• Anonym

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vanadiz: Visst var det du som tipsade om boken Fri från ångest?
    Jag är inne på andra vändan på boken och den är toppen.
    jag äter även magnesium och andra vitaminer och mineraler.
    Det hjälper verkligen... Tack för tipsen!!!

  • Anonym
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2011-12-20 11:28:06 följande:
    Jag har så mycket muskel/nervryckningar (man ser hur musklerna rör sig under huden) och detta gör mig galen. Det dyker upp precis överallt i kroppen och i bland på flera ställen samtidigt. Jag har förstås provat magnesium, kalcium m.m. men det hjälper inte. Vissa perioder är det lite lugnare, men sedan drar det igång igen (tillsammans med alla andra besvär, som hjärtklappning, värk, darrig, ont i magen, m.m.) och läkarna hittar inget fel. Någon mer som lider av dessa muskelryckningar?
    Men PRECIS så har jag också nu. Känner inte igen att jag haft såna symptom förut men jag har under en tid kännt mig otroligt stressad och haft mer ångest. Började äta magnecium men det har inte hjälpt mot muskel/nervryckningarna. Jobbigt att du också har så men skönt att höra att fler "lider" av det. Hoppas du förstår hur jag menar..
  • Anonym
    Hormonermedhumör skrev 2010-01-20 15:03:49 följande:
    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?
    Vid det tillfallet jag var utbrand, sa upplevde jag de mesta av de basta symtom, for jag kunde inte kanna att jag var stressad, sa kroppen signalerade med andra saker ist, bla sa blev jag riktigt ruggigt forkyld, utan att verkligen vara det.. (Vem har upplevt en forkylning som kommer och gar pa en dag, jo jag??) Iaf.. DIN kropp soker olika satt att forklara for dig att du ar over dina granser vad det galler stressen.. Spanda nack och halsmuskler ar vanlig vardagsmat under de omstandigheterna, samma med att bita ihop tanderna.. Jag fick nagra tander forstorda tack vare det... ALLT detta hade varierande smartor, beroende pa hur illa jag behandlade mig sjalv... MEN det viktiga ar att fa HJALP... Sen kan aven sjukgymnastik och ex massage, varmvatten gympa osv vara nyttigt.. Hur det skulle vara for just dig kan jag inte saga, for vi alla reageraar olika, och svarar pa behandling olika..
  • Anonym

    Hej, jag har massa symtom på stress som kommer och går. Alla symtom kommer inte samtidigt. Det har varit känselbortfall i ena ansiktshalvan och ena handen. Varat från några sekunder till någon minut. Mycket huvudvärk, känslig för ljud och ljus. Minnesstörningar, glömmer vad jag ska göra, glömmer svänga när jag ska svänga in på en väg och kör istället rakt. Kan inte läsa en text och sedan komma ihåg vad det stod mm. Vissa dagar känns kroppen "tung" att orka t ex städa tar en evighet. Har bland värk i underarmarna, handlederna det liksom värker och sticker och sen försvinner det. Kroppen känns så samtidigt seg eller som man brukar känna när man är på väg att få influensa. Vissa dagar är det något konstigt med balansen. Har samma känsla  som man har när man är onykter. En del dagar har min hjärna svårt att registrera typ intryck. Jag ser ,inget fel på synen men det tar så lång tid innan den signalen typ kommer upp till hjärnan. Jätte jobbigt när jag kör bil eftersom jag lätt missat saker i trafiken. Detta är ett rent helvete helt enkelt. Jag är inte ens fyllda 30 år ännu så det känns ledsamt att det ska behöva vara så här. Vet inte om jag kan klara av mitt jobb igen efter min föräldraledighet,.

  • Anonym
    Anonym (ojjan) skrev 2012-01-11 08:34:24 följande:
    Någon av er som kan känna extrem trötthet/matthet som om ni ska somna också och smärta/obehag i hjärttrakten när ni har ångest/panikattack?
    Ja, tyvärr, idag för första gången! Trodde verkligen att jag höll på att få en hjärtattack. Har varit sjuk länge och känner mig så sliten, mycket hög stressnivå på jobbet, problem i äktenskapet, sonen har det tufft socialt i skolan och min mamma börjar bli virrig - skulle gärna bara dra täcket över huvudet och stanna där. Men när det drog igång i hjärttrakten idag tänkte jag faktiskt ringa en ambulans, så säker var jag på att det var något farligt. Några samtal till läkare, en hel del gråt och läsning om panikångest senare och jag inser att det nog var ångest.

    Hur gör man för att bara upp och göra allt man måste imorgon nu då?
  • Anonym
    Hormonermedhumör skrev 2010-01-20 17:24:30 följande:
    Var i ansiktet var du svullen ? När du var svullen ... kom det och gick eller satt det i konstant en längre tid ? Hade du samma känsel i ansiktet då ?
    Hej Ts!

    Jag vet inte om du läser i tråden mera, men vet du om svullnad (typ ödem) i ansiktet kan bero på långvarig stress?

    Jag har försökt att sova bort svullnaden, dricka mycket vatten för att "skölja" bort den, tvätta med kallt vatten, yoga m.m. men är likförbannat alldeles svullen och ser jättetrött ut :(

    Har även domningar och svaghetskänsla i händerna, och ibland när jag är någorlunda utvilad så får jag hemskt ont i nacken och axlarna/skuldrorna. Inget hjälper mot det.

    Det räcker att jag inte hittar något jag letar efter på fem minuter för att adrenalinet börjar pumpa ut och hjärtat börjar slå fortare och jag får panikänslor.
    En dag för ett par veckor sedan när jag skulle cykla hem så glömde jag vart jag skulle och fick cykla en stor omväg innan jag kom på det....och jag har overklighetskänslor "deja vu" ofta, och ibland när någon pratar med mig känner jag mig alldeles ointresserad och hör inte vad dom säger.
  • Anonym

    Kärlkramp, har jag fått på grund av stress... Ska göra en utredning av mitt hjärta så jag inte drar på mej en infarkt. Jag är "bara " 37....

  • Anonym

    Just nu sitter jag här med äckelkänslor igen. Yrsel och oro, illamående och panik. Det känns som att benen ska ge vika och att jag ska falla ihop. Det är så obehagligt. Har tagit en Atarax och hoppas på att den ska lindra lite besvär. Lyssnar på Frank Sinatra som enligt mig är rogivande. Fan att sambon ska jobba. Hatar att lida mig igenom sånt här själv. Blir så mkt värre då!! Usch vad arg och less jag blir på min hjärna!!

  • Anonym
    MizzTez skrev 2012-01-21 16:59:09 följande:
    Du är inte ensam.. vet du, ett jättebra tips är att blogga! Skriv ur dig alla känslor och inte bara de dåliga, se till att skriva nå bra åxå.
    När jag får så där brukar jag gå ut eller sätta mig och köra bil, lyssna på musik eller ringa en vän. det hjälper mer än man tror! Distrahera hjärnan..
    Tack för tipsen! Ska försöka skriva lite. Körkort eller bil har jag inte men får prova mig fram. Ringde och pratade lite med sambon och det hjälpte lite. Ska kanske försöka lösa lite korsord eller spela frågesport på nätet :) Det blir då inget mer kaffe idag!!
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-01-21 17:03:47 följande:
    Tack för tipsen! Ska försöka skriva lite. Körkort eller bil har jag inte men får prova mig fram. Ringde och pratade lite med sambon och det hjälpte lite. Ska kanske försöka lösa lite korsord eller spela frågesport på nätet :) Det blir då inget mer kaffe idag!!
    Blev lite bättre igår med behovsmedicinen och Sex and the City. Idag har jag lite ångestkänningar igen. Ska på utredning förr cellförändringar på tisdag. Försöker intala mig själv att cellförändringar INTE är cancer. Jag har inga symtom på att jag skulle ha livmoderhalscancer. Men det är svårt att få bort oroskänslorna och rädslan för att jag ska ha någon form av OTUR och att det är cancerceller och att det spridit sig. Helt sjukt tänk men det är svårt att låta bli.

    Ska försöka fara iväg och gymma lite senare men känner mig smått snuvi och hostar lite. En förkylning är på G så jag vet inte om gymmet är ett bra val idag.  
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?