• tuds

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej!

    Jag är ny på det här forumet, har läst lite innan men inte registrerat mig förrän nu. Jag och min sambo bor i Umeå och väntar vårt första barn i augusti {#lang_emotions_smile}
    Vi var faktiskt på ultraljud i onsdags. Jag trodde inte det fanns något sånt här, men sen upptäckte jag att man kunde boka tid på Norrlandskliniken. Helt klart värt det istället för att vänta över en månad till för ultraljud inom landstinget. Det var jättehäftigt och den lilla där inne skuttade omkring och hjärtat slog som det ska!

    Kul att hitta andra som ska ha samma månad! Jag känner ingen alls som är gravid just nu tyvärr.

  • tuds

    Jag har sett nån grej man kan köpa på internet som man kan lyssna på bebisens hjärtljud med. Det är säkert samma som du har. Jag blev lite sugen på en, men har inte tänkt köpa en ändå. Läskigt om man inte hittar något ljud ju...

    De senaste dagarna har jag börjat känna en molande känsla i magen, ungefär som lätt mensvärk. Jag tycker det är lite kul att känna att det händer något därinne, för jag har så få symptom i övrigt {#lang_emotions_laughing} Jag mådde lite halvilla i vecka 6 och 7, men sedan dess har jag bara varit lite mer kvällstrött än annars.
    Jag längtar tills jag får en rejäl kula, men det är ju ett tag kvar...

  • tuds

    Ojoj, varje dag efter lunchen sväller min mage upp så den blir alldeles hård och spänd och det ser ut som om jag snart ska föda... Den blir löjligt massiv. Bebisen är väl dock bara ca 14-15 cm, så det mesta av magen är jag själv {#lang_emotions_undecided}. Det är i alla fall nästan omöjligt att dölja vad som pågår då. Jag har ett par "tjockisbyxor" kvar från en period då jag var lite större, men till och med de byxorna klämmer i midjan nu. Jag har ett par mammabyxor ännu men behöver köpa fler märker jag.

    Idag kände jag den första smärtan. Jag hade suttit framåtböjd och tagit på mig skorna och sen ställde jag mig rakt upp, och då kändes det som om något slets sönder längst ner i magen {#lang_emotions_surprised}. Antar att det är helt normalt för det gick över strax därpå och sen hände inget mer. Det är väl så här det kommer att vara den närmsta tiden också {#lang_emotions_smile}

  • tuds
    Sonic skrev 2010-03-03 20:46:37 följande:
    Tuds: Jag får ont när jag ska ta i och hosta eller anstränger mig och skottar eller så. Jag hade det så förra gången också.  Magmusklerna drar ju isär sig så man blir ju lite klenare och det s´tramar en del
    Ja, jag antar att man får ställa sig in på att ha en och annan krämpa ett tag nu. Det där har bara hänt mig ett par gånger men det kommer nog att bli lite mer med tiden. Än så länge har jag mått oförskämt bra så jag välkomnar nästan lite krämpor bara så det ska kännas lite mer verkligt {#lang_emotions_tongue_out}
  • tuds

    Idag går jag förresten in i vecka 17 så jag ska ta och läsa lite om vad som händer då. Alltid kul att gå över till en ny vecka {#lang_emotions_laughing}

  • tuds

    Eftersom det här är min första graviditet är jag lite ovan med vad jag får stoppa i mig och inte. Nu har jag blivit förkyld och skulle igår ta en värktablett. Det enda som fanns hemma var Ipren som sambon köpt någon gång. Jag läser på papperet som följer med och ser att man som gravid ska undvika läkemedlet. Jaha... sambon får gå ut och köpa Alvedon till mig istället. Näsan blev täppt så jag tog fram en nässpray jag hade sedan innan och tog ett par spray. Sen kommer jag på efteråt att jag måste kolla om jag verkligen får använda den. Det var en Otrivin comp och det står att gravida endast ska använda det i samråd med läkare. Jaha... nej jag har ju inte pratat med någon läkare. Ut med sambon igen för att köpa en annan nässpray... {#lang_emotions_laughing}. Ja det är inte lätt det här.

  • tuds
    pencil skrev 2010-03-09 11:51:19 följande:
     Var er man/sambo med på inskrivningen? Är de med på de flesta träffarna med BM eller väljer ni ut några träffar? Ibland kan det ju vara svårt att "komma ifrån" jobbet beroende på vilken tid man har. Troligtvis går jag själv på torsdag men om 2v när vi ska till spec.mödravården och göra NUPP ska han självklart med.Ha en bra dag!
    Min sambo var med på inskrivningen. Han har ofta ganska lätt att få ledigt från jobbet så det var ingen tvekan om att han skulle med. Det var bra också för att vi fick en hel del information. Nästa träff med BM, som jag ska på imorgon, ska visst pappan inte vara med på {#lang_emotions_undecided} Barnmorskan sa något om att vi skulle prata om bakgrunden och sånt. Vet inte om det är mammans chans att prata om sitt dåliga förhållande med pappan eller så, men jag har inget dåligt förhållande, så jag går mest dit för att veta resultatet på blodproverna jag lämnade vid inskrivningen. De andra träffarna ska säkert min sambo vara med på. Speciellt vårt andra ultraljud som vi har om två veckor! Då ska man kunna se vad det är för kön också, om bara barnet ligger vänt åt rätt håll {#lang_emotions_laughing}
  • tuds

    Min barnmorska har förresten inte frågat om jag vill göra några tester, typ KUB och NUPP och sånt. De kanske frågar alla?

  • tuds
    LindaMattias skrev 2010-03-10 07:57:03 följande:
     tuds, vaddå, sa de att mannen inte skulle vara med på andra besöket? Så knepigt.
    Ja, men att han var välkommen alla andra gånger. Nu har jag ju inget att dölja för honom så han hade lika gärna kunnat följa med, men vi gjorde som hon sa i alla fall. Jag fick prata lite om vilket stöd jag hade från min omgivning, min livsstil så som matvanor och motionsvanor osv.

    pencil: Jahaja, 35 år. Nej jag ska snart fylla 25 år så det är väl anledningen till att det inte varit tal om några speciella prover eller undersökningar. Klart något kan vara fel ändå, men det är väl inte lika vanligt.

    LindaMattias: Gud vad spännande med tvillingar! Hoppas bara allt går som det ska fast den ena är lite mindre än den andra.

    Min barnmorska pratade idag om att de inte lyssnar på barnets hjärta innan det är 18 veckor gammalt, eftersom prylen man använder för att lyssna med sänder sådana kraftiga signaler in så barnet kan bli hörselskadat. Det var nytt för mig och jag nämnde de där apparaterna man själv kan beställa från nätet och lyssna på hjärtat redan från vecka 12 (det var väl någon i tråden som hade en sån?) och hon tyckte att man absolut inte borde göra sådant för ofta, speciellt inte om barnet är yngre än 18 veckor. Hon sa även att barn som genomgått många ultraljud i större utsträckning blir vänsterhänta. Inte för att det i sig är något fel {#lang_emotions_wink}, men ultraljudet tycks påverka hjärnan.
    Det var nya fakta för mig.
  • tuds

    Imorgon har vi vårt rutinultraljud och det ska bli jättekul att titta in där igen {#lang_emotions_dreamer} Extra kul om den inneboende vill visa om den är flicka eller pojke! Jag har väl känt lite rörelser inifrån ett par veckor nu, men jag längtar tills det blir mer och intensivare.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)