Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    paeony- härligt med så bra resultat på ögonkollen, Grattis!!

    Lingah2- hoppas det hjälper med lite lantus korr. Hade problem vid lunchtid ett tag jag med. Tar du morgonlantuset kl 11?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Lingah2 kan det inte vara så att du helt enkelt tar för mkt till natten o att du får en rekyl som sabbar för dig på fm? Tänkte just att du tar lantus vid 23 (jag tar min 22 o brukar de ggr jag blir låg bli det frammåt 4) Så säg att du kanske ligger lågt vid 5 o sen börjar kroppen att kämpa upp bs o håller på med det tills du tar nya dosen vid 11 på fm?!- Bara en fundering =) Jag skulle testa o ställa kl säg två nätter o se vad som sker under natten för att veta mer om när bs börjar ändra sig. För vakna på 2,8 e på tok för lågt!! =)

    Paeony- fick min nästa ögontid efter Sander e ute med kändes jätteskumt när han sa att då kan man ju få träffa honom med... =)

    na96gen- vad skönt för dig. Får se hur jag gör hade ju tänkt klara mig med 50% men börjar tvivla. skall se denna v o om det inte funkar så mailar jag min läkare o ber om 100% ist tills nedsläpp. E ju bara tre v kvar nu... =)

    mayalotta- verkar ju urbotat att man inte kan få tag i nån. Skulle blitt galen!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Lingah2- låter ju jättekonstigt att hon tyckte att du skulle dubbla nattlantusen när du redan ligger lågt på natten...var försiktig!!!


     


    Boomie- härligt med så bra värden på allt!! Riktigt bra jobbat!! Vilken v e du i nu?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    na96gen- jag kör med jojobaolja samt ett stift som jag köpt på bodyshop har funkat kanon för mig har inte en enda bristning o har ändå gått upp över 20 kg.

    kattis- vitpepparkorn, ta ca tio st svälj hela. E ett gammalt husmorstips som min farmor (som nu e 104) brukar säga åt alla, o det brukar funka.

    emmisen- jäpp känner sååå väl igen mig. just att man ibland kan ta hur mkt insulin som helst känns det som utan att kroppen svarar. Men inte många dagar kvar nu så det e bara o kämpa vidare.

    Lingah- hmm tror nog att det e bättre att gå på det som funkar för dig. Alla kan omjöligt funka på 50/50 av basal o korttidsverkande. Blir så lack när ssk osv säger att så skall det vara....

    boomie- men då kan du ju snart se målsnöret iaf, härligt!! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    boomie- stämmer säkert att det e generna som spelar in till stor del, men tror att en mjuk o smidig hud har lättare att följa med i tänjningen iaf. =) Fick bristningar på höfterna när jag var yngre o gick upp en del i vikt (smorde inte ett jota då) o har nu gått upp betydligt mer än den ggr o har inte fått nån, så lite har det nog hjälpt eller så har jag bara haft tur denna ggr. =) Oj 32 år e galet impad, jag som tyckte att vi har hållt ihop länge då e det "bara" 6 år till våren.

    johjo- förstår det men veckorna går fort nu på slutet så du kommer snart vara där skall du se =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    jordan- har nog gått upp runt 21 kg hitentills. O då hade jag redan 6 kvar sen mina två MA förra året så jag kommer ha en del att få väck sen. =) Men skiter i det just nu, det viktiga e att Sander mår bra i magen!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    mayalotta- men fy o usch hoppas verkligen att det inte e den du åkt på!!! Jag låg på +8,8 nu vid senaste TUL o då beräknar de att han kommer väga mellan 3,7-4 vid fullgånget.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Eeska- jäpp, får ta sjuka mänger insulin om jag ligger högt spec om det e en rekyl som ligger i botten för det höga värdet. Igårkväll bidde det totalt ca 30 extra enheter för att få ned det från 9,8 till runt 7. Men har nu lärt mig att det e bara att trycka i sig tills det börjar gå ned. Tar dock inte allt på en ggr utan brukar ta runt 7-10 enh per ggr o sen testa bs efter ca 30-45 min o se om det börjat röra på sig. Så det kan ju tyvärr gå runt tre timmar innan jag fått ned det, men hellre det o det blir kontrollerat än att jag dippar.  Skönt att du inte mår lika illa längre iaf o att fs godkände sjukersättningen!! Härligt med din nya tjänst med!!! =)

    mayalotta- oj vilken ung mormor du har, samma ålder som på min far =) (kunde inte låta bli att reflektera över det *S*, visst att jag e nästan tio år äldre men ändå)  HOppas du känner dig bättre idag iaf o att du fick sova bra inatt!!

    boomie- grattis till bra flödesmätning o att allt såg bra ut med mini!!! =)

    medtvåsmå- vet inte om jag tror att det alltid går o påverka strl, jag vägde tydligen 3,6 när jag kom så att min skulle bli mindre känns ju inte troligt. Maken var lite spinkigare o låg på 3,2 så förhoppningsvis påverkar det en del med. Men jag räknar iskallt med att Sander kommer ligga runt 4 när han kommer.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Lingah2- jag har fått höja lite eftersom hela tiden, sen har det stått still nån v eller två, fått lov att sänka lite för att sedan höja igen. Men var väl nån stans i v 28-29 som jag fick lov att börja ta riktigt mkt humalog har jag för mig.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare