• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (rosa) skrev 2011-11-11 02:24:48 följande:
    Är de flesta som är här inne sjukskrivna? Undrar bara hur man får till det, har gått och pratat nu och hon som jag pratar med säger att jag bara ska ta det lugnt. Lättare sagt än gjort, eftersom mitt problem är att jag inte kan ta det lugnt. Vet inte hur jag ska kunna vila upp när man inte har en krona, ingen utbildning eller jobb osv. Det är ju en jättestor stress.. Vet inte hur jag ska hantera allting =S

    Jag var sjukskriven 4 månader men sen blev jag arbetslös och då kunde jag inte vara sjukad mer, gick över på att stämpla hela sommaren och i augusti började jag plugga på distans. Provade jobba i sommras men det funkade inte, orkade in med folk helt enkelt, nu känner jag mig mer stabil igen. Men jag tror man måste hitta en egen väg och inte stressa sig in i gamla fotspår..
  • MizzTez
    dawkins skrev 2011-11-20 12:11:47 följande:
    Det "jobbigaste" för min del är att alla symptom kommer när man minst förväntar sig det (jag lider inte av panikattacker). När man mår som bäst och känner ett lugn i kroppen, då börjar helt plötsligt något av alla symptom man lider av, och det är svårt att acceptera. För några dagar sedan så mådde jag riktigt bra, jag hade en lugnare situation på jobbet och allt var frid och fröjd på hemmaplan. Jag kände inte av några symptom. När jag vaknade morgonen efter, så kändes det som jag skakade i hela kroppen och jag hade hjärtklappning. Just dessa symptom hade jag inte haft på flera månader och det fanns ingen som helst anledning att de skulle komma nu. Jag "köper" att man kan få symptom om det händer något "jobbigt" eller att det är stressigt på jobbet etc, men nu vara allt bra, men ändå så jälas kroppen hela tiden och man blir aldrig av med skiten. Nu kommer detta (i mitt fall) hålla på ett tag, sedan kommer något annat symptom och jävlas som jag inte haft på ett tag, hur tröttsamt är det?
    Det här är inte konstigt alls! Så får jag åxå.. Men saken är att när du är uppe i varv så hinner du inte tänka! Det är först när du slappnar av som kroppen börjar känna av alla krämpor. Det finns någon sida på nätet som förklarar det här bättre än vad jag gör. Min första panikattack fick jag min första lediga helg på jättelänge! Skulle slappna av, äta saltapinnar och kolla finalen av idol. Jag gjorde iof allt detta men på akuten..
    Ska kolla om jag kan googla fram det och länka!
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-11-28 23:01:25 följande:
    Idag har jag haft tungt o andas hela dagen o haft overklighetskänsla. Sen har jag en överansträngd bröstmuskel. Rör jag för hårt med fingrarna vid vänster bröst så strålar det genom till ryggen typ. Men det känns bara när jag vidrör muskeln lr gör nån konstig rörelse. Är ju livrädd att det är hjärtat varje gång det kittla till i bröstet. Ska till vc imorgon o kolla upp det närmare.
    Har jag åxå! Väldigt vanligt när man har ångest pga man spänner sig. Det bästa är att du kontaktar sjukgymnasten och får övningar, då lättar det på en gång! Har själv varit 2 svängar på ekg för min dumma muskel och jag får även perioder av Tietzes. Urk..
  • MizzTez
    Enniie skrev 2011-12-03 19:35:38 följande:
    Nope. Har ingen aning. Stress säger läkarna. När jag förklarar hur mitt liv ser ut så förstår dom till fullo varför min kropp sagt ifrån... Men jag ser det inte? Jag har inte stressigare liv än nån annan kan jag tycka. Men vi alla klarar väl också olika mycket.
    Ja.. jag har åxå stress.. min toleransnivå gick från 100% till 0% på ett kick, förra året vid den här tiden var jag ett vrak! Nu kanske den är uppe på 30% iaf! Men känner fortfarande att det behövs så lite, tex att jag haft mycket att göra på dan och sen börjar barnen bråka, då vill jag gömma mig! För ett tag sedan smällde sonen en ballong och jag började stört gråta! Fick jordens panik av det! sen andra dagar är jag superwomen.. tattaa taaa ta
  • MizzTez
    Anonym (mimmi) skrev 2011-12-03 20:08:03 följande:
    Jag har oxå såna här problem. Klarar inte av barnen-
    Har superdåligt tålamod. Trött ont i magen. hårda hjärtslag.
    Stress säger läkaren. Men vad gör jag ¨åt detta?
    Prioriterar!
    För mig funkar det tex inte att ta bort disken varje dag, jag kan inte umgås med folk som har ett tempo som går i 100km/h, lätta middagar på hårda dagar (man ska inte underskatta korv och makaroner) städar gör jag när jag känner att jag orkar absolut inte för att jag MÅSTE.. Sätter tid åt mig själv, tränar och promenerar, varit på massage, frissan osv.
    Just nu sitter jag här och skriver fast jag vet att jag skulle behöva plocka ur diskmaskinen men jag orkar inte och den går nog inte iväg heller så den kan stå där tills i morgon. Det stör mig inte nu mer att jag har disk eller saker överallt, hellre hoppar jag alert över leksaker, skor och diverse annat skräp än att känna stressen av att man måste städa!
  • MizzTez
    Jimmy 249 skrev 2011-12-03 20:36:33 följande:
    Vet inte om det är stress lr depression som utlöst min ångest. Jag fick lite ångest över att ja skulle promenera idag. Men under promenaden så kände ja bara lite tungt att andas. Fick liksom som en klump i halsen/bröstet. Nu efter promenaden e ja bara sjukt rastlös men har ingen direkt ork att hitta på något. Kändes iaf som att pulsen var jämn,men jäkligt svårt o ta pulsen när man va stelfrusen.
    Sluta ta pulsen!! Lita istället på läkarna.. Det gör dig ingen som helst nytta att hålla koll på den! Den enda gången jag tar min puls är när jag får panikattacker och det är egentligen för att kolla om jag ska ta medicin. Men oftast känner jag på helheten istället.
    Får åxå den där klumpen, trycket i bröstet och har svårt att andas till och från (typ idag) kan heller inte ta min astma medicin eftersom den ger hjärtfladder  (naturligt) men kroppen tar det som fara och utlöser panik! Kul.. not! Istället ändrar jag min andning, när jag får så börjar jag andas genom näsan med stängd mun, det gör att man använder ett större tryck ner i lungorna och sen försöker jag få massage för nacken eftersom jag märkt att mycket av min tunga andning sitter där, i spända muskler och det i sin tur kommer från att jag spänner käkarna på natten och det i sin tur kommer från att jag är orolig.. Så genom att jag var orolig/stressad igår/tidigare i veckan har jag svårt att andas idag. Jobbig spiral men när man märker var det kommer från är det lättare att kontrollera det.
  • MizzTez
    Anonym (mimmi) skrev 2011-12-03 21:35:22 följande:
    Fast ett problem är min sambo som verkligen kör i 110j jämt!
    han är skitstressig o det går fan inte att prata med honom heller
    Wohoo!! Samma som jag då.. Brukar gå hemifrån när han har sätter igång och gör sina "måsten" han blir dessutom överextrem vissa gånger, då måste han göra allt! Han dammsuger, tvättar både hemma och i tvättstugan, städar, gör middag, pratar i telefonen, springer hit och dit, fixar med bilen och det värsta är att sen är han sur och gnäller över att han måste göra en massa! Hoff..
    Så sitter man där själv med hjärtklappning och yrsel för att han ilar omkring som en höna på speed! det roliga är ju att även om han röjjer runt som en blådåre så får jag ändå gjort, bara det att det tar längre tid för mig för jag stressar inte upp mig och gör alla måsten samtidigt.
    Att promenera med han är som att gå en språngmarsch.. Ska vi på semester så är det en jävla stress med packning och när vi sen ska iväg. Det har faktiskt hänt att jag stannat bilen mitt i skogen, klivit ur och börjat gå hemåt istället! I början försökte jag säga åt han, sen har jag visat men nu går jag bara iväg istället...
  • MizzTez
    pilot93 skrev 2011-12-03 22:04:21 följande:
    Någon som upplever att det är en konstig känsla i ansiktet, speciellt på ena kinden/under ögat?
    Blir tokig på det här och hoppas att det beror på stress/ångest eller oro. Känner oftast av detta då jag jobbar, många människor som ger en olika intryck var 4 minut.... Sedan spänner jag käkarna hela tiden. Äckligt att vakna på morgonen och känna av att dem är helt låsta. Lever inte ett stressat liv alls, allt är så lugnt, kanske för lugnt?

