-
I och med att reaktionen kom så pass sent och att jag inte var beredd på det, varken att plåstret skulle sitta lnga eller att reaktionen skulle komma sent, så tänkte jag inte på att markera. Han hade också Tänkte därför ta ett med vanligt plåster som han tål och testa, bara för att dubbelkolla att det var ägget och inte plåstret han reagerade på. Han hade hunnit klia på reaktionen så det var svårt att säga vad som var vad, det var liksom rött på ett större område . Han tål Bamseplåster av barnplåster men inga andra barnplåster.Kavat skrev 2011-09-04 18:56:08 följande:Både jag och barnen reagerar på plåsterhäfta. Bäst är faktiskt den som heter sensitive. Men du borde väl kunna se om reaktion bli under själva "kompressen" eller under plåsterhäftan? I alla fall om det inte spridit sig massor. Sätt ett helt rent plåster brevid?
-
Har mailat Polarbrod och frågat angående ryktet att de skulle pensla med ägg utan att skriva ut det i innehållsförteckningen. Får se vad de svarar Har däremot aldrg sett någon reaktion på M av ätit brödet och vi har ofta Polarbröds sortiment (olika) hemma. Ska bli intressant, men låter ganska otroligt att ett stort företag om Polarbröd "vågar" ha en ingrediens i brödet som är starkt allergen och inte skriva ut det. Men men, får se
-
Lägger in konverstionen med Polarbröd här (tagit bort bara lite information som jag inte vill lämna ut som t.ex. min emailadress):
Precis. Vi använder aldrig ägg i våra produkter.
Med vänlig hälsning
Konsumentkontakt
Från: Maria
Skickat: den 9 september 2011 14:50
Till: Konsumentkontakt Polarbröd
Ämne: SV: Äggallergi
Tack för svaret, det betyder då att de heller inte "bara" är penslade med ägg heller?
Med vänliga hälsningar
Maria
Från: Konsumentkontakt Polarbröd
Till: Skickat: fredag, 9 september 2011 13:18
Ämne: SV: Äggallergi
Hej!
Våra produkter innehåller inte ägg.
Med vänliga hälsningar
Konsumentkontakt
Från: Maria
Skickat: den 9 september 2011 06:51
Till: Reception Polarbröd
Ämne: Äggallergi
Hej,
Har fått höra ett rykte som jag bara skulle vilja få bekräftat eller förnekat. Det är att Polarbröd ska pensla sina bröd med ägg, trots att det inte står något om ägg på innehållsförteckningen? Innehåller några av Era bröd ägg trots att det inte står på innehållsförteckningen?
Med vänliga hälsningar
Maria
-
Haha, de måste undra när flera frågar om samma saker ungefär samtidigt Men skönt att kunna ta hål på ett rykte. Kändes dock lite konstigt att de skulle "våga" ha ägg i sina produkter utan att skriva ut det, dels med tanke på hur hårt det är reglerat i Sverige med innehållsförteckningen men också när de är så stort företag. De är ju inte ett företag som säljer bara till en liten lokalbutik Hade de haft ägg i, så hade de också säkert varit nedringda av arga allergiker som reagarat på deras produkter! Kan kanske tänka mig också att ryktet kan komma sig av att när man söker på "ägg" på deras hemsida kommer ett antal av deras bröd upp, men det är inte att de innehåller ägg utan att ägg finns med som serveringstips!Gladhannapanna skrev 2011-09-10 09:04:55 följande:Jag fick samma svar på mitt mejl. Ska tala om det för den som skrämde upp mig!!!
-
Minifer : Det var lite därför jag kände att jag var tvungen att fråga om det kan vara så att de "bara" har penslat med ägg... För den har man hört förut. Nej, det innehåller inte ägg, det är bara penslat med ägg
-
Sonen reagerar inte med anafylaxi men kusinen. De har varit ute och rest massor trots det. Sällan charter, eller snarare aldrig charter. De tar med sig ett kort på språket till det land/länder de ska resa där det står att S är allergisk och skulle han få reaktion genom maten på deras restaurang kommer de hålla dem ansvariga. I princip. Lite olika beroende på kultur. Det är ffa när de rest i kina, thailand och liknande länder. Inte när de rest till länder där man mycket mer kan göra sig förstådd. Men de har förklarat allvaret i hans allergi och att de kommer ta en reaktion på största allvar. Han har fått en reaktion en gång utomlands. Men då var det inte maten på restaurang utan glömde bort sig själv och handlade godis (tror det var snickers)... Däremot har de haft mer problem hemma i Sverige med nonchalans mot allergin.Jahajaj skrev 2011-09-18 03:27:07 följande:Hej!
