• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    LauraMaria, Jag vaknar varje gång jag måste vända på mig eftersom bäckenet skär ihop, Tyvärr har jag inget bra råd att ge, förutom att prioritera sömnen, så att man på något vänster ändå får ihop den sömn som behövs! *** Knyttet och K, Jag hoppas du får hp beviljat, många säger att man bör beskriva sina arbetsuppgifter väldigt väldigt väldigt tydligt för att öka chansen för att få hp beviljat, jag skrev 1,5 a4 papper för att beskriva varje tungt moment och ett ca på hur en arbetsdag kan se ut, så att en person som aldrig utfört det ska kunna förstå hur det går till och i princip kunna utföra mina sysslor bara genom att följa instruktionerna. Men det hänger nog mycket på som du säger, vilken handläggare man får också..

  • Loris

    Uuunderbart väder och ledig är man också! Men, givetvis var det idag jag skulle göra sockerbelastning så jag fick ändå sitta inne hela förmiddagen! Urs vad tråkigt det är att sitta i väntrummet på vårdcentralen i 2 timmar hehe.
    Skönt är det att ha det överstökat och dessutom ha fått bra resultat!

    I eftermiddag ska jag och lillan ut till mormor och morfar och hälsa på, det blir att grilla och njuta av det fina vädret där ute istället

    Ha en bra dag tjejer!

  • Loris

    Vi var också ut en sväng till lekparken imorse, det var så underbart väder, 16+ i skuggan och vindstilla, det kan man verkligen inte tro nu,  det ser ut som att flaggstången vid ica ska blåsa omkull!
    Idag blir det nog att åka på maxi, det är så skönt att göra bort på dagar där det inte går att vara ute riktigt!
    Igårkväll satte jag mig och sorterade igenom bebiskläder, oj oj oj vad små dom är Idag är det nästan omöjligt att förstå att dottern också har varit så liten en gång i tiden...

    LindaMattias, Urs då, jag hoppas att den lilla tar igen det tills nästa UL. Delar de på en moderkaka eller har de varsin?
    Jag har också fått en massa halsbränna och sura uppstötningar, speciellt då jag ska sova! Det är inte sällan som man får ta sig en "sup" med Gaviscon innan sänggående, som tur är fungerar det bättre än det smakar haha..

    Pencil, Precis som Moyo skrev så vill de gärna att man ska sitta kvar, det var väldigt långa 2 timmar kan jag lova! Jag glömde att ta med mig något roligt att läsa eller pyssla med så det blev att lusläsa VF tidningen som låg i väntrummet, till och med sporten !!!
    Jag fick iofs sätta mig utanför vårdcentralen om jag ville (men då skulle jag säga till personalen så att de kan kolla till en emellanåt), jag hade glömt att dricka något innan jag for dit dock och efter att man fått sockerblandningen så är det tabu att dricka något alls, därför stannade jag inne.

    Visst är det svårt det där med vagnval, det vart massa velande för vår del innan vi bestämde oss för våran vagn. Hoppas ni hittar en vagn som faller er i smaken i helgen så du kan lägga det bakom dig! Det är så skönt när man väl gjort sitt val och man kan fokusera på annat skoj istället

    Moyo, Vad skoj med en ikeatripp Vart det något skoj till bebisen eller dottern?

    LauraMaria, Om man har en diabetiker inom den nära familjen så bokas man in för sockerbelastning i vecka 28 (vilket planeras redan från inskrivningen då man fått fylla i papper om sjukdomar inom familjen)
    Jag skulle nästan anta att BM har en skyldighet att boka in en för sockerbelastning om sockervärdet ser onormalt högt ut.

  • Loris
    Moyo, Åh vad härligt med eget rum :D Vad roligt att få inreda barnrummet, det var något jag riktigt njöt av inför att lillan skulle få flytta över till sitt rum, att ställa iordning och göra fint
          Åsså förstås, det bästa av allt, att kunna klamsa in och leva om, ha på lampan och för den delen - kunna vrida och vända sig i sängen utan att det stör någon!! Vilken underbar känsla!! Har ni mycket att fixa innan det är klart för inflytt?

    Lysa, åh huvva för att vara utan internet, man är verkligen på tok för beroende av att ha internet för att överleva utan haha..
    Vi har kvar allt ifrån dottern (allt som var helt och fint dvs ), vi hade köpt sånadär stora påsar som man suger ut vacuumet med dammsugaren med, dom är verkligen kanonbra för förvaring av kläder!
    Visst är det svårt med förvaringen dock, vi köpte en lagomstor 2-dörrars garderob till lillans kläder, nu är den sida med hyllor proppfull och den andra sidan är helt oanvändbar eftersom det bara är en stång.. Obestämd Vi funderar på att  köpa till fler hyllplan och skruva bort stången, då har vi plats iallafall för ett tag, men jag vette sjutton vad man ska hitta på sen då de blir större och ska ha ännu fler plagg och för den delen, större storlekar som tar mer plats!!

    Vi var ute på förmiddagen och promenerade med lillans kusin o morbror idag, Vi bestämde oss för att gå och köpa glass på ica, när jag stod vid kassan och skulle betala insåg jag att ja hade glömt börsen hemma och i samma veva sprang lillan ut i full rulle.. Som tur var hade jag brorsan med mig så han kunde ta över glassen o vagnen.. När jag kommer ut ser jag en kvinna som sitter och småflinar, jag följer hennes blick och får syn på en liten dam som satt sig på kanten vid fontänen och stoppat ner sina fötter i vattnet!
    Hon var dyblöt och superlycklig haha...
    Då brorsan kom ut sa han bara, "Det märks att det är din unge... Du var precis likadan!"
  • Loris

    Moyo, Jag lider verkligen med dig, klockan 5 borde vara en förbjuden tid att måsta kliva upp(speciellt på lediga dagar!) Hoppas det är tillfälligt! Det är nog aldrig dumt att spara på babysakerna så länge chansen finns för en till inom något år, jag blir alltid förvånad när folk gör sig av med alla saker de har för någon hundralapp på blocket, för att typ 1-2 år senare planera och få en till bebis :) Iofs är det inte min plånbok som får lida Hehe ;) Vi sparade rubb och stubb, det är så skönt nu när man kan luta sig tillbaka och man har det mesta fixat redan, istället har man lite extra tid för annat - vi har satt för oss att följa en "to-do" lista där vi planerar att göra bort såna saker som annars aldrig blir gjorda (som att gå igenom förrådet och sortera bort saker innan lillan föds - det känns alltför opeppande att ta itu med sånt då bebisen är ute, då tar jag nog aldrig itu med det.

  • Loris

    Tuds, jag har bara erfarenhet från babybjörn, den fungerade för mig och min dotter, men jag skulle ljuga om jag sa att den var särskilt skön . Den lägger mycket tyngd över axlarna vilket gör att man inte gärna använder den långa stunder eller när barnet är lite tyngre. Jag hoppas du hittar ett bättre alternativ. **** LindaMattias, urs din stackare :( Hoppas magsjukan går över fort!

  • Loris

    Tjenare tjejer!

    Vad skönt för er som har fått semester redan, jag längtar så oerhört tills jag får gå på havandeskapspenning, kroppen hänger inte riktigt med i det normala tempot längre och det börjar verkligen märkas!

    Idag var jag till BM, drygt 2 veckor sedan sist och +1kg trots att jag äter mindre onödigt tack vare alla sura uppstötningar.
    Jag funderar lite på om det kanske kan hänga ihop med att man lagrar på vätska?, jag får en del domningar (speciellt i benen då jag promenerar men även en del stickningar och domningar i händerna), jag kommer inte ihåg om jag hade något sånt under förra graviditeten (förträngt allt sånt kanske ) men funderade lite på om det kanske kan hänga ihop. Någon annan som kanske har en aning eller känner igen sig?