    Har även känslor av att mitt ansikte känns snett? Måste alltid lyfta på ena ögonbrynet.

    Hoppas det finns fler som jag så att jag inte är ensam om detta och att det som sagt "bara" beror på stressen. 
    Jag låser käkarna på natten, det kan ge mig väldigt konstiga känslor i ansiktet..
    Men du behöver ju inte ha ett stressigt liv fysiskt för att må dåligt av det, samma sak kan det vara för att du stressat eller funderat på något eller varit orolig tidigare. Kroppen är då så uppe i varv så då märker man inte av det och sen när du lugnar ner dig så vet inte kroppen riktigt vad den ska göra med allt adrenalin som den pumpat ut så länge så det blir som att lägga dynamit i toaletten och drämma på locket, tillslut skjuter den iväg och allt bara forsar!
    Jag åkte på det.. min första panikattack fick jag den helgen jag skulle vara ledig, min första lediga helg på skitlänge! Den första lediga dagen spenderade jag på akuten med dygns ekg. Jag märkte inte så mycket av stressen för jag är så lugn utåt men jag sov dåligt, åt dåligt, hade konstanta mardrömmar, vrålade åt trafikanter, drack för mycket kaffe, lät ingen hjälpa mig med saker eftersom jag inte klarade av att de va såå söliga! Sånna saker märker man inte när man är mitt uppe i det!
  • MizzTez
    pilot93 skrev 2011-12-03 22:54:29 följande:
    Okey! Skönt att höra! Tror att dessa knepiga känslor i ansiktet kan bero på att man spänner käken så att blodflödet inte är som det ska? Eller att det trycker på ansiktsnerven.

    Var väldigt orolig ett tag, eller är det nu med, men iallafall. Det är alltid något jag oroar mig för. Framför allt att jag ska vara sjuk... Är ju 18 år.

    Hoppas innerligt att det är såhär och att jag blir av med skiten!

    Bra sida det här, vi lär oss av varandra :) 
    Jo den här sidan är toppen! Just för att man pratar symptom och inser att "wow, det är ju fler som jag!! då kanske jag inte är döende i en obotlig djungelsjukdom ändå!" mycket av ångesten går bort när man väl inser att man inte var ensam och när man accepterar den att det är just ångest. Är du orolig så tycker jag att du ska prata med en läkare, tror att 95% av alla i tråden är så genomgångna på sjukhus så läkaren kan ens journal utan och innan! Läste någonstans att en med ångest symptom träffar läkare i snitt 36 ggr per år!! haha Jag är nog en av dem faktiskt! Hypokondrisk ådra har jag åxå fått..
    Åh, du är ju under 19 år!! Spring till tandläkaren för sjutton! Boka tid nu på måndag direkt!! Då kan han göra en skena åt dig som du sover med under natten!! Såå bra!! Han kan dessutom se om du gnisslar tänder eller pressar dem när du sover. jag visste inte ens om det förrän min tandläkare sa det och nu har jag börjat med diverse övningar för att slappna av och massor har försvunnit, sover med skena ibland åxå. gör det för sjutton!! Hjälper det inget så förlorar du ju ändå inget på det eftersom du har fri tandvård!
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?