Är det någon av er med allergiska barn där de reagerat med anafylaxi som vågat sig utomlands på semester?
Tänker främst på Thailand.
Vågar ni äta ute på restaurang här i Sverige eller går det inte lita på att kökspersonalen har kunskap om allergier (och t.ex. skär kött eller grönsaker på skärbrädan de just hackat ägg på?) Man vill ju inte att det ska finnas några spår alls :S
Det enda jag förstått är att Mc Donald´s verkar ha bra rutiner vad gäller allergier, men man vill ju gärna kunna gå på andra ställen också ibland... -
Vi (jag) brukar pröva med kokt ägg då det är mindre allergent än rått ägg i allmänhet, då också riktigt hårdkokt. Känner lite att så länge han reagerar på kokt (som ska vara mindre allergent) så kommer han reagera på rått också. Och så länge han reagerar på kokt ägg så är han allergiskt. Brukar ta vitan för den är mest allergener i.Soffifi skrev 2011-09-26 08:41:06 följande:Jaså? Hur gör ni då med ägget? Är det kokt eller rått, bara vita eller gula?
-
Man lär så länge man lever! Var hos vänner på middag förra veckan och de bjöd på kebab. Till det hade de bl.a. köpt tzatziki och bea tillsammans med lite andra såser. När vi står och pratar frågar de om vi vet att det är ägg i tzatziki. Kraftigt skeptisk läser jag på innehållsförteckningen (skeptisk då jag gör zasse på youghurt, vitlök, gurka, salt, peppar, olja och lite vinäger). Men mycket riktigt, den köpta tzatzikin innehåller ägg! Bara på skoj skämtar vi om att bean då säkert inte innehåller ägg. Nyfikna som vi är så läser vi då på Bean... och mycket riktigt! Bean innehåller INTE ägg medan den köpta tzatzikin innehåller ägg! Ibland är det värt att läsa en extra gång.
-
Tycker det är väldigt svårt att pröva dem till en viss nivå. Speciellt som sonen reagerar med att kräkas och man vill ju inte ge honom magknip och kaskadkräkningar om man inte måste. Kan förstå resonemanget men känns väldigt osäkert att testa, kontrollfreak som jag är skulle jag nog vilja ta blodprov efter varje äggbit för att se om han är nära att få "riktig" reaktion. Det är ju också som Kavat säger att det är så mycket som ska stämma, har ju märkt att sonen kan reagera på extremt pyttelite ena gången för att klara vad jag tycker kanske mycket andra gången. Vår och pollen gör sonen t.ex. mer känslig. Har iofs inte prövat att ge ägg till honom men har märkt att han vissa gånger inte får nån reaktion när han får ägg på armen för att nästa klia sömder sig efter två minuter nästa.
-
De flesta glasstrutar är äggfria, iaf de jag har läst på. GLassbåtar, Hello Kitty, GB-storpack mm. Finns ju även storpack i strutar men kan inte märket
-
Sådär och värre såg sonen ut när hans allergi upptäcktes men det visade iofs på pricktest. Men nu under sommaren är det ganska bra tid att pröva sig fram, undvik ägg i någon vecka eller två (helt) och se om ni märker ens någon skillnad. Gör ni inte det, pröva med ägg igen också för at se om det blir etter värre efter det. Det är lättare att vara fri på sommaren när man har mer koll hela dagen på vad de faktiskt äter och inte äter.
-
Yosa, ingen aning men nu gjorde du mig nyfiken Har ingen hemma men ska kolla imorgon när vi ska till bolaget
-
Jag håller just nu tummarna för att äggallergin här är på väg bort. Verkar som han tål äggula (han har fått i sig av misstag och inte fått någon reaktion). Däremot äggvita reagerar han fortfarande på (hårdkokt ägg gav utslag på armen inom någon minut efter eget pricktest, äggulan som också var kokt glömde han bort att han hade på armen).
McNuggets på McD är numer utan ägg, finns vissa underlägg där det står att det är ägg i men det ska vara helt borta Bra att tänka på när man reser också som jag fick reda på är att många Pizza Hut runt om i världen har inte ägg på pizzzorna om man äter i restaurangen men däremot är det ägg i/på pizzan om man tar take away!
-
Margaux skrev 2013-08-09 11:37:58 följande:ägg på pizza????
Jag vet faktiskt inte riktigt om det att de penslar Take Away pizzorna med ägg för att de ska hålla bättre (som man gör med t.ex. bullar just för att det ju med take away dröjer innan det ska ätas) eller om de har olika degar för restaurang pizzor och take away pizzor. Det går inte att läsa sig till allergiinformation på ett bra sätt på deras hemsida heller tyvärr...