Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    emmisen- tack snälla har legat mkt bättre hitentills idag iaf men e fortfarande helt häpen över att jag behövde ta så mkt extra för att få ner det under 8 i natt....Jag hade väl nästan två v innan som var relativt stabila, har gått lite upp o ner varit sturl några dagar o sen när man just tror att man kommit på doserna o legat bra nån v så skiter det sig igen. Men det e bara o försöka kämpa på. Håller med om att det känns superskönt att det finns fler som man kan bolla med o som förstår en här inne!! =)

    jordan- jäpp håller med om att det e galna doser som måste till ibland för att få ner ett bs, e sjukt häpen själv när man till sist räknar ihop hur mkt det blev som för mig inatt....Kände precis så inatt att ok nu får jag väl leva på gurka då *S*...E såååå glad att jag bara jobbar halvtid nu iaf så jag har just kommit hem, kan säga att jag e galet trötter men skall försöka hålla mig vaken tills ikväll iaf så jag kan somna då. Håller med om att 6,9 e bra efter måltid men kände liksom på mig att det var på g upp...o mkt riktigt!! Har inte haft några som helst problem med min 50% sjukskrivning har varit så sen nov o kommer vara det fram till bf eller iaf v innan. Så verkar konstigt att de skulle bråka nere hos er?!  Lycka till!!!

    kram på er alla!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    camillur- åå vad jag önskar att jag kunde tänka som du gällande strl. =) Men du har ju onekligen helt rätt på nått sätt kommer han ju ut.....

    hmmm bs drog upp idag med efter middagen till närmare 13 (har inte legat så högt på pisslänge) så nu har jag tagit 20 extra enh på ett bräde så får vi se om det hjälper. Imorgon blir det o ta runt 26 enh till middag tror jag best.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- tack söta för peppingen!! Du har säkert rätt o ligger ju rätt ok i de flesta fallen. Tror man blir lite lätt manisk själv bara o kräver mer o mer av sig själv. Vet att jag aldrig någonsin innan vi började försöka bli gravida hade såhär låga Hba1c osv så man skall nog försöka att inte vara för hård mot sig själv!  mmm inte många v kvar nu skall bli superskönt VERKLIGEN!! =)

    Lajka- håller tummen för ditt kub imorgon.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Sweetheartno1- jag låg på 5,1 när jag blev gravid o har under denna grav pendlat mellan 4,5 till 5,5 senast på 5,2. Ligger runt 5,5-6,0 som icke gravid

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej alla, skall på TUL nr 3 idag o e lite nervös kan jag erkänna. Ställde mig på vågen o den visar nu dryga 21 kg +.....jisses. Känns som jag kommer få slita som sjutton för att få tebax "min" kropp sen. Hoppas nu verkligen att det inte beror på att Sander e grande där inne. Återkommer i em när jag varit där. Kram på er alla!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    tack snälla na96gen o jordan76- allt såg bra ut, lite slö när de gjorde CTG kurvan men allt såg bra ut på TUL ligger nu på +8,8 så har ökat men inte lika mkt som till förra ggr. Så om han fortsätter på "sin" kurva så hamnar han nån stans runt 3,7-4 gissar de på. (hihi han hade tom lite hår på huvudet som vi kunde se såååå söt) =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    emmisen och na96gen- har BF den 7 feb sen e frågan om jag får gå hela vägen får se vad de säger nästa v. Så det börjar def dra ihop sig nu. Heeelt ofattbart måste jag säga!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- var verkligen supercoolt att se håret! =)  Jo vi ligger ju onekligen väldans lika vg bf. Känner som molande mensvärk kvällstid emellanåt men tror det mest e bäckenet som vidgar sig eller någe sånt.  KOmmer ihåg de första v jag med känns lite som om det var igår tycker senaste v har rusat fram nästan lite väl fort nu.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- just ja var e det du går på dina kontroller? (ledsen att jag inte kommer ihåg)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Kattis- jag har inte mått illa öht så jag kan inte klaga =)


     


    lingah- tycker hela grav har varit lite så att det ligger super i några dagar o sen blir det pissvärden utan någon eg anledning. I början så fick jag sänka precis som du men sen höja, ändrade basalen rätt mkt där o det hjälpte mig att få stabilare värden. Så testa att höja på lantus (om det e den som du har som basal) en del. O sen ställ kl på natten en eller två ggr så du ser när bs börjar ändras

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare