• Starla

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hallå allihopa!


    Man kanske får hoppa in här? Jag har BF 30 juli, tyckte det var hyfsat nära augusti iallafall. {#lang_emotions_tongue_out}
    Första barnet för mig och 3:e för min sambo, verkar vara en liten flicka där inne som lever rövare mest hela tiden. Helt underbart!
  • Starla

    Moyo: Du har så rätt!


    lysa: Tack så mycket!
    Loris: Då hojtar jag till! Starla, 1:a barnet, BF 30 juli.
    LindaMattias: Vi ska ha vår första träff den 6:e maj. Vet inte om det är sent eller tidigt men tydligen så är det jättemånga här i Holmsund som ska ha ungefär samtidigt så det låter som om det är en stor grupp.
    Själv känner jag inte en kotte från Holmsund då jag inte har bott här så länge och är Grubbebo från början, så jag tycker också att det blir spännande. Däremot vet jag ju inte om det ger så mkt, tycker jag hör från många olika håll att de här föräldrarträffarna är värdelösa. Jag hoppas iallafall att det inte är så.
    Har idag knatat omkring på strömpilen för provning av kläder och storhandling, sedan megamatlagning alá hemgjord pizza för första gången. Går redan hemma med havandeskapspenning så nåt måste man ju fylla dagarna med. Men just nu måste jag säga att jag ångrar min utflykt hejdlöst mkt. 
    Värkande rygg, fötter och vader, jag känner mig som en strandad val. 
    Har hintat om fotmassage till min sambo men han låtsas som ingenting, typiskt! {#lang_emotions_tongue_out}
  • Starla

    LindaMattias: Ja, det har du alldeles rätt i. Någon/några vänliga själar kanske man hittar i gruppen.


    Jag jobbar som instrumentmontör för ett entrepenörföretag som håller till ute på pappersmassfabriken i Obbola bla. 
    Man skulle nästan kunna tro att jag jobbar med musikinstrument men icket sa nicke. Vi gör ungefär samma sak som elektrikerna fast det är lågspänning, dvs drar kablar, kopplar in dem, sätter upp skåp, svetsar, klättrar osv och har oss. 
    Svårt att förklara för knappt någon av mina kompisar fattar fortfarande vad jag egentligen gör trots att jag har jobbat där i snart tre år. 
    Därför går jag hemma... pga buller, kemikalier, tungt jobb, står mkt, går flera km per dag. Hade inget annat att omplacera mig till. 
    Känns väldigt skönt att få vara hemma eftersom jag ändå fick problem med fogarna så pass tidigt men ibland har jag allt svårt att få tiden att gå ändå. 
    Ja, 7 veckor går som ett litet kick! Förstår att du längtar. Det är ju ändå tur att det blir varmare så man åtminstone kan vara ute och hitta på mer saker.
  • Starla

    tuds: haha, det hade faktiskt varit väldigt komiskt om vi alla skulle sitta och prata om våra känslor på de där träffarna. Men å andra sidan så, vad vet jag!


    Hur gick det för din chef egentligen? Kom det ut någon? 
    Oj, kan man beställa?! Då gör jag det med; mellan den 25-30 juli, helst ca 5 timmar! {#lang_emotions_wink}
  • Starla

    Hej tjejer!


    tuds: Av någon konstig anledning så är det numera jääätte spännande när någon får en bebis. haha! {#lang_emotions_laughing}
    Jag säger som de andra; även om säg ca 5 timmar inte är den snabbaste förlossningen så vill jag hinna vara med. Okej, det kommer att göra helvetiskt ont men jag har hört så många som har tokinhalerat lustgas + att det har gått jätte snabbt och då varit helt borta. 
    Men det är klart, allt kan ju hända. Man vet ju verkligen ingenting, speciellt inte när det är första gången.
    Foglossning ja, huvva. Hur gick det för kvinnorna förr i tiden som slet som djur? Hade de foglossning men var tvungen att bita ihop ändå eller var de helt enkelt "bättre byggd" då? 
    Det är väl klart att det går till viss mån men fasiken när det skär till ordentligt ned i ischas-nerven så är man inte så kaxig längre. Jag började också känna av det innan vecka 20 och nu är jag i v 27. Puh!
    Förresten så tycker jag att det är jätteskönt att värma vetesäcken och lägga bak i ryggen/svanken/rumpan när jag har riktigt ont. Det försvinner inte men musklerna runt omkring får lite hjälp att slappna av. 
    Loris: Grattis till HP! 
    LauraMaria: Jag simmar och försöker gå ut och gå...eller ja, vankar fram i sakta mak men det är åtminstone bättre än inget.
    Å det här med fika; jag är på! Det var en riktig superidé!
  • Starla

    LauraMaria: Jag har hört att det är en beställningstid på ca 2 mån när det gäller en ny vagn. 


    Min svägerska fick barn i september och det verkar som om hon lämpar över det mesta på oss; barnvagn, amningskudde, pump, maxi-cosi, kläder och åter kläder. Mamma sa; ja men det är mitt första barnbarn, jag står för säng och matstol. 
    Jag är väldigt tacksam, misstolka mig absolut inte men det känns som om jag har kommit av mig lite. Vad ska jag köpa....?
    Spanade lite på barnens hus idag och hämtade gratis babyboxen. Nåt litet klädesplagg kanske det blir iallafall och så får jag väl go nuts på sängkläder och filtar. haha!
  • Starla

    Moyo: Ja, det är egentligen bara att ta det som det kommer. Man sparar ju faktiskt


    en hiimla massa pengar! Det är också något att vara superglad för!
    Loris: Tänk vad bra att ni som redan har barn kan komma med sådana där smarta tips som man aldrig någonsin skulle tänka på annars; bitskydd! DET ska jag minsann köpa själv. {#lang_emotions_tongue_out}
    Om det här med vikt, jag har skygglapparna på. Jag tycker att det är så läskigt att det finns en vikt-hets när man är gravid. 
    Visst är det bra att hålla koll (även fast jag avskyr vågar och aldrig väger mig annars) på kroppen så man kan upptäcka som Moyo sa; havandeskapsförgiftning men taskiga kommentarer undanbedes. Alla är ju olika, det finns ingen mall. 
    Usch... vikt som är så känsligt. 
    Det är lätt att säga att man skulle slå bort hemska tankar om man själv fick en kommentar. 
    Men jag har nu kommit in i den här hormonstormen då jag egentligen bara vill grina för minsta motstånd eller pga av allt möjligt. Det är ju så konstigt när man inte är en sån person i vanliga fall.
    Jag skulle nog bara grina hejdlöst om min BM var taskig. 
  • Starla

    Idag har jag varit och shoppat en barnvagn. Det blev lite hastigt och lustigt.


    Det var ju meningen att vi skulle få min svägerskas vagn men igår kröp hon
    till korset och tillkännagav att hon skulle behålla den! 
    Fick lite halvpanik då jag vet att väntetiden är ganska lång iallafall, så jag skyndade mig till BH idag och lyckades sälja in en emmaljunga till mig själv (med samtycke av sambo i telefon förstås. haha!
    Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var sååå roligt att köpa en vagn men jag känner mig helt lyrisk! {#lang_emotions_laughing}
    Nu längtar jag bara som en tok tills den dyker upp.
    Hoppas ni får en trevlig Valborg allihop! 
  • Starla

    Monchhichi: Ja, verkligen! Men det måste vara ganska skönt att ha kvar sedan tidigare också, en sak mindre att tänka på!


    Jag hade bra järnvärde från början och sen sjönk det till 117 (var också helt slut och somnade jämt), skulle då äta niferex varannan dag, vilket jag gjorde. Besöket därpå hade jag 130 så då blev jag beordrad att sluta. Men jag inbillar mig att sockerärter och annat grönt med järn i också hjälpte till. Håller med Moyo att blutsaft funkar bra om än inte så himla rolig smak. 
    Klaveret: Det blev en Edge duo combi. Hade tittat på en Brio Happy combi tidigare men den här gången kändes den så liten. 
    Har nog blivit påverkad av min svägerska som har en äldre modell av Emmaljunga. Men jag tycker att edgen kändes stabil.
    Min sambo frågade när jag kom hem om jag inte hade köpt någon åkpåse eller lift men näe, det gjorde jag inte. Åkpåsen kan jag köpa sen.
    Det sägs ju att det inte behövs en lift men är det någon annan som har någon erfarenhet av emmaljungan som tycker att man borde ha en sådan iallafall så man kan ta in bebisen om hon/han sover? Har inte så mkt erfarenhet av vagnar överhuvudtaget. Det är som en djungel! {#lang_emotions_tongue_out}
    Nåväl, än en gång: trevlig Valborg! 
  • Starla

    Klaveret: Tack! 


    Ja, jag har faktiskt suttit enda sen jag kom hem och bläddrat i den där katalogen och mer och mer övertygat mig själv om att jag åtminstone borde köpa en mjuklift. Så jag tror banne mig att jag ska slå till!
    Det känns ju rätt smidigt som du säger att bara kunna lyfta in en liten del istället för att knäppa loss hela korgen. Bara så nedrigt att de minsann vet hur man tar betalt!
    Lillebror: Det här är min första graviditet men inte sjutton gubbar är jag förskonad ifrån foglossning. En jobbarkompis fru hade foglossning alla tre graviditeter. 
    Jag tror helt enkelt att det beror på hur man är byggd. {#lang_emotions_undecided}
    Elak BM, har ingen erfarenhet av sådana men blir förvånad varenda gång det kommer upp då jag tycker att de borde visa lite mer sympati. Suck...
    Jag hoppas att du kan byta, tråkigt att behöva känna att man inte kan prata när man är orolig.
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)