på dopklänningar som vi vill låna. hur ska ni andra göra med dop? Döper ni era barn, har ni namngivningscermoni eller gör ni inget alls? 

    Nu ska jag lägga in lite tvätt. Nu r både mormor och farmor här, så då hinns ju sådant med =)

    Ha en skön kväll och god natt!

  • LindaMattias
    Klaveret skrev 2010-10-07 20:39:19 följande:
    Klaveret = Gabriella

    Har lite krångel med att kopiera text så därför skriver jag ett eget inlägg istället. Håller för övrigt med om ovanstående att det var ett väldigt trevligt fika. Skönt att kunna sitta länge och prata. Tiden försvann verkligen fort!

    LindaMattias: Hoppas du får användning av snäckorna annars kanske de kan sparas till nästa gång hehe. Flört Tack igen för fikat idag!
    Tack för trevligt besök, och för snäckorna. Det känns lite bättre med brösten, men som sagt så utsätts de ju för en del sugande. Haha,  har just pratat med min man om vårt tredje som ska komma sedan =)
  • LindaMattias
    syster Maria skrev 2010-10-11 14:10:51 följande:

    Är det någon i tråden som sedan tidigare provat på IKSU´s mammabarngympa?  Såg att den var på tisdagar kring 10 vilket skulle funka bra med de dagistider vi har. Så småningom skulle det vara skönt att komma igång att träna lite lätt och med tanke på att Svante mest vill ligga vid bröstet och snutta på om kvällarna tror jag det dröjer innan jag tar mig iväg på kvällstid.

    I dag har vi varit på BVC för vägning och mätning sedan blev det en promenad i det fina vädret. Nu ska middagen förberedas lite innan det är dags för dagishämtning. Nästa vecka är sista veckan barnen är heltid på dagis, Kanske dags för fika/lunchträff igen nästa vecka?


    Ja, mer fika. Det är ju så trevligt. Föreslå en tid Maria!

    Grattis Jeanyn till bebisen!!

    Så Edwin vill fortfarande inte sova Andrenna? Så jobbigt. Våra små har ju ibland skrikperioder. Oftast en stund innan de ska sova för kvällen. Ibland flera timmar, men ibland ingenting. Undrar vad det beror på. Jag tror att vi ska prova de där andra dropparna. Var köper man dem? Var det Sempers magdroppar de hette?

    Nu är det dags för lunch. Har nyss varit på bvc, och båda killarna följer sina kurvor. 3340 väger den lille och 4050 den store.

    Ha det så bra!
  • LindaMattias

    Grattis till flickan Lysa!

    Och grattis till dig Klaveret som hade en lång härlig natt utan barn som grät. Våra sov 5 timmar i sträck natten till idag. Skönt, men brösten sprängde och mjölken flödade i sängen =) Barnen somnar ganska sent. Är det vanligt eller somnar era tidigt? Idag har barnen sovit jättemycket känns det som. Det får mig att fundera på hur natten kommer att se ut. Undrar om de kommer att vara vakna mycket inatt då. 

    Vi har nu bokat tid för dop och fått iväg inbjudningar. Om en månad ska de döpas. Vi ska bara fika efteråt. Många har ju mat och så, men jag orkar inte fixa det, så det blir bara fika.

    Förresten, vi har provat Semper magdroppar nu. Vi ger både det och minifom till Filip. Det känns som att det blivit bättre med magknipen. Han kan gråta någon kortare stund, men inte i timmar som ibland tidigare. Ja, man ska väl inte ropa hej ännu, men...

    Ser fram emot fikat på onsdag. Ja, Station blir ju minst sagt invaderat av vagnar =)

    Bra att allt såg normalt ut i magen Sofia76. Nu är det bara att hoppas på nedkomst snart.

    Det är så tyst här. Ett barn sover och det andra får ny blöja av pappa. Jag sitter alldeles ledig vid datorn. Är det bara jag som tycker att det är härligt att t ex diska och tvätta och så? Jag har för det mesta ett barn i famnen nu tycker jag, så även de tråkiga sysslorna blir ändå lite trivsamma ögonblick av egentid. 

    Ska passa på att läsa lite på nätet innan nästa matning. Ha en skön kväll! 

  • LindaMattias

    Ja, vi blev inte alls så många som väntat på daten idag, men det var ack så trevligt, trots att mina barn kanske inte direkt var sovande och allra mest lätthanterliga idag. Tur att ni är så goda ihållare (hm, det är nog inte ens ett ord... ska kontakta svenska akademien och be dem skriva in det i ordlistan).

    Grattis HannaMaria till bebisen! Nu är det inte många magar kvar =)

    Klaveret, jag har kllat efter saxen nu och även frågat min man. Den är inte här. Ifall du inte har gömt den någonstans. 

    Känns ju bra att höra att andra också har barn som sover en kvart i taget ibland och är vakna sent. Det lär väl gå till sig i sinom tid när de får lite bättre rutiner. Jag känner mig nog ändå ganska lugn, men lite drygt när min man börjar jobba, men vi kanske ska prova att stiga upp tidigare på morgonen. Nu sover vi ju till nio eller eller så.

    Jag kan inte komma på fika till veckan. Får besök av min faster från Habo. Sedan får vi ännu mer besök på fredagen. Min barndomsbästis kommer upp med sin familj. Roligt med besök!

    Amningen kallar

  • LindaMattias

    Åh grattis till pojken Sofia 76!

    Vi har nyss varit på barnhjärtmottagningen med Filip. Han ska gå på kontroller med jämna mellanrum så att man ser att inte den förträngning han hade på aorta kommer tillbaks. Allt ser perfekt ut. Skönt. Vi råkade dock vara där en dag för tidigt. =) Det var ju skönt att vi fick komma in ändå.

    Jasså, ska man inte vara på öppna förskolan? Vi har då kollat in där en gång. Hur länge måste man akta sig för sådant? Våra barn är ute på allt möjligt. 

    Amning nu, sedan lunch för föräldrarna. Våra barn har nu sovit 6 h i sträck de senaste nätterna, vilket ju är riktigt skönt. Och igår kväll hade vi en så mysig kväll. Killarna var så tillfreds och myste på och skrattade. Mmmm... hoppas att det är en trend =)

    Ha en bra dag i solen! 

  • LindaMattias

    Halloj

    Det var länge sedan jag skrev. Har haft besök av min faster en vecka nu. Det är ju skönt att ha någon som mer än gärna avlastar och sköter bebisar =). Nästa fredag kommer mina fem barndomsvänner + en bebis, och på söndagen den helgen kommer mamma igen. Helgen därpå kommer en massa folk, för då har vi dop.

    Angående det här med maten så ger ju vi våra ersättning en gång på kvällen nu. Freddie äter ca 200 och Filip 100. Ibland vill de ha mer och ibland mindre.  Vill de ha mer får de dock bröstet. Freddie spyr ofta upp en hel del. De sover numer nästan alltid ett sextimmarspass. Mina bröst är därmed inte så roliga på natten. STENHÅRDA och knöliga och mjölken rinner innan jag hunnit lägga barnen tillrätta. Intressant det där med BS2 Andrenna. Det visste jag inte. 

    Idag var vi på sjukan pga att Freddie hade någon som typ såg ut som en extra pungkula när vi var på läkarbesöket på bvc. Den var dock borta så det blev ett snabbt besök på sjukan. Skönt.

    Det var ju någon som skrev något om fika  till veckan. Det låter bra tycker jag. När? Hoppas att mina barn sover mer nästa fika...

    Nu är det matdags. Ha det bra

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)