• JPL

    Äggallergitråden

    Hur gör ni sorbet utan ägg? Fläderblommorna börjar bli klara så jag funderar på den här:

    Flädersorbet
     


    4 portioner


    4 dl koncentrerad fläderblomssaft 3 dl vatten det rivna skalet av 1 lime 3/4 dl flytande glykos (finns på apoteket)

    Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Glykosen är lite seg, men se ändå till att den blir ordentligt utrörd. Kör i glassmaskin. Saknas glassmaskin så ställ in bunken i frysen. Rör om med en visp eller gaffel cirka en gång i timmen, efter 4–5 timmar är sorbeten klar. Garnera med färska bär. Jordgubbar, hallon eller röda vinbär.


    Eftersom jag inte vet vad glykosen är utvunnen ur tänkte jag ta vit sirap istället som enligt hemsidan är gjort på betor eller rörsocker (= inte vete iaf).
  • JPL
    maddde skrev 2010-07-02 08:52:27 följande:
    tootoolah

    jag har fått höra att Mc D är det enda företaget som verkligen har koll på ALLT i deras mat, rubbet redovisas och de är tydligen extremt hårda just på den fronten. så skönt att veta att man kan lita på att det man köper kan ätas utan problem! tråkigt i längden men vad ska man göra?

    nu verkar det som att vår stora kille är allergisk mot ägg. vi ska testa äggfritt och se om det blir någon skillnad.
    Ursäkta att jag småler, men har man frågat personalen några gånger så känner man sig inte lika säker. Alla säger olika och ingen verkar veta. Eller rättare sagt så vet vi här i tråden mer än dem.
Svar på tråden Äggallergitråden