Inlägg från: lunkentuss |Visa alla inlägg
  • lunkentuss
    annki72 skrev 2010-02-12 20:11:40 följande:
    bananpaj lät gott
    det blir upp till bevis imorn
  • lunkentuss
    Headrush skrev 2010-02-12 20:27:17 följande:
    Idag har jag bakat N-n-n-neeeg-eehm wiiiinerbröd... Hehe bild finns också.
    hahaha, fatta varför du skrev som du skrev när jag såg bilden
    Goa dom såg ut

    På Kahls cafe i stan kan man köpa sånna o dom heter "fördomsfri negerboll" Har sett nånstans med ett fat med sånna o en skylt "kalla dom vad du vill-boll" Haha, men wiiiinerbröd-bread är ju bäst :D
  • lunkentuss
    annki72 skrev 2010-02-12 20:11:40 följande:
    bananpaj lät gott
    Den VAR god Gjorde en choklad-kokosgrädde till som inte heller var fel!
    Vispade grädde, rev i mörk choklad o en skvätt kokosmjöl + nån matsked florsocker ^^
  • lunkentuss

    Hallu?? Idag kan jag väl knappast vara den enda som bakar semlor? Bullarna står o jäser nu så ska passa på o gå o handla mandelmassa o grädde för det fanns visst inte hemma

  • lunkentuss
    pwa010406 skrev 2010-02-16 11:13:54 följande:
    Semmeldeg på jäsning här också!
    blev dom goda?
  • lunkentuss
    annki72 skrev 2010-02-11 21:34:03 följande:
    Här kommer receptet på Grötbullar, bjöd på dom på mitt meandiparty idag och det blev riktigt omtyckta  grötbullar 3 dl havregryn 5 dl vatten 1 tsk salt 150 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl sirap Vetemjöl Koka havregryn, vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt. Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg. Låt jäsa 45 minuter. Forma runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
    annki72

    Nu står degen på jäsning, ska bli riktigt spännande! Till o med degen verkade ju god med allt smör o sirap Ska gymma ikväll så kan nog smaka en liten en sen med gott samvete :D
  • lunkentuss
    Maria84 skrev 2010-02-17 18:26:49 följande:
    Här har det bakats Herrgårdskaka och Succékaka idag. Första gången med Succékakan så det ska bli intressant att smaka den imorron
    fick googla succekaka för jag tyckte jag kände igen namnet.. men var visst inget jag kände igen, men GUUUUUUUD vad god den verkar!
Svar på tråden För oss som bakar