    LindaMattias, Vad skönt att de följer kurvan! Hur många veckor har du kvar nu till BF?

    HannaMaria, Hej och välkommen till tråden, Visst är det mysigt att få höra bebisens hjärtljud! Ännu ett tecken på att det verkligen finns någon där inne hehe (Jag har alltid haft så svårt att riktigt greppa att man har någon som växer i magen på en, tills dess att har sett ultraljudet och fått höra hjärtat slå )

  • Loris
    LisaBettan, hums, jag kanske ska ta å höra med BM vid nästa besök. Tack för att du ville dela dina erfarenheter!

    HannaMaria84,
    Vi skrev nog under faderskapspapperna mellan v20-30 någon gång med lillan, kommer inte ihåg exakt. Vi fick iaf. kontakta dem själv för en tid.

    Första graviditeten så kände sambon första sparkarna v.20, denna var lite tidigare och kändes utanpå magen i vecka 17.

    Knyttet och k, Urs Hoppas det bara är en snabbsläng.. Lillan fick feber och kräktes i veckan, efter 2 dagar var det över! Och det bästa av allt, ingen av oss andra smittades, så förhoppningsvis är det bara sån där "barnmagsjuka" som inte "ska" kunna smittas till vuxna.

    Imorgon går jag in i vecka 31, vad fort tiden går nu mot slutet, det lär väl bara säga pang så är man på väg till förlossningen!
    Iofs lär det väl tagga ner när jag går på HP, nu medan det fortfarande är full rulle med jobbet och lillan så hinner man ju inte riktigt stanna upp och känna efter tidsmässigt..

    Nepp nu ska vi ut och leka i det så härliga vädret! Underbart Ha en bra dag tjejer! 
  • Loris

    Glad midsommar allihopa =)

    Idag var vi ut till mamma och pappas stuga och firade med systrarna, mina föräldrar och allas familjer! Det är så mysigt att göra något utöver det vanliga!

    LisaBettan, urs det där lät verkligen inge vidare! Hoppas att allt går bra och att bebisen väljer att stanna inne åtminstone ett par veckor till! Hur märkte de att det var en startad havandeskapsförgiftning? (Är lite fundersam kring allt det där, hispig som man är hehe Hade protein i urinen förra gången jag var hos BM, fick lämna morgonurin för att göra en odling - barnmorskan skulle höra av sig om hon hittade något annars skulle vi se hur det såg ut med proteinen nästa gång.)

    Nej nu håller jag på att somna hehe, dags att dra sig mot sängen.
    Hoppas alla haft en trevlig midsommar!

  • Loris
    Li81, Vad otäckt, hoppas verkligen att du får bukt med gallsyrorna =/ *håller tummarna för dig*

    Moyo,  kunde de se vad det var som låg där inne?   (Visst ville ni veta om de kunde se könet?)

    Ang. pigmentförändringar så hoppas jag verkligen det inte är "SÅ" vanligt som man  tror, var ute 5 timmar i solen med jobbet igår (5 timmar gick så otroligt fort och det var helt underbart att vara i solen så tanken på att man kanske skulle passa sig lite slog mig aldrig!), hade ingen solskyddskräm heller så nu har jag bränt mig i ansikte, armar, ben, axlar, bringa.. everywhere hehe Nåja! Såg att det går att behandla pigmentförändringar om 'shit hits the fan' och något väldigt skabbigt dyker upp, även om det skulle vara kostsamt.

    Idag är min första havandeskapspenningsdag! Så underbart att ha lite ledigt, även om den första dagen inte blev särskilt rofylld Jag passade på att ta med mig lillan och åka på maxi för att handla in alla de där "måste" sakerna inför bebisen som blöjor, tvättlappar, amningsinlägg, bindor osv osv! Så nu är skötväskan redan packad och klar, det är visserligen flera veckor kvar men det är så skönt att ha sånt där bortgjort.
